Інтернет Starlink від Ілона Маска буде доступним звичайним користувачам в Україні

Інтернет Starlink від Ілона Маска буде доступним українським цивільним користувачам Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Незабаром супутниковий інтернет Starlink стане доступним в Україні для всіх бажаючих. Про це повідомляє на своєму сайте Держспецзв’язку, інженери якої уже розробляють механізм роботи, щоб масове використання супутникового інтернету не зашкодило роботі інших служб, зокрема радіорелейному обладнанню українських військових.

Наразі інтернет від Starlink уже використовується обмеженою кількістю об’єктів критичної інфраструктури. Здебільшого це державні служби. Але подальшим кроком буде доступність до даних послуг і звичайним цивільним користувачам на територіях, де такий варіант доступу до мережі є актуальним.

“Потрібно провести розрахунки та низку досліджень, які продемонструють, наскільки робота терміналів на частотах, що використовуються, може вплинути на роботу інших користувачів. Після підтвердження безпеки використання терміналів Starlink вони можуть бути допущені до масового використання”, – зазначають у Держспецзв’язку.

Нагадаємо, що станції Starlink дозволили швидко відновити зв’язок у деяких передмістях Києва, звільнених від російських окупантів. На даних територіях наземні об’єкти мережевої інфраструктури мобільних операторів та інтернет-провайдерів зазнали суттєвих пошкоджень внаслідок бойових дій. Станції Starlink дозволили вирішити проблему максимально швидко.

За даними Державної служби спеціального зв’язку

TechnoGuide