В ЄС затверджено єдиний стандарт USB-C для заряджання гаджетів

Новини
Опубліковано:
|
Автор:

В Європейському союзі дійшли згоди щодо законопроекту, який регламентуватиме обов’язкове використання єдиного роз’єма USB-C для усіх смартфонів, що продаються на території ЄС. Відтак, до осені 2024 року усі виробники, що постачають свої смартфони до ЄС, мають перейти на даний роз’єм.

Оскільки переважна більшість Android-смартфонів уже оснащена USB-C, нове правило перш за все стосується Apple, яка досі використовує в своїх iPhone фірмовий роз’єм Lightning. Тож ми маємо нагоду побачити першу лінійку iPhone з роз’ємом USB-C вже майбутньої осені. Низка інсайдерів також підтверждують інформацію про те, що Apple готується до переходу на USB-C у своїх iPhone.

Законодавча ініціатива ЄС стосується не тільки смартфонів, але також планшетів, фотокамер, навушників, ігрових консолей, електронних книг і низки інших гаджетів. Наразі законопроект має бути схвалений парламентом та радою ЄС. Завершення цієї процедури очікується до кінця року. Сам закон набуде чинності восени 2024 року, тож у виробників та постачальників електроніки ще є час, щоб адаптуватися до майбутніх змін.

Основна мета майбутнього закону – зменшити кількість електронних відходів та спростити життя користувачів. За оцінками ЄС, цей закон допоможе заощадити споживачам €250 млн на рік на придбанні специфічних зарядних пристроїв для гаджетів. А обсяг електронних відходів має зменшитись на 11 тис. тонн на рік.

TechnoGuide