Українці зможуть розмитнити авто через “Дію”

Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Уряд України підтримав законопроект, згідно якого громадяни, які завозять авто до нашої країни, зможуть розмитнити його та оплатити відповідні внески через додаток “Дія”. За задумом Мінцифри, це допоможе подолати корупцію, що наразі може супроводжувати дану процедуру.

У додатку “Дія” буде реалізована можливість розрахувати точну суму митних платежів відповідно до параметрів авто, що завозиться. Більше того, це можна зробити навіть до того, як ви придбали автомобіль. Таким чином, потенційний покупець буде знати точну суму, в яку йому обійдеться авто.

Для подання митної деклараціх через “Дію” потрібно буде ввести унікальний VIN-код автомобіля, тоді як розрахунок усіх платежів буде здійснений автоматично. Після розмитнення та внесення платежів, автомобіль можна буде зареєструвати в Україні також через “Дію”.

Передбачається, що система запрацює після того, як відповідний законопроект буде ухвалений Верховною Радою та підписаний Президентом. Вважається, що процедура розмитнення авто через дію може запрацювати вже цього літа.

TechnoGuide