Samsung представила 200-мегапіксельний сенсор для камер смартфонів

Samsung представила 200-мегапіксельний сенсор для камер смартфонів Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Samsung анонсувала новий сенсор для камер смартфонів. Він отримав назву ISOCELL HP3, діагональ 1/1,4 дюйма та високу роздільну здатність 200 Мп. Очікується, що даний сенсор буде використовуватися у топових смартфонах в тонкому корпусі із сучасними передовими камерами.

Незважаючи на відносно великі розміри самого сенсору, він має чи не найменші пікселі – 0,56 мкм. Але кожний з таких пікселів має можливість автофокусування. Крім того, технологія Super QPD дозволяє використовувати одну лінзу для кластера з чотирьох пікселів для швидшого та точнішого фокусування.

Також зазначається, що сенсор може об’єднувати чотири пікселі по 0,56 мкм в один більший розміром 1,12 мкм. Таким чином можна створювати 50-Мп знімки в умовах слабкого освітлення. Більше того, є можливість об’єднання до 16 пікселів в один на 2,24 мкм, що допоможе при зйомці в умовах ще більш складного освітлення.

Для сенсора ISOCELL HP3 також заявлена можливість зйомки відео з роздільною здатністю до 8К (30 к/с), або 4K (до 120 к/с).

Очікується, що новий сенсор надійде у масове виробництво вже в поточному році, а у 2023 році на ринку можуть з’явитися перші смартфони на базі ISOCELL HP3.

Джерело: engadget

TechnoGuide