Lenovo представила Chromebook для геймерів

Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Компанія Lenovo представила доповнення до свого ігрового портфоліо, анонсувавши 16-дюймовий ігровий Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook. Це перший ноутбук компанії для хмарних ігор, розроблений для широкої аудиторії геймерів.

Потужний ігровий ноутбук наповнений функціями, які орієнтовані на продуктивність, здатен підтримувати вимогливу графіку ААА-ігор та багатокористувацькі онлайн-ігри на арені поєдинків (MOBA, multiplayer online battle arena). Дисплей з високою роздільною здатністю WQXGA забезпечує точність кольору та яскравість на екрані зі співвідношенням сторін 16:10. Завдяки високій частоті оновлення 120 Гц в поєднанні з потужністю процесора Intel Core і підключенням Wi-Fi 6E2 гравці зможуть насолоджуватися точним геймплеєм, що допоможе їм стати гідним суперником.

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook

Клавіатура IdeaPad Gaming Chromebook має чотиризонне кольорове підсвічування та забезпечує ефективне натискання клавіш, навіть коли виникає потреба у швидкості. Функція антифантомного (anti-ghosting) натискання виключає поразку через незмогу натискання клавіатури, а якщо зʼявилась необхідність відійти від гри та зайнятись роботою або навчанням – хід клавіш 1,5 мм забезпечує більш комфортний та інтуїтивно зрозумілий набору тексту.

IdeaPad Gaming Chromebook розроблений для ігор, але з урахуванням робочих та освітніх потреб у повсякденному житті, забезпечує портативність при відмінній продуктивності для більшості задач. Витончений і стильний, з анодованою алюмінієвою верхньою кришкою, тонкий та міцний 16-дюймовий ноутбук важить 1,82 кг, що дозволяє бути мобільним.

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook

Завдяки автономній роботі до 11 годин, 8 ГБ пам’яті з місткою PCIe SSD-картою та вебкамерою FHD із вбудованою шторкою конфіденційності, цей пристрій можна легко адаптувати для роботи, навчання та розваг. Збільшення часу перед екраном не буде проблемою, завдяки панелі з низьким рівнем випромінювання синього світла, сертифікованою TÜV Rheinland, що мінімізує напругу та втому очей.

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook

Пристрій робить стрімінг комп’ютерних та консольних ігор доступнішим для геймерів. Ideapad Gaming Chromebook підтримує та/або відповідає необхідним специфікаціям кількох хмарних ігрових сервісів, у тому числі NVIDIA GeForce NOW, який транслює зображення у якості до 1600p зі 120 кадрами в секунду та наднизькою затримкою для понад 1400 комп’ютерних ігор, а також Xbox Cloud Gaming (Beta) та Amazon Luna. У рамках нового програмного забезпечення ChromeOS користувачі можуть легко шукати, обирати та грати в ігри на різних платформах за допомогою кнопки Everything – ексклюзивної для пристроїв Chromebook. Геймери можуть закріпити свої улюблені ігри на панелі задач для швидкого доступу.

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook

Оскільки пристрій працює на основі хмарних технологій, потреба в установці ігор, ручному завантаженні, оновленнях і виправленнях залишилася в минулому. Автоматичне оновлення програмного забезпечення відбувається без необхідності будь-якого втручання користувача, а доступ до новітніх графічних технологій у хмарі допомагає забезпечити оптимальну роботу пристрою, навіть коли ігри оновлюються з роками. Користувачам не доведеться завантажувати версії чи купувати фізичні графічні карти.

Характеристики Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook (16”)

Процесор: Intel Core i5-1235U 12-го покоління, Intel Core i3-1215U 12-го покоління
Операційна система: ChromeOS
Оперативна пам’ять: 8 ГБ 4266 МГц LPDDR4x
Вбудована пам’ять: 256 ГБ / 512 ГБ SSD (M.2 PCIE 2242), eMMC: 128 ГБ
Екран: 16 дюймів IPS, WQXGA (2560 x 1600), до 120 Гц
Аудіо: 4 динаміки х 2 Ватт з Waves Audio
Камера: 1080p FHD
Батарея: 71 Ват/год, до 11 годин роботи
Хмарні ігрові сервіси: NVIDIA GeForce NOW, Xbox Cloud Gaming (Beta), Amazon Luna
Розмір: 356.5 x 253.0 x 19.95 мм
Вага: від 1.82 кг

За матеріалами прес-релізу

TechnoGuide