Термобілизна — необхідний елемент екіпірування

Інше
Опубліковано:
|
Автор:

Якою б дорогою та досконалою не була ваша зимова куртка чи штани, без якісної термобілизни не обійтися. Перш ніж обговорювати основні її принципи та функції, важливо зрозуміти, як працює терморегуляція людського тіла. Температура тіла регулюється гіпоталамусом. Цей нервовий центр розташований у нашому мозку та відповідає за підтримку ідеальної температури тіла. Тому під час фізичної активності він працює таким чином, що коли ми починаємо відчувати тепло і наше тіло починає перегріватися, він посилає сигнал потовим залозам, які відразу розпочинають свою діяльність, охолоджуючі нас, виділяючи піт.

І навпаки, якщо нам холодно, це викличе у нас тремтіння, і тіло під впливом м’язових скорочень виробить тепло, необхідне для уникнення переохолодження. Враховуючи ці обставини, зрозуміло, що простої футболки та светру для наших зимових занять недостатньо, тому рекомендуємо якісну термобілизну купити.

Термобілизна в основному характеризується тим, що в ній тіло дихає. Тепло не залишається в одязі, а прямує назовні. Волога не залишається у волокнах одягу та забезпечує додаткове тепло чи холод між шкірою та одягом. Таким чином, температура тіла залишається постійною, що звільняє кровообіг, особливо при заняттях спортом на відкритому повітрі та покращує фізичну форму. Залежно від моделі підходить для певного сезону або універсальна. Чим вона тепліша, тим легше залишатися у формі навіть у мороз.

Термобілизна — необхідний елемент екіпірування

Термобілизна ЗСУ — переваги та особливості застосування

Які переваги термобілизна оптом?

  • відводить піт від шкіри;
  • швидко сохне і не збільшується у вазі при намоканні;
  • не холодить тіло;
  • не стримує рухів;
  • взимку зігріває, а влітку охолоджує.

Насамперед, питання як саме одягатися досить індивідуальне, і ви повинні знайти ідеальне рішення для себе. Пам’ятайте, що якщо переборщити, то буде занадто жарко, що змусить вас надмірно потіти і навіть якісна термобілизна може не впоратися з цим. І навпаки, якщо ви відчуваєте холод протягом усієї подорожі, то можете застудитися.

Ключовий принцип комфортного перебування на повітрі взимку — одягатися шарами. Принцип трьох шарів простий та функціональний, поєднання різних шарів забезпечує максимальний комфорт. Ідеальна система, якої потрібно слідувати, виглядає так:

  • Транспортний шар (термобілизна київ). Перший шар одягу, що безпосередньо контактує зі шкірою. Він оточує шкіру та призначений для відведення поту від тіла.
  • Теплоізоляційний шар (одяг із флісу, вовни, поліестеру). Другий шар одягу не пропускає тепло, що виділяється тілом, і водночас перешкоджає проникненню всередину холодного повітря. Він також вбирає піт із спідньої білизни і виводить його назовні.
  • Захисний шар (куртки, жилети, штани). Верхній шар одягу є водонепроникним та вітрозахисним.

Не забувайте про правила правильного підбору шарів.

Термобілизна купити — рекомендації стосовно вибору

Тому при виборі термоодягу дотримуйтесь наступних правил:

  • не бійтеся інвестувати;
  • обирайте термобілизну за сезоном (зверніть увагу на діапазон температур);
  • віддавайте перевагу приталеному крою, що повністю прилягає до тіла;
  • зосередьтеся на виборі моделей із плоскими швами або навіть без швів;
  • вибирайте сучасні матеріали (синтетика, меринос, комбінації цих матеріалів);
  • купуйте продукцію перевірених брендів.

Щоб активно регулювати мікроклімат тіла, термобілизна має закривати більшу частину шкіри. З комплектом, що складається з сорочки та штанів з довгими рукавами, це гарантовано у будь-яку пору року. Така білизна не тільки підходить як друга шкіра, а й поводиться як така. Це означає, що навіть улітку зайва тканина на шкірі не призводить до накопичення тепла.

Найкраща термобілизна львів характеризується використанням штучних матеріалів. В основному це суміші поліамідів та поліефірів. Використання штучних волокон не випадково, тому що важко знайти такі водовідштовхувальні властивості у натуральних волокон. Крім того, термобілизна-переможець порівняння для жінок та чоловіків також містить еластан для підвищення комфорту при носінні. Таким чином, комплекти легко надягаються та знімаються і не сковують рухи під час занять спортом. Деякі моделі також мають іони срібла, які надають матеріалу антибактеріальну обробку. Як позитивний побічний ефект у цій моделі майже немає запаху поту.

TechnoGuide