Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U поєднує в собі мінімалістичний витончений дизайн і такі ключові переваги бізнес-ноутбуків, як широкий набір інтерфейсів, надійність конструкції та потужне оснащення. В результаті користувач отримує ефективне та універсальне рішення для роботи в будь-якій сфері бізнесу. 

Відеоогляд HP ProBook 445 G8

Оновлений HP ProBook 445 є представником популярної і навіть легендарної серії ноутбуків, яка пройшла вже не одну ітерацію на своєму еволюційному шляху. Власне, на це вказує індекс G8 у назві моделі.

Виробник позиціонує серію як відмінне корпоративне рішення, а також потужний універсальний ноутбук для малого і середнього бізнесу. Серед ключових особливостей актуального покоління оновлений корпус. Він став більш компактним і дещо тоншим, але не за рахунок відмови від корисних інтерфейсів. Натомість тут домінує раціональна логіка – ніяких компромісів, які б могли завадити ефективній роботі заради суто маркетингових намагань зменшити товщину корпуса. Ніяких сумнівних експериментів з ергономікою на догоду так званому wow-фактору.

Разом з тим модель виглядає ефектно і навіть витончено за мірками свого сегменту. Саме такою виробник бачить концепцію сучасного бізнес-ноутбука.

HP ProBook 445 G8

Дизайн, матеріали і особливості конструкції

Практично всі поверхні корпусу HP ProBook 445 G8 виконані з алюмінію. Це стосується кришки, бічних граней і робочої поверхні. Лише нижня кришка тут пластикова. Незважаючи на те, що корпус має не суцільнометалеву конструкцію, жодних претензій до конструкції у нас не виникло – ноутбук сприймається надійним і монолітним.

Попри це корпус відносно легкий, він важить приблизно 1400 грамів. В результаті такий ноутбук ідеально пасуватиме тим, хто часто працює поза офісом. Завдяки компактності і помірній вазі його можна комфортно носити в сумці або дорожньому рюкзаку і працювати практично будь-де.

HP ProBook 445 G8

В сучасних ноутбуках часто можна спостерігати тенденцію відмови від корисних інтерфейсів заради зменшення габаритів корпусу, зокрема його товщини. Але підхід, який цілком нормально сприймається в масових або іміджевих моделях, для бізнес-сегменту не є раціональним рішенням. Саме тому у HP ProBook 445 G8 необхідними портами виробник не жертвував.

На бічних гранях корпусу користувач знайде три USB 3.2 Gen 1 Type-A, один USB Type-C з можливістю швидкої зарядки Power delivery і підтримкою інтерфейсу DisplayPort, а також HDMI, кардрідер формату microSD, вхід для навушників і навіть порт RJ-45 (Ethernet). Останній має рухому конструкцію – спеціальна шторка відсувається, коли користувач вставляє кабель. Як бачимо, навіть роз’єм доволі великого формату можна без проблем реалізувати у відносно тонкому корпусі. Загалом такої кількості портів буде достатньо для будь-якої офісної роботи, а для особистого використання і поготів.

HP ProBook 445 G8

HP ProBook 445 G8

Ще одним приємним моментом стала можливість відкрити кришку майже на 180 градусів. Іноді це дуже зручно, наприклад, для ситуацій, коли ви працюєте напівлежачи на дивані.

HP ProBook 445 G8

Чи буде він зручним в роботі?

Створюючи HP ProBook 445 G8, виробник розумів, що бізнес-ноутбуки – не найкраще поле для експериментів з ергономікою. Для даного сегменту актуальні перевірені рішення і звичне розташування основних елементів, що дозволяє користувачу адаптуватися до свого нового ноутбуку максимально просто і швидко.

HP ProBook 445 G8

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

На столі ProBook 445 G8 стоїть на спеціальних гумових ніжках. Вони запобігають ковзанню поверхнею стола.

Варто лише відкрити ноутбук, як одразу помічаєш досить великий тачпад. З ProBook 445 G8 цілком комфортно працювати без мишки, особливо якщо ви звикли до такого стилю роботи. Тачпад чудово реагує на дотики, тож у більшості сценаріїв роботи справді можна обійтися без миші. Принаймні, коли мова йде про роботу поза межами дому або офісу. Просто дайте цьому тачпаду шанс, і за кілька днів ви гарантовано звикнете.

HP ProBook 445 G8

HP ProBook 445 G8

Клавіатура більш-менш стандартна. Вона зручна, клавіші мають достатню відстань, а набирати текст на такій клавіатурі комфортно. Але і тут є кілька цікавих «родзинок». По-перше, клавіша живлення розташована не окремо і не останньою в своєму ряді, а другою з кінця перед клавішею Delete.

HP ProBook 445 G8

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Ще одна цікавинка – наявність окремої кнопки переходу в режим польоту, яка вимикає бездротові інтерфейси. За задумом виробника, власник такого ноутбуку часто подорожує, тому вимикання бездротових модулів однією кнопкою буде дуже зручною опцією. А от підсвічування клавіш у нашій конфігурації ноутбука нажаль немає.

Сама клавіатура, окрім своєї очевидної зручності, ще й виглядає досить надійною. Під час натискання на клавіші, каркас не прогинається. А ще для клавіатури заявлений захист від вологи.

HP ProBook 445 G8

Розблокувати ноутбук (окрім введення пароля або пін-коду) можна за допомогою датчика відбитків пальця. Цей елемент давно став стандартом для бізнес-ноутбуків. Також для розблокування можна використовувати веб-камеру у поєднанні з функціональністю Windows Hello. Сама веб-камера оснащена шторкою, що є дуже доречним з огляду на корпоративну безпеку. Роздільна здатність сенсора даної камери – 720p, і на практиці цього достатньо для більш-менш якісного зображення під час спілкування по Skype або Zoom.

HP ProBook 445 G8

Загалом ергономіку і зручність користування ProBook 445 G8 можна оцінити на тверду п’ятірку за п’ятибальною шкалою. Ноутбук виявився напрочуд зручним. Вам гарантовано не доведеться довго звикати до розташування клавіш чи будь-яких інших елементів – тут усе на своїх звичних місцях.

HP ProBook 445 G8

HP ProBook 445 G8

Екран і динаміки

HP ProBook 445 G8 отримав 14-дюймовий дисплей з матовою поверхнею і роздільною здатністю Full HD (1080p). Варто відзначити доволі тонкі бокові рамки, особливо у порівнянні із попередніми моделями. Верхня рамка дещо ширша, адже вона містить камеру і мікрофон. Очевидно, що виробник не намагався зробити рамки максимально тонкими, натомість застосувавши більш раціональний підхід.

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Візуально екран виглядає якісним, а роздільної здатності Full HD для 14-дюймової діагоналі цілком достатньо, щоб комфортно працювати, якщо йдеться про типову повсякденну роботу здебільшого із цифрами, символами і таблицями. Можливо на більш широкій діагоналі (наприклад, 15,6-дюймовій версії даного ноутбука) вам захочеться більшої роздільної здатності, але в нашому випадку – жодних проблем.

Дисплей пропонує хорошу передачу кольорів за мірками бізнес-ноутбуків, а також відмінні кути огляду. Останнє можна вважати одною з ключових переваг даного екрану. На ньому можна комфортно переглядати відео, продемонструвати колегам ту чи іншу презентацію. Але варто розуміти, що HP ProBook 445 G8 створювали не для професійної роботи з графікою та відео. Враховуючи його потужність, ви звичайно зможете змонтувати відеоролик, або попрацювати у фоторедакторі, але це вже буде факультативний сценарій використання, де екран, можливо, стане слабкою ланкою. В будь-яких інших задачах він точно не підведе.

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

За звукову складову відповідають вбудовані динаміки. Вони тут стандартні і демонструють непогане звучання, типове для ноутбуків. Не забуваємо, що бізнес-ноутбуки нечасто взагалі можуть похвалитися достойним звуком. Але HP ProBook 445 G8 – не той випадок. Тут звук має ще й хороший запас гучності, отже ви зможете зручно спілкуватися під час онлайн-перемовин без навушників, або ж увімкнути в офісі відео зі звуком, щоб продемонструвати колегам. З подібними завданнями вбудовані динаміки чудово впораються.

Продуктивність і апгрейд

У нас на огляді була конфігурація HP ProBook 445 G8 на базі мобільного процесора AMD Ryzen™ 7 5800U, з вбудованою графікою AMD Radeon™, 32 GB оперативної пам’яті та SSD на 1 ТБ. Це один з топових варіантів для тих, хто хоче одразу придбати потужний бізнес-ноутбук і в майбутньому не замислюватись над апгрейдом внутрішніх компонентів.

AMD Ryzen™ 7 5800U – це процесор для ноутбуків на архітектурі Cezanne U (Zen 3). Він насамперед розрахований на офісні системи і оптимізований під мобільні ПК, а отже має вийняткове співвідношення продуктивність/енергозбереження. Процесор має 8 ядер та 16 потоків і виготовлений за 7 нм техпроцесом. Частота варіюється від 1.9 до 4.4 ГГц. Процесор створювався саме під вимоги сучасного бізнесу, але його можливості виходять далеко за межі стандартних офісних задач, про що свідчить як досвід реального використання ноутбука, так і наші тести у популярних бенчмарках, про які піде мова нижче.

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Для даного ноутбука передбачені і альтернативні більш прості конфігурації, які можна проапгрейдити, якщо буде потреба. Під нижньою кришкою HP ProBook 445 G8 користувач побачить два слоти під оперативну пам’ять, а також слот для SSD-накопичувача формату М.2. Дані компоненти не розпаяні на материнській платі, як це часто буває у сучасних ноутбуках, а отже їх можна в будь-який момент замінити.

HP ProBook 445 G8

Потужності процесора AMD Ryzen™ 7 5800U у поєднанні із хорошим вбудованим відеоядром буде достатньо для будь-яких сценаріїв офісного використання, до того ж з хорошим запасом на майбутнє. Він з легкістю впорається із десятками одночасно відкритих вкладок у браузері, багатосторінковими документами та таблицями, а також багатозадачними сценаріями із одночасним використанням популярних програм, які використовуються у сучасному бізнесі.

Під час роботи з ноутбуком ми намагалися відтворити сценарії повсякденної офісної роботи. Були одночасно відкриті документи в MS Word, Excel, відеоконференція у Zoom, а також більше 10 вкладок у Google Chrome. Це був суто практичний тест, під час якого не замірялися показники в бенчмарках, а оцінювалися лише суб’єктивні враження від роботи. Ноутбук продовжував працювати тихо (навантаження не призвело до суттєвого нагріву системи), уповільнення роботи та підторможувань також не спостерігалося. Тож можна впевнено стверджувати, що HP ProBook 445 G8 на базі мобільного процесора AMD Ryzen™ 7 5800U справді забезпечить максимально комфортну роботу у будь-яких бізнес-сценаріях використання.

HP ProBook 445 G8

Немає особливого сенсу оцінювати продуктивність даного ноутбука в іграх, адже він створювався не для ігрових задач. Тим не менше, під час підготовки огляду ми спробували запустити кілька доволі вибагливих до ресурсів ігор, і залишились задоволені результатом.

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Тести SSD за допомогою утиліти CrystalDiskMark показали очікуваний результат:

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Тести пам’яті AIDA64 Cache&Memory Benchmark:

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

AIDA64 CPUID:

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

AIDA64 GPGPU Benchmark:

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Cinebench R23:

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Результати тестування у популярних бенчмарках:

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Технології безпеки

Оскільки HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U позиціонується виробником як ультимативне бізнес-рішення, окрему увагу в даній моделі приділили корпоративній безпеці. Окрім рішень для ідентифікації користувача, що базуються на Windows Hello, HP застосовує тут і низку фірмових технологій. Так, технологія HP Wolf Security для бізнесу забезпечують постійно діючий та надійний захист на апаратному рівні. Ці рішення, що постійно розвиваються, функціонують від BIOS до браузера, як на рівні ОС, так і на рівнях вище і нижче ОС. Вони допомагають захистити ваш комп’ютер від сучасних загроз.

Шкідливе програмне забезпечення швидко розвивається, тому традиційний антивірус не завжди може розпізнати нові атаки. Тому виробник застосував ще одну фірмову технологію HP Sure Sense, яка використовує штучний інтелект для забезпечення виняткового захисту від найновітніших або нестандартних шкідливих програм.

Окремо подбали про безпечну роботу в браузері. HP ProBook 445 G8 оснащено технологією HP Sure Click, яка допомагає захистити комп’ютер від шкідливого програмного забезпечення, що розповсюджується через веб-сайти та програм-вимагачів, вкладень Microsoft Office та PDF-файлів, доступних лише для читання.

System Stability Test під навантаженням:

Огляд HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U: потужний бізнес-ноутбук з сучасним дизайном

Скільки HP ProBook 445 G8 працює від батареї?

За автономність відповідає 3-елементний літій-полімерний аккумулятор на 45 Вт-г. На практиці в режимі перегляду онлайн-відео на YouTube HP ProBook 445 G8 працював більше 7 годин. Це означає, що в повсякденних робочих задачах комп’ютер зможе працювати плюс-мінус стандартний робочий день.

HP ProBook 445 G8

Висновки: для кого створений HP ProBook 445 G8?

HP ProBook 445 G8 на базі процесора AMD Ryzen™ 7 5800U – це універсальний робочий ноутбук у надійному корпусі, з дуже вдало підібраними внутрішніми компонентами, широким набором інтерфейсів і просто відмінним потенціалом для можливого апгрейду в майбутньому. Тобто можна придбати більш просту конфігурацію, а згодом додати оперативної пам’яті, або оновити SSD.

HP ProBook 445 G8 повністю відповідає своєму призначенню потужного ноутбука для бізнесу. Процесор AMD Ryzen™ 7 5800U забезпечує відмінний баланс між продуктивністю у сценаріях ділового використання та енергоефективністю. В результаті користувач зможе не тільки комфортно працювати, але й отримає достойну автономність. А отже, такий ноутбук не підведе в роботі – саме цього очікуєш від бізнес-моделі.

Окрема перевага – вичерпне поєднання технологій безпеки як на апаратному, так і на програмному рівні. Тут є шторка веб-камери, датчик відбитків пальця, а також ціла плеяда фірмових технологій захисту, що дозволить не хвилюватися за ваші особисті дані та корпоративну інформацію.

Ноутбук залишає дуже приємні враження як від тактильної взаємодії, так і від продуктивності в ключових сценаріях роботи. Дану модель можна рекомендувати представникам дуже широкого спектру професій, практично будь-яким спеціалістам, які шукають потужний і водночас компактний комп’ютер для ефективної роботи в офісі, вдома та у відрядженнях.

Характеристики HP ProBook 445 G8

Дисплей 14 дюймів, 1920×1080, 16:9, IPS, матове покриття
Процесор AMD Ryzen™ 7 5800U, 8 ядер/16 потоків, 1.9-4.4 ГГц
RAM 32 GB
Графіка AMD Radeon™
Накопичувач 1 TB TLC SSD NVMe PCIe
Бездротові інтерфейси Wi-Fi 6 802.11a/b/g/n/ac/ax 2х2, Bluetooth 5.0
Роз’єми 1 x USB 3.2 Gen 2 Type-C (Power delivery, DisplayPort 1.4), 3 x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 3,5 мм аудіо, HDMI, кардрідер microSD, Ethernet
ОС Windows 10 Pro
Камера 720p HD, шторка веб-камери
Батарея 45 Вт-г, 3-елементна
Габарити 32.18 x 21.38 x 1.98 см
Вага від 1,38 кг
TechnoGuide