Огляд Bloody G535 та G535P: доступна ігрова гарнітура в двох варіантах

Гаджети
Опубліковано:
|
Автор:

Геймерські гарнітури Bloody G535 і G535P – це фактично брати-близнюки. Продукти ідентичні зовні і дуже схожі за характеристиками, до того ж пропонують привабливу ціну. Чим вони відрізняються і кому варто звернути увагу на дані моделі?

Відеоогляд Bloody G535 та G535P

Враження від дизайну та ергономіки

До нас на огляд гарнітури Bloody G535 та G535P потрапили одразу в двох варіантах кольору: чорному та білому. Проте, перша не повністю чорна, адже має металеві елементи конструкції кольору металік. Вони дещо розбавляють лаконічний зовнішній вигляд пристрою.

Огляд Bloody G535 та G535P

Загалом дизайн навушників стриманий. Та якщо придивитися уважніше, виробник все ж приділив належну увагу деталям. Наприклад, чаші навушників виконані з поєднання різних елементів, що в свою чергу мають різну фактуру. Деякі зони підсвічуються, і це додає певного колориту. Отже, незважаючи на відносно доступну ціну обох гарнітур, над дизайном тут непогано попрацювали.

З іншого боку, там де можна і варто було б зекономити, виробник це зробив. Але, звісно, без істотної шкоди для практичної складової та надійності конструкції. Наприклад, оголів’я тут з простого пластику. І якщо до гарнітури в чорному кольорі питань не виникає, то біле оголів’я може з часом втратити свій білосніжний яскравий вигляд. Та не будемо стверджувати наперед, цілком можливо, що матеріал виявиться практичним.

Огляд Bloody G535 та G535P

Огляд Bloody G535 та G535P

Чаші навушників приєднані до оголів’я на металевих кріпленнях. Останні виглядають надійними. Налаштування гарнітури під користувача здійснюється за допомогою невеликих шарнірів на чашах.

Огляд Bloody G535 та G535P

Огляд Bloody G535 та G535P

Традиційного регулювання розміру за висотою не передбачено. Натомість є ремінець на ліпучках, який все ж дозволить зручно налаштувати висоту оголів’я під себе. Таке просте і бюджетне рішення виглядає цілком органічно для моделі в доступній ціновій категорії.

Огляд Bloody G535 та G535P

Огляд Bloody G535 та G535P

Під оголів’ям не передбачено традиційної м’якої вставки, але вона тут і не потрібна, адже роль пом’якшувача виконує той самий ремінець, що розтягується відповідно до індивідуальних особливостей користувача.

А от амбушюри, як і належить, оздоблені еко-шкірою з м’яким наповнювачем. Їхні розміри достатні, щоб повністю вмістити вухо і забезпечити непогану звукоізоляцію. Мікрофон знімний, він закріплений на гнучкій штанзі. Остання дозволяє легко налаштувати мікрофон під себе, або ж просто зняти для зручности, якщо ви його не використовуєте.

Огляд Bloody G535 та G535P

Огляд Bloody G535 та G535P

У відеоогляді ми наводимо фрагмент запису на мікрофон даних гарнітур, і ви можете оцінити його якість. Звучання характерне для гарнітур у даній ціновій категорії, тут не буде ані сюрпризів, ані розчарувань.

До комп’ютера гарнітури підключаються за допомогою кабеля, довжина якого два метри. Цього цілком достатньо, на якій би відстані не був розташований ваш комп’ютер. Сам кабель має обмотку з тканини, яка захищає його від пошкоджень.

Огляд Bloody G535 та G535P

Усі базові регулювання можна робити за допомогою пульту. До речі, в обох гарнітурах пульт отримав новий дизайн. Форма, як на мене, стала більш зручною, до того ж з’явилося підсвічування пульта (для моделі G535), що також додає зручності, якщо ви граєте у темряві.

За допомогою пульту користувач можете налаштувати рівень гучності, включати та відключати мікрофон, а також управляти підсвічуванням навушників.

Пульт гарнітури Bloody G535
Пульт гарнітури Bloody G535
Пульт гарнітури Bloody G535P
Пульт гарнітури Bloody G535P

Як можна прочитати на упаковці, у моделі Bloody G535 присутнє віртуальне 7.1 звучання. Функція вже не потребує докладного опису, адже вона зустрічається навіть у бюджетних моделях. Технологія розрахована, перш за все, для ігор, де створює атмосферу максимального занурення у процес. Віртуальне 7.1 звучання допомагає краще розуміти, з якого боку чути постріли або вибухи в шутерах, звідки підкрадається супротивник і подібні речі. Функція активована за замовчуванням і працює так само, як в інших гарнітурах від того ж бренду Bloody.

Огляд Bloody G535 та G535P

В чому ж різниця?

Ось ми й підійшли до ключової відмінності між гарнітурами Bloody G535 та G535P. Моделі мають практично ідентичний зовнішній вигляд. Динаміки і мікрофон також не відрізняються, а отже користувач може розраховувати на однакові враження від ергономіки і дуже схожу якість звуку.

Різниця між моделями полягає в тому, що базова Bloody G535 оснащена віртуальним 7.1 звучанням, тоді як у Bloody G535P даної функції немає. Відповідно, відрізняється також і спосіб підключення. Якщо Bloody G535 – це типова геймерська гарнітура для комп’ютера з USB-конектором, то модель з приставкою «P» має аналоговий штекер діаметром 3,5 мм. У комплекті також є перехідник для окремого виходу на мікрофон і навушники.

Огляд Bloody G535 та G535P

Тобто, G535P – більш універсальна модель, яка підключається не тільки до комп’ютера, але й до консолей та будь-яких інших гаджетів, за якими ви граєте. Але USB-конектор у моделі Bloody G535P також присутній. Його функціональність обмежується живленням підсвічування, тож без USB-підключення підсвічування просто не працюватиме, на відміну від базових функцій гарнітури.

Пульт керування у P-версії гарнітури також відрізняється від G535. Тут немає регулювання підсвічування, але можна керувати гучністю та вмикати/вимикати мікрофон.

Як вони звучать?

Звучання в обох навушниках можна описати словом «ігровий». Саме цього зазвичай очікують від геймерського продукту: глибокі баси і загалом потужне звучання. В обох гарнітурах за звук відповідають 50-мм динаміки з неодимовими магнітами.

Огляд Bloody G535 та G535P

При цьому можливості Bloody G535 та G535P не обмежуються лише іграми. За допомогою обох моделей навушників цілком можна слухати музику, отримуючи від цього задоволення. Максимально розкриваються дані навушники у важких жанрах на кшталт рок та метал. Середні частоти вже не такі деталізовані, як іноді хотілося би, але тут все залежить від ваших персональних вимог до звучання.

Також слід зазначити, що у моделі Bloody G535 використовується власний аудіочіп, вбудований у пульт, який відповідає за віртуальне 7.1. В результаті звук в даних навушниках дещо відрізняється від Bloody G535P, навіть коли йдеться про сценарії, які не пов’язані з об’ємним звучанням, а просто про прослуховування музики. Різниця не є фундаментальною, але іноді її таки помічаєш.

Огляд Bloody G535 та G535P

Яку модель обрати?

Висновок простий: Bloody створили одну й ту саму гарнітуру в двох версіях. Класична Bloody G535 підійде тим, хто грає виключно за комп’ютером і хоче отримати віртуальне 7.1 звучання для максимального занурення в ігровий процес. В той же час, Bloody G535P – це адаптивна версія гарнітури для користувачів, які грають також за консолями, або ж використовують смартфон в якості геймерського девайсу. Такі користувачі готові пожертвувати віртуальним 7.1 заради більш універсальних можливостей підключення.

Ціна майже однакова, різниця складає лише 100 гривень. Так, Bloody G535 на момент підготовки даного огляду коштувала 1300 гривень, тоді як G535P – 1200 гривень. Обидва цінники можна вважати дуже привабливими. Це типовий бюджетний сегмент ігрових гарнітур, але тут ви отримуєте передбачувану якість виконання і хороший звук, якщо враховувати ціну аксесуара.

Характеристики Bloody G535

Розміри: 170 х 220 х 103 мм
Сумісність: PC
Навушники
Динамік: 50 мм
Частотна характеристика: 20 Гц – 20 кГц
Чутливість: 105 дБ
Імпеданс: 16 Ом
Розміри: 170 х 220 х 103 мм
Мікрофон
Частотна характеристика: 100 Гц-10 кГц
Чутливість: – 44 дБ
Кабель
Довжина: 2 м
Детальніше: bloody.com.ua

Характеристики Bloody G535P

Розміри: 170 х 220 х 103 мм
Сумісність: Xbox, PS 4/5, Switch, мобільні пристрої, PC
Навушники
Динамік: 50 мм
Частотна характеристика: 20 Гц – 20 кГц
Чутливість: 105 дБ
Імпеданс: 16 Ом
Мікрофон
Частотна характеристика: 100 Гц-10 кГц
Чутливість: – 44 дБ
Кабель
Довжина: 2 м
Подовжувальний адаптер для ПК: 15 см
Конектори:
3.5 мм для аудіо
USB для підсвічування
Детальніше: bloody.com.ua

TechnoGuide