Tesla показала оновлені моделі Model S та Model X

Tesla показала оновлені моделі Model S та Model X Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Компанія Tesla показала оновлені електрокари Model S та Model X 2024 модельного року. Цього разу оновлення не обмежилося електронною складовою, з’явилися нові кольори, також є зміни в інтер’єрі.

Виробник переглянув кольорову палітру. Зокрема, відмовився від відтінку «Multi-Coat Red» за доплату 2 500 доларів США на користь темнішого «Ultra Red» за додаткову плату $3000.

В базовому варіанті обидва авто будуть білого кольору без додаткової плати. Чорний, синій та сріблястий кольори коштують додатково $1500.

Tesla показала оновлені моделі Model S та Model X

Для Tesla Model S з’явидася версія з панорамним скляним дахом. Таке рішення зробить автомобіль легшим, крім того, скляний дах пропускає у 5 разів більше світла, забезпечуючи той самий рівень захисту від ультрафіолету.

Що ж стосується інтер’єру, відтепер користувачу буде доступне класичне кругле кермо, від якого раніше виробник відмовився у 2021 році на користь незвичного “штурвалу”. Останній сподобався далеко не всім, тому відтепер буде можливість вибору: кругле кермо чи штурвал. Додаткової плати за дану опцію не передбачено, вона опрати форму керма можна буде безкоштовно.

В базовому варіанті як Model S, так і Model X пропонуватимуться у двомоторному виконанні. Потужність – 679 к.с. Також передбачені тримоторні Plaid-версії потужністю 1034 к.с.

Tesla показала оновлені моделі Model S та Model X

Звісно, оновили і бортову електроніку. Вона називається Hardware і доступна у 4 поколінні. Нові моделі будуть оснащені потужнішим процесором Sansung Exynos, новими більш якісними камерами і радаром Phoenix. Виробник зазначає, що нова архітектура Hardware 4 призначена для довгоочікуваного оновлення програмного забезпечення до 11 версії. Оновлення призначено для реалізації нової версії системи автопілоту FSD (Full Self-Driving).

Найприємніше, що нові електрокари обіцяють продавати за зниженою вартістю. Model S подешевшає на $5 тис., а Model X – на $10 тис.

А ще потішити покупців оновлених електрокарів покликана знижена вартість: Model S подешевшала на $5 000 (380 000 руб), а Model X – на $10 000 (760 000 руб).

TechnoGuide