Цей простий трюк суттєво збільшить автономність вашого смартфона

Смартфони
Опубліковано:
|
Автор:

Сучасні смартфони оснащуються потужними акумуляторами на 5-6 тисяч мАг, але це суттєво не впливає на автономність гаджетів. Здається, що розвиток технологій акумуляторних батарей та енергозбереження не встигає за зростанням потужності смартфонів. Проте, існують прості способи змусити ваш гаджет працювати довше. На одному з таких неочевидних способів ми і зупинимось в даному матеріалі,

Не всі знають, що увімкнувши функцію “Темний режим” (Dark Mode), який є у практично усіх сучасних смартфонах на Android та iPhone, можна продовжити автономну роботу гаджету. Звісно, ніхто вам точно не скаже, яким саме буде час приросту, це залежить від багатьох індивідуальних факторів. Зокрема, від того, яка саме частка енерговитрат припадає на екран і навіть від того, що саме відображається на екрані. Але іноді приріст може становити 10-15 відсотків.

Зауважимо, що даний спосіб працює лише на смартфонах з OLED-екранами

Але слід зауважити, що даний трюк працює лише зі смартфонами, оснащеними OLED-екранами. Якщо ви увімкнете “Темний режим” на смартфоні з LCD/IPS дисплеєм, автономність залишиться такою самою, як і була раніше. Це пояснюється тим, що саме у OLED-екранах пікселі чорного кольру не вимагають підсвічування. Саме тому ці екрани забезпечують найбільш глибокий чорний колір. Додатковою перевагою таких екранів можна вважати енергоефективність. Чим більшою буде частка зображення чорного відтінку (фон меню і т. ін.), тим менше енергії потребуватиме OLED-екран.

У випадку з IPS-дисплеями екран підсвічується збоку або позаду матриці. Тому такі екрани витрачають однакову кількість енергіх незалежно від того, які кольори відображаються на екрані.

TechnoGuide