Огляд COUGAR E-DEIMUS 120: крутий ігровий стіл з електропідйомом

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Сучасний ігровий стіл COUGAR E-DEIMUS 120 пропонує мінімалістичний дизайн, вбудований USB-хаб, RGB-підсвічування та зручне регулювання висоти за допомогою електричного двигуна.

Бренд COUGAR вже не вперше випускає столи з функцією електричного налаштування рівню висоти. Свого часу ми знайомили читача з моделями COUGAR Royal 120 і Royal Pro 150 у відповідному огляді. Наразі дійшла черга до популярної серед геймерів серії DEIMUS. Нова модель COUGAR E-DEIMUS 120 – це мінімалістичний геймерський стіл з багатокольоровим RGB-підсвічуванням, вбудованими USB-портами, а також усіма можливостями для акуратного розміщення кабелів. Ну а родзинкою даного продукту став електричний двигун, який регулює висоту.

COUGAR E-DEIMUS 120

Відеоогляд COUGAR E-DEIMUS 120

Характеристики COUGAR E-DEIMUS 120

  • Регулювання висоти: електродвигуни
  • Ширина до бічних крил х Глибина: 1223.8 х 605 мм
  • Висота до робочого столу: 720~1150 мм
  • Висота до бічних крил: 750.3~1180.3 мм
  • Блок управління вводом/виводом:
    Кнопка RGB x1
    USB 3.0 Type-C x1
    USB 3.0 Type-A x2
  • Вантажопідйомність: 80 кг
  • Вага: 27.3 кг
  • Сайт виробника: cougar-ukraine.com

Комплектація та збірка

COUGAR E-DEIMUS 120 постачається у двох коробках, в одній знаходиться стільниця, в іншій – решта елементів конструкції. Загальна вага пакування – близько 27 кг. Зізнаюсь, я був приємно здивований, адже COUGAR Royal 120 та Royal Pro 150 з попередніх оглядів важили суттєво більше.

COUGAR E-DEIMUS 120

Процес збірки виявився доволі простим. Головне – слідувати інструкції. Усі пакети з гвинтами пронумеровані, тож ви точно не переплутаєте. Крім того, все необхідне для збірки є в комплекті. Звісно, якщо у вас є своя викрутка або шуруповерт, ви можете ними скористатися, але це зовсім не обов’язково.

Спочатку збирається металевий каркас з електродвигуном. Потім встановлюється стільниця, після чого під’єднуються модулі RGB-підсвічування, порти та кабелі. Загалом збірка в мене зайняла близько 30-40 хвилин, вона не складніша, ніж збірка меблів від IKEA.

При можливості я б не радив одразу позбавлятися коробок, пакетів і інструкції. За потреби ви зможете зручно розібрати стіл для його транспортування.

Дизайн, матеріали і ергономіка

COUGAR E-DEIMUS 120 – це відносно компактний ігровий стіл з довжиною стільниці приблизно 120 см. Це робить дану модель універсальною, вона цілком підійде для невеликих приміщень. Водночас, розміри комфортні, за таким столом зручно буде грати як за ноутбуком, так і за ПК, розмістивши монітор і усю необхідну периферію. Але передбачається, що ПК стоятиме знизу під столом, або на окремій підставці поряд.

COUGAR E-DEIMUS 120

Дизайн стриманий, але скошені кути і підсвічування по боках не дозволяють переплутати даний продукт зі звичайними робочими столами. Тут усе адаптовано під ігрові сценарії використання, і це одразу відчувається.

COUGAR E-DEIMUS 120

COUGAR E-DEIMUS 120

Поверхня стільниці чорного кольору і має матове покриття. Виробник стверджує, що покриття надійне і довго збереже свій вигляд. На ньому не залишаються відбитки пальців, але вологі або жирні руки залишать плями. Проте, з останніми легко боротися.

COUGAR E-DEIMUS 120

Ніжки і елементи каркасу металеві і зроблені на совість – профіль товстий і надійний. Вбудований електромотор піднімає стільницю на максимальну висоту до 115 см. В результаті за таким столом можна зручно працювати або грати як сидячи, так і стоячи. До речі, мотор досить тихий.

Приємно, що виробник подбав і по дрібниці. Наприклад, для ніжок передбачені спеціальні гумові накладки, які поглинають вібрацію, підвищують стійкість і запобігають ковзанню. В результаті стіл стоїть на підлозі монолітно.

COUGAR E-DEIMUS 120

COUGAR E-DEIMUS 120

Інтерфейси і кабель-менеджмент

Концепція геймерського стола, на який виводяться інтерфейси вашого комп’ютера, передбачає особливий підхід до кабель-менеджменту. COUGAR E-DEIMUS 120 пропонує USB-хаб на два порти USB Type-A і один USB Type-C. Цікаво, що інтерфейсний кабель від кожного порта підключається до ПК окремо, тому у вас не буде обмежень по пропускній здатності і потужності портів.

COUGAR E-DEIMUS 120

Для зберігання кабелів передбачений спеціальний кожух позаду столу. Він має отвори, які дозволяють вивести кабелі так, як вам це потрібно, в залежності від того, де саме стоїть ваш комп’ютер. Для зручності у комплекті передбачені стяжки, за допомогою яких можна згрупувати кабелі і полегшити подальшу роботу з ними.

COUGAR E-DEIMUS 120

COUGAR E-DEIMUS 120

Довжини мережевого кабелю вистачить у будь-якій ситуації, незалежно від того, на яку висоту ви піднімаєте стільницю. За необхідності можете скористатися подовжувачем.

В цілому конструкція дозволяє комфортно розмістити усі кабелі так, вони не заважали, не кидались у вічі, але виконували свої функції. Власне це те, чого очікуєш від якісного кабель-менеджменту.

Управління висотою

В основі COUGAR E-Demius 120 лежить електродвигун, управління яким здійснюється за допомогою спеціальної панелі в передній частині стільниці. Виробник акцентує увагу на наявності пресетів налаштування висоти. Користувач може визначити кілька позицій висоти стільниці і зберегти їх в якості пресетів. В подальшому можна буде перемикатися між ними, а не підбирати оптимальну висоту кожного разу вручну.

COUGAR E-DEIMUS 120

За пресети відповідають кнопки від 1 до 4. Окремі кнопки «вгору» і «вниз» відповідають за кастомне налаштування. Тут все дуже просто. Ви піднімаєте стільницю на бажану висоту, після чого натискаєте кнопку від 1 до 4. Система збереже дану позицію під відповідним номером. В подальшому, щоб повернутися до даної висоти, достатньо натиснути кнопку з номером. Повторне довге натискання кнопки пресету очистить налаштування і дозволить замінити його новим.

COUGAR E-DEIMUS 120

За потреби можна заблокувати зміну висоти. Наприклад, якщо ви не хочете, щоб пристроєм бавились маленькі діти, або прагнете запобігти випадковим натисканням. Для цього достатньо одночасно натиснути на кнопки «вгору» і «вниз» та потримати кілька секунд.

COUGAR E-DEIMUS 120

Не обійшлося і без системи захисту. Якщо на шляху підйому стільниці виникнуть перешкоди, підйомний механізм зупиниться автоматично. Це свого роду стоп-запобіжник, який став стандартом для такого типу столів.

COUGAR E-DEIMUS 120

Загальне враження

COUGAR E-DEIMUS 120 – це зручний і компактний ігровий стіл з надійною конструкцією, підйомним механізмом і вдалим кабель-менеджментом. Додатковими перевагами будуть RGB-підсвічування, зручний USB-хаб (хоча портів могло би бути більше) і універсальний дизайн, який впишеться практично в будь-який сучасний інтер’єр. Ціна даної моделі на момент підготовки огляду складає 17 000 гривень, або близько $460. Це недешевий варіант, але якщо ви шукаєте стіл саме з електричною системою підйому, і переглядали аналогічні пропозиції, то вочевидь готові до такого цінника. З огляду на характеристики, якість матеріалів, простоту збірки і надійність конструкції, COUGAR E-DEIMUS 120 можна сміливо рекомендувати – в процесі експлуатації він точно не розчарує.

TechnoGuide