Огляд Bloody ES7: доступна ігрова миша з дуже вдалою ергономікою

ПК
Опубліковано:
|
Автор:

Bloody ES7 (Esports Black) можна рекомендувати максимально широкій аудиторії геймерів, які шукають недорогу, але надійну ігрову мишу з сучасними характеристиками.

Бренд Bloody традиційно займає потужні позиції в бюджетному сегменті ігрової периферії. Продукцію компанії цінують за дуже вдале співвідношення ціна/якість, а недорогі миші і клавіатури даного бренду нерідко стають вхідним квитком у світ кіберспорту для багатьох геймерів-початківців.

Bloody ES7

Нова ігрова миша Bloody ES7 (Esports Black) розрахована саме на таку аудиторію. Це універсальна модель з цінником 699 гривень, яка пропонує все необхідне для тих, хто шукає недорогий, але надійний аксесуар с сучасним сенсором, вбудованою пам’ятю та можливістю експериментувати з налаштуванням основних параметрів.

Відеоогляд Bloody ES7 (Esports Black)

Xарактеристики Bloody ES7 (Esports Black)

  • Сенсор: PixArt Optical Engine
  • Роздільна здатність: 100-6000 CPI
  • Роздільна здатність за замовчуванням: 1000/1200/1600/2000/6000 CPI
  • Частота кадрів: 6000 fps
  • Прискорення: 15 g
  • Швидкість відстеження: 45 кадрів/с
  • Частота опитування: 125-1000 Гц
  • Відгук клавіш: 1 мс
  • Ресурс перемикачів: більше 10 мільйонів натискань (ліва/права кнопка)
  • Коліщатко: більше 500 000 обертів
  • Розміри: 70 х 124 х 40 мм
  • Сайт виробника: bloody.com.ua

Упаковка і комплектація

Bloody ES7 (Esports Black) постачається в стандартній картонній коробці, оформленій з використанням фірмової кольорової гами бренду. На упаковці виробник традиційно наводить основні характеристики і можливості аксесуара і посилання на завантаження фірмового програмного забезпечення.

Bloody ES7

Всередині знаходиться сама миша, яка зафіксована під прозорою пластиковою вставкою. Комплектація дуже проста: миша і гарантійний талон. Такий підхід є цілком виправданим, коли йдеться про доступний сегмент ігрової периферії. Адже будь-які додаткові аксесуари в комплекті впливали би на роздрібну ціну.

Дизайн і ергономіка

Bloody ES7 (Esports Black) має практично симетричну форму за винятком бічних клавіш та розміщення кабелю, який кріпиться не по центру, а зміщений вліво. Але, якщо ви граєте лівою рукою, даний аксесуар цілком можна використовувати.

Bloody ES7

Bloody ES7

Робоча поверхня має покриття з матового пластику. Матеріал простий, але виглядає практичним. На ньому не залишаються відбитки пальців і подряпини, тож можна розраховувати, що миша довго збереже свій вигляд.

Bloody ES7

На робочу поверхню нанесено лого бренду і тематичні написи, зокрема, E-Sport – назва серії. Основні клавіші є суцільною частиною корпусу. Колесо прокручування розташоване у глибокій ніші, його ергономіка спроектована таким чином, щоб вказівний палець повністю лягав на колесо. На практиці це досить зручне рішення.

Bloody ES7

Колесо має гумову накладку – і знову респект виробнику за увагу до деталей навіть у бюджетному продукті. Заявлений ресурс даного елементу – 500 тисяч прокручувань. Щодо перемикачів, їхній ресурс заявлено на рівні 10 млн. кліків. Відгук перемикачів – 1 мс.

Над коліщатком передбачено три додаткові кнопки, за допомогою яких можна перемикатись між режимами чутливості сенсора «плюс» та «мінус», а також є окрема кнопка для активації макросу. На лівій бічній грані дві додаткові кнопки, а сама бічна поверхня прогумована.

Bloody ES7

Незважаючи на доступний цінник, Bloody ES7 (Esports Black) оснащена RGB-підсвічуванням, яке можна налаштувати за допомогою фірмового програмного забезпечення. Підсвічується зона логотипу, колесо прокручування і невелика вставка ззаду.

Миша підключається до ПК за допомогою кабеля з USB-конектором. Кріплення кабеля зміщене вліво, а сам кабель має обмотку з тканини, що підвищує його ресурс. Довжина стандартна – 1,8 метри.

Bloody ES7

Цікавий момент, що в даній моделі виробник вирішив відмовитись від свого фірмового рішення XGlide (металеві ніжки). Натомість використовуються звичайні тефлонові ніжки, як у більшості мишок. Цілком можливо, що таким чином компанія намагалася зробити аксесуар максимально універсальним.

Оснащення

В основі Bloody ES7 використовується сенсор PixArt Optical Engine з роздільною здатністю від 100 до 6000 CPI. Для недорогого аксесуара з геймерськими амбіціями це абсолютно передбачуваний діапазон чутливості. За замовчуванням передбачено п’ять рівнів чутливості, між якими можна перемикатися: 1000, 1200, 1600, 2000 та 6000. Частота опитування: 125-1000 Гц.

Bloody ES7

На практиці форма миші вийшла дуже вдалою, нею справді зручно користуватися як в іграх, так і в базових задачах. Вага добре збалансована, а ергономіка буде зручною для будь-якого варіанту хвату, до якого ви звикли. Мишку зручно контролювати, а сенсор непогано себе показав, особливо на значеннях чутливості до 2000 CPI.

Bloody ES7

Bloody ES7

Фірмова програма Bloody Esports

Для моделі Bloody ES7, як і для інших мишок серії Esports, виробник пропонує фірмову програму з однойменною назвою Bloody Esports. З порівняльної таблиці на упаковці можна дізнатися, що вона пропонує дещо менший набір опцій, ніж традиційна утиліта Bloody7, але все необхідне тут є. До того ж, інтерфейс інтуїтивний – освоїтися можна досить швидко.

Огляд Bloody ES7: доступна ігрова миша з дуже вдалою ергономікою

У головному вікні програми пропонується налаштувати дії для тих чи інших клавіш. Можна налаштувати частоту опитування сенсора, висоту відриву від поверхні, а також перемикатися між рівнями чутливості. Тут можна також відкалібрувати сенсор.

Огляд Bloody ES7: доступна ігрова миша з дуже вдалою ергономікою

Окрема вкладка пропонує налаштувати макро-команди, наприклад, автоматичну атаку, або певні комбінації, в залежності від гри. До речі, миша має 256 кб власної пам’яті для зберігання цих команд, тобто вони будуть працювати на будь-якому комп’ютері, а не тільки там, де ви їх налаштовували.

Огляд Bloody ES7: доступна ігрова миша з дуже вдалою ергономікою

Остання вкладка присвячена налаштуванню підсвічування. Тут можна перемикатися між різними попередньо встановленими режимами, а також налаштувати рівень яскравості.

Огляд Bloody ES7: доступна ігрова миша з дуже вдалою ергономікою

Загальне враження

Bloody ES7 (Esports Black) можна рекомендувати максимально широкій аудиторії геймерів, які шукають недорогу, але надійну ігрову мишу з сучасними характеристиками. Модель використовує доволі прості матеріали, але її ергономіка не викликає жодних питань. Звикати до такої миші не доведеться, можна одразу приступати до гри. Звісно, топові моделі від того ж бренду Bloody пропонують більший діапазон чутливості сенсора, цікавіші матеріали і більш гнучкі налаштування, але і тут є практично все, щоб успішно грати, прокачувати навички і навіть ставити власні рекорди.

TechnoGuide