Огляд COUGAR AirBlader Tournament: суперлегка і мінімалістична ігрова миша

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

В моделі COUGAR AirBlader Tournament бренд COUGAR втілив своє бачення ідеальної миші для кіберспортивних турнірів, інтенсивних тренувань і прокачування геймерських скілів. Акцент зробили не на кількість додаткових клавіш і кастомних налаштувань, а на ергономіку. В результаті модель вийшла неймовірно легкою і маневровою, з точним управлінням і, звичайно ж, сучасним сенсором. Вочевидь інженери прагнули створити аксесуар, який не підведе, і на який можна покластися у будь-які напружені моменти віртуальних баталій. Спробуємо розібратися, наскільки їм це вдалося.

Відеоогляд

Комплектація

COUGAR AirBlader Tournament продається в картонній коробці, оформленій в кольоровій гамі бренду. Уже за розмірами пакування можна здогадатися, що ми матимемо справу з доволі компактним аксесуаром – коробка невелика.

COUGAR AirBlader Tournament

Окрім самої миші і короткої документації в коробці передбачені дві наліпки, мета яких – забезпечити більш зручний хват, якщо це необхідно. До речі, інформаційним посібником може виступати і сама коробка – тут наочно демонструються як ключові переваги, так і детальні характеристики аксесуара.

COUGAR AirBlader Tournament

Характеристики COUGAR AirBlader Tournament

  • Сенсор: оптичний PixArt PMW3399
  • Роздільна здатність: 20000 DPI
  • Тип гри: FPS/MOBA/RTS
  • Частота опитування: 2000 Гц
  • Програмне забезпечення: COUGAR PIX
  • Програмовані кнопки: 6
  • Ресурс перемикачів: 80 мільйонів натискань
  • Максимальна швидкість відстеження: 650 IPS
  • Максимальне прискорення: 50 g
  • Інтерфейс: USB
  • Довжина кабелю: 1.8 м
  • Розміри: 117 x 62.8 x 37.8 мм
  • Вага: 62 г (без кабелю)
  • Сайт: cougar-ukraine.com

Дизайн і ергономіка

На сайті виробника COUGAR AirBlader Tournament доступна у двох кольорових варіантах: білому та чорному. Аксесуар у білому кольорі підійде тим, хто вже має периферію відповідного кольору та стилістики. В той же час, чорний можна вважати найбільш універсальним. У нас на огляді були обидва варіанти, тож читач можете порівняти і зробити висновки.

COUGAR AirBlader Tournament

COUGAR AirBlader Tournament

Корпус виконано з матового пластику, на ньому не залишаються відбитки пальців і загалом матеріал досить практичний. На відміну від багатьох ігрових аксесуарів, дана миша не оснащена RGB-підсвічуванням, тут немає підсвічування взагалі.

Можна було б сказати, що виробник просто зекономив на даній опції. Але відсутність підсвічування цілком відповідає концепції аксесуара. Це ультимативний підхід з акцентом на комфорті використання: є все необхідне для геймінгу і нічого зайвого, що могло би відволікати. З рештою, навіть без підсвічування, дизайн AirBlader Tournament не викликає жодних сумнівів в тому, що перед нами саме ігрова миша.

COUGAR AirBlader Tournament

COUGAR AirBlader Tournament

Миша відносно компактна і напрочуд легка. Її вага без кабелю складає всього 62 г. І це одразу відчувається, щойно береш її до рук. Це одна з найлегших ігрових мишок, з якими мені доводилось мати справу. Але до такої маси швидко звикаєш і майже одразу відчуваєш її переваги. Миша дуже маневрена, нею легко керувати, будь-який найменший рух вашої долоні миттєво передається аксесуару. Це саме той випадок, коли миша стає нібито продовженням руки гравця.

COUGAR AirBlader Tournament

Додаткових елементів управління у COUGAR AirBlader Tournament обґрунтований мінімум. Окрім основних кнопок передбачені дві бічні клавіші і кнопка переключення DPI на нижній поверхні. Остання буде зручним варіантом для тих, хто любить комбінувати різні комбінації налаштувань під ті чи інші ігрові ситуації і змінювати їх безпосередньо в процесі гри. За замовчуванням кнопка дозволяє перемикатися між 5 рівнями DPI.

COUGAR AirBlader Tournament

Колесо прокручування прогумоване і має відчутні відсічки, а також оснащене функцією натискання. А от бічні поверхні не прогумовані, вони тут зі звичайного пластику. Саме тому виробник поклав в комплект спеціальні гріпси – наліпки, які можна встановити на бічні грані для більш зручного хвату.

В основі COUGAR AirBlader Tournament використовується сенсор PixArt PMW3399, тобто новинка має оновлений сенсор у порівнянні з попередником. Його максимальна заявлена чутливість – 20 000 DPI. Це топове значення, яке дозволить задіяти практично будь-які комбінації налаштувань і відкриває широкі можливості для експериментів.

COUGAR AirBlader Tournament

Довжина кабелю стандартна – 1,8 метри. Він має нейлонове обплетення, яке позитивно вплине на тривалість використання. Зручно, що на кабелі міститься гумовий хомут. Його можна використовувати при транспортуванні, або щоб зафіксувати кабель в процесі використання. До речі, обплетення кабелю має яскравий помаранчевий колір, який чудово поєднується з помаранчевою вставкою над колесом прокручування і виступає своєрідним візуальним акцентом.

На нижній поверхні встановлені тефлонові ніжки не надто великого розміру, але їх тут аж чотири, не враховуючи окантовки навколо сенсора. Зі своєю роботою вони справляються відмінно – миша плавно і водночас контрольовано рухається будь-якою поверхнею.

COUGAR AirBlader Tournament

Налаштування

Для налаштування COUGAR AirBlader Tournament використовується фірмове програмне забезпечення COUGAR PIX. Інтерфейс програми простий, тут можна налаштувати параметри аксесуара, переназначити клавіші, а також записати макроси.

Огляд COUGAR AirBlader Tournament: суперлегка і мінімалістична ігрова миша

Огляд COUGAR AirBlader Tournament: суперлегка і мінімалістична ігрова миша

Огляд COUGAR AirBlader Tournament: суперлегка і мінімалістична ігрова миша

Можна створити профілі налаштувань під різні ігри, а потім зручно перемикатись між ними. Відзначимо, що дана модель не має власної пам’яті для зберігання профілів. Але при зміні ігрового ПК користувач може експортувати профілі налаштувань і перенести їх у вигляді файлу, після чого імпортувати. Цей процес займає не більше хвилини.

COUGAR AirBlader Tournament

Загальне враження

COUGAR AirBlader Tournament оцінять насамперед ті, хто шукає максимально зручну і «безпроблемну» ігрову мишу з сучасними характеристиками, але не має особливої потреби у додаткових клавішах та підсвічуванні. Натомість прагне придбати ультимативний аксесуар, на якість і можливості якого завжди можна розраховувати. Ресурс перемикачів у 80 млн кліків і якісне обплетення кабелю свідчать про те, що дана миша служитиме не один рік і цілком розрахована на інтенсивну експлуатацію. В той же час її ергономіка відзначається особливим магнетизмом – чим більше я грав з даною мишою, тим менше хотілося повертатися до інших моделей, в тому числі більш «прокачаних» і дорогих.

TechnoGuide