Огляд TWS-навушників A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Бренд A4Tech нещодавно представив дві компактні недорогі моделі TWS-навушників у лінійці 2Drumtek. Йдеться про навушники A4Tech 2Drumtek B20 та 2Drumtek B25. Судячи з матеріалів анонсу, обидва пропонують достойну автономність, сенсорне управління і в цілому відзначаються відмінним співвідношенням ціни і якості. У даному огляді ми розглянемо, чим відрізняються дані моделі і чи будуть вони вдалим вибором за свої гроші.

Відеоогляд

Характеристики A4Tech 2Drumtek B20/B25

  • Розмір динаміка: 13 мм
  • Частота: 20 Гц-20 кГц
  • Чутливість навушників: 102 дБ при -10 дБ повної шкали
  • Чутливість мікрофона: -42 дБ при 1 кГц/Па
  • Опір навушників: 32 Ом
  • Версія Bluetooth: v5.2
  • Робоча відстань: 10 м
  • Батарея навушників: 40 мАгод
  • Батарея зарядного кейсу: 380 мАгод
  • Вага: 39 г, навушники – 4 г
  • Сайт: A4Tech 2Drumtek B20 – a4tech.ua, A4Tech 2Drumtek B25 – a4tech.ua

Дизайн і ергономіка

До нас на огляд потрапили моделі в різному кольоровому виконанні. Модель 2Drumtek B20 – у білому забарвленні, а 2Drumtek B25 – у темно-сірому. Якщо ж не зважати на колір, кейси обох навушників ідентичні, тому їх легко переплутати.

A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

Цікавий момент з точки зору дизайну – напівпрозора кришка кейсу, що нечасто зустрічається у TWS-навушниках. Сам кейс в обох випадках зроблений з пластику і має практичну матову поверхню, яка довго збереже свій вигляд. За відчуттями пластик простий, що характерно для недорогих моделей. Натомість якість збірки не викликає жодних питань, при стисканні кейс не скрипить, механізм кришки з доводкою працює бездоганно.

A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

Перевага напівпрозорої кришки в тому, що крізь неї користувач може бачити, чи знаходяться обидва навушники всередині. З будь-якими іншими моделями, щоб переконатися в цьому, вам доводиться спершу відкрити кейс.

На кейсі немає жодних кнопок, або інших елементів управління, є лише роз’єм USB-C і невеликий індикатор зарядки поряд з ним.

A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

Кришка оснащена механізмом, який не дозволить їй випадково відкритися. А самі навушники кріпляться на магнітах, тому вони не випадають, навіть при відкритій кришці.

A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

Відмінність між моделями A4Tech 2Drumtek B20 і B25 полягає в дизайні самих навушників. 2Drumtek B20 – це навушники-вкладиші, які розміщуються у вушній раковині. Такий тип навушників не потребує ніяких резинових насадок. Вони легко встановлюються і знімаються, але не забезпечать максимальну шумоізоляцію. Проте особисто я надаю перевагу навушникам саме такого типу.

По-перше, вони не тиснуть на вушний канал, тому їх можна носити безкінечно довго, практично не помічаючи. По-друге, можливість чути оточуючі звуки в певних ситуаціях просто необхідна. Наприклад, ви хочете чути, коли до вас звертаються колеги в офісі, або ж адекватно оцінювати ситуацію, коли перебуваєте в навушниках на вулиці.

A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

Якщо вам все ж потрібна максимальна шумоізоляція, варто придивитись до моделі A4Tech 2Drumtek B25. Це внутрішньоканальні навушники, які щільно притискаються до вушного каналу завдяки гумовим насадкам. В комплекті користувач отримує три пари насадок різного розміру, включно з тими, які вже надіті на навушники. Тож ви можете підібрати оптимальний варіант за розміром.

Таким чином, A4Tech створили, по суті, одну модель навушників у різних варіаціях, щоб користувач міг обрати оптимальний варіант для себе. Або максимальне шумозаглушення, або більш полегшений варіант, який практично не відчуваєш в процесі використання і який не дає вам повністю абстрагуватися від оточуючого середовища. Вибір за вами.

A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

За якістю збірки обидві пари навушників не поступаються кейсу. Тут немає ніяких зайвих щілин і проміжків, нічого не скрипить при стисканні, корпус відчувається монолітним.

Підключення і управління

Оскільки ані на кейсі, ані на самих навушниках немає жодних фізичних кнопок, усе управління зосереджене на сенсорній панелі навушників.

Але спочатку кілька слів про підключення. Навушники з’єднуються зі смартфоном за допомогою технології Bluetooth 5.2. Перед першим підключенням необхідно зняти прозору плівку з обох навушників, після чого вони почнуть заряджатися. Далі відкриваємо кейс, після чого індикатори навушників починають блимати синім, а назва моделі з’явиться у переліку доступних Bluetooth-пристроїв на вашому смартфоні.

Надалі навушники кожного разу будуть з’єднуватися з даним смартфоном автоматично, щойно ви виймаєте їх з кейсу.

A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

Детальна інформація щодо управління є в інструкції. Подвійний дотик до правого навушника переключає вас на наступний трек, а до лівого – переводить до попереднього. Одинарний дотик ставить музику або відео на паузу. Повторний – знову запускає композицію. Гучність також можна регулювати безпосередньо на навушниках, для цього використовується тривалий дотик. Ну а потрійний дотик активує голосового помічника. Заявлена підтримка популярних голосових помічників від Apple, Google та Amazon.

Якість звучання

В основі обох моделей навушників використовується динамік діаметром 13 мм. Частотний діапазон заявлений на рівні 20 Гц-20 кГц. Опір навушників – 32 Ом. З огляду на повний збіг характеристик можна зробити висновок, що тут використовується однакові динаміки, відповідно і якість звуку буде плюс-мінус схожою, з огляду на різний форм-фактор навушників.

A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

Суб’єктивно якість звучання в обох моделях на достойному рівні за мірками компактних TWS-навушників, не кажучи вже про бюджетну категорію. Виробник застосовує технологію гібридної діафрагми з міцелієм та вуглецевим волокном. Вона забезпечує чіткі високі та середні частоти, а також приємні баси. Звісно вони не можуть конкурувати з повнорозмірними великими навушниками, але якщо ви прихильник саме компактного форм-фактору, звук вас не розчарує.

Обидві моделі залишають приємні враження від прослуховування музики і перегляду відео. До речі, я не помітив відчутної затримки при перегляді онлайн-відео, що є хорошим показником. Але при монтажі відеороликів, коли вам необхідно максимально точно обрізати фрагменти відео, затримка все ж відчувається.

Автономність

В кожному навушнику міститься акумулятор на 40 мАгод, а ємність батареї кейсу складає 380 мАгод. Для обох моделей виробник обіцяє приблизно 5 годин роботи навушників без кейсу на рівні гучності 50%. Якщо ж враховувати зарядку від кейсу, автономність сягатиме 20 годин. На практиці дані показники близькі до реальних.

A4Tech 2Drumtek B20 і 2Drumtek B25

Ще одна особливість даних моделей полягає в тому, що кожний навушник може працювати незалежно. Тобто ви можете слухати музику або підкасти, використовуючи один навушник, в той час як другий заряджатиметься в кейсі. Такий варіант дозволить досягти максимальної автономності при безперервній роботі.

Загальне враження

A4Tech 2Drumtek B20 та 2Drumtek B25 можна рекомендувати тим, хто шукає доступні і універсальні TWS-навушники для щоденного використання. Серед переваг обох моделей я би виділив непоганий дизайн у спокійній класичній стилістиці, а також якість збірки і звучання. Крім того, навушники виявилися доволі зручними. Звісно, тут грають свою роль індивідуальні особливості користувача, але в моєму випадку, наприклад, модель B20 в процесі експлуатації просто не помічаєш, настільки ці навушники легкі і комфортні. В ціновому сегменті $30-40 дані навушники мають чимало конкурентів, зокрема від ноунейм-виробників, продукцію яких можна замовити на AliExpress. Але у випадку із 2Drumtek B20 та 2Drumtek B25 перевагою буде офіційна гарантія в Україні і передбачувана якість, адже бренд A4Tech доволі відомий і має сильні позиції в різних сегментах електроніки.

TechnoGuide