Apple Mac Studio отримав процесори M2 Max та M2 Ultra, цінник $1999 і став втричі швидшим у 3D-рендерингу

Apple Mac Studio Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Apple анонсував комп’ютери Mac Studio нового покоління, які не змінилися ззовні, але отримали нові фірмові процесори M2 Max і M2 Ultra.

Процесор M2 Ultra має два кристали M2 Max, які з’єднані за технологією Ultra Fusion і дають у сумі 24 обчислювальні ядра і 76-ядерний графічний процесор – на 30% швидший за M1 Ultra. Як стверджує Apple, така сыстема впорається з задачами машинного навчання, для яких у звичайних відеокарт бракує пам’яті, не кажучи вже про такі задачі, як робота з графікою та відео.

Apple Mac Studio

Apple Mac Studio

M2 Ultra підтримує до 192 ГБ оперативної пам’яті – на 50% більше, ніж у M1 Ultra. Він може забезпечити до 800 ГБ/с пропускної здатності пам’яті, включає 32-ядерний нейронний модуль і складається зі 134 млрд транзисторів. Комп’ютери Mac Studio з процесором M2 Max отримають 12 ядер, 38-ядерний графічний процесор та підтримку до 96 ГБ об’єднаної пам’яті з пропускною спроможністю 400 ГБ/с.

Щодо робочих сценаріїв використання, виробник каже, що рендеринг в Octane 3D буде виконуватися за допомогою M2 Ultra втричі швидше. А у DaVinci Resolve швидкість обробки відео має зрости на 50%.

Apple Mac Studio

Варіація Mac Studio з M2 Ultra підтримує підключення до шести моніторів Pro Display XDR, бездротовий стандарт Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3.

До послуг користувача чотири роз’єми Thunderbolt 4, Ethernet 10 Гбіт/с, HDMI та два порти USB-A. Також передбачено два роз’єми USB-C та слот для SD-карти.

Новий Mac Studio буде коштувати від $1999, продажі стартують найближчими днями.

За інформацією theverge

TechnoGuide