Ефектна і потужна: огляд Bluetooth-колонки Canyon BSP-8

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Теплий сезон – це традиційний час подорожей і відпочинку на природі. Canyon пропонує урізноманітнити такий відпочинок за допомогою бездротової колонки Canyon BSP-8. Це потужна модель на 10 Вт з достойною автономністю, яскравим дизайном і привабливою ціною.

Відеоогляд Canyon BSP-8

Характеристики Canyon BSP-8

  • Тип пристрою: портативна Bluetooth-колонка
  • Потужність: 10 Вт
  • Підключення: Bluetooth 5.2
  • Робочий діапазон: ≤10m
  • Джерело медіа: BT, карта TF, AUX, USB
  • Динамік: 52 мм x 1 шт., 4 Ом, 5 Вт сигнал/шум: 75 дБ
  • Час роботи від батареї: до 3 годин
  • Додатково: RGB-підсвічування
  • Де купити: Rozetka

В одному з попередніх оглядів ми детально зупинялися на Bluetooth-колонці Canyon BSP-4. Це компактна модель у різних кольорах корпусу, з вбудованим FM-приймачем і низкою цікавих фішок. Canyon BSP-8 – це ще одна новинка виробника. Більш потужна колонка у не менш яскравому виконанні, серед особливостей якої – ефектне RGB-підсвічування.

Canyon BSP-8

Canyon BSP-8

Як і модель з попереднього огляду, Canyon BSP-8 доступна у трьох кольорах. Але палітра даної колонки більш стримана. На вибір доступні варіанти у класичному чорному, сірому і червоному, який насправді тяжіє до бордового.

Одразу помічаєш, що дана колонка дещо більша у порівнянні з класичними портативними моделями. Звісно, ніщо не завадить користувачу взяти цей гаджет з собою у подорож, або на пікнік. Просто слід зважати, що габарити більші, ніж зазвичай. Причина в тому, що Canyon BSP-8 видає звук потужністю до 10 Вт – вдвічі потужніший, ніж у BSP-4. А отже такі габарити цілком виправдані.

Canyon BSP-8

Canyon BSP-8

Дизайн колонки сучасний і мінімалістичний. Виробник вкотре задіяв перевірене рішення – покриття з міцного матеріалу, тактильно схожого на тканину. Він має чудові акустичні властивості, а також виявився дуже практичним – не боїться подряпин під час транспортування, а будь-які забруднення можна легко видалити. Натомість фактурна тканинна поверхня додає зручності – колонка ніколи не вислизне з рук.

Корпус Canyon BSP-8 має симетричну форму циліндра із закругленими торцями. Усі стики прогумовані, що натякає на базовий захист від вологи. Це важливий момент для тих, то планує використовувати даний динамік під час поїздок на природу. Передбачено спеціальне кільце, за допомогою якого колонку можна прикріпити до рюкзака, або на велосипед, скутер, тощо.

Canyon BSP-8

Canyon BSP-8

Нижня поверхня прогумована, що дозволяє пристрою не ковзати поверхнею стола. Управління зосереджене на верхній грані. Тут знайшлося місце для клавіш активації колонки, регулювання гучності, Play/Pause і перемикання між режимами (Mode).

Пристрій оснащений вбудованим мікрофоном, який знадобиться тим, хто планує активно використовувати Canyon BSP-8 в якості пристрою гучного зв’язку для аудіоконференцій і телефонних дзвінків.

Canyon BSP-8

Основні інтерфейси сконцентровані на задній поверхні колонки ближче до низу і прикриті гумовою заглушкою. Вона перешкоджає потраплянню вологи всередину аксесуара. До складу інтерфейсів входять USB-C (DC5V) для підзарядки вбудованого акумулятора, стандартний USB Type-A, слот для карт microSD, а також аналоговий аудіороз’єм 3,5 мм.

Canyon BSP-8

Слухати музику за допомогою Canyon BSP-8 можна кількома способами. Найтиповіший сценарій використання – під’єднати колонку до смартфона або ноутбука через сучасний інтерфейс Bluetooth 5.2 (радіус дії – до 10 м). Після цього можна прослуховувати музику з будь-яких ваших улюблених стрімінгових сервісів. Але виробник подбав і про сценарії, коли користувач знаходиться поза зоною дії стабільного 4G-інтернету, або просто не хоче витрачати заряд акумулятора на смартфоні. Тобто для заміського відпочинку на природі. В такій ситуації ви можете завчасно завантажити улюблені композиції на карту пам’яті microSD і програвати музику безпосередньо з картки.

Canyon BSP-8

Цікава особливість – це можливість об’єднати кілька таких колонок, щоб досягти ефекту об’ємного звучання. Ми вже демонстрували дану функцію в огляді колонки Canyon BSP-4. У старшій моделі вона також присутня. Наприклад, якщо у ваших друзів є ще одна колонка від Canyon, ви можете поєднати їх в режимі TWS. Колонки будуть грати синхронно, забезпечуючи більш потужне і глибоке звучання. Це свого роду заміна серйозної стаціонарної акустики – цілком достатня, щоб організувати невелику вечірку на природі.

RGB-підсвічування розміщене тонкою смужкою навколо блоку управління на верхній грані. В активному стані колонка підсвічується різними кольорами, що створює додатковий візуальний ефект. Для підсвічування передбачено п’ять режимів, які відрізняються яскравістю і кольоровою палітрою. Перемикатися між ними можна за допомогою короткого натискання на клавішу активації колонки.

Canyon BSP-8

Варто зазначити, що Canyon BSP-8 забезпечує справді потужне звучання з якісними глибокими басами. Незважаючи на відносно компактний форм-фактор і роботу в автономному режимі, цей динамік дасть фору багатьом настільним стаціонарним колонкам. До речі, Canyon BSP-8 можна використовувати і в стаціонарному форматі, підключаючи до ноутбука, або ПК. А комбінація із двох таких колонок цілком здатна за нагоди замінити настільну комп’ютерну акустику.

Canyon BSP-8

Як і в інших бездротових колонках Canyon, в даній моделі реалізовані фірмові джингли. Це звуки сповіщення про увімкнення живлення, робочий режим, підключення до сумісного пристрою, тощо. Особливість в тому, що у колонках Canyon для цього використовуються не монотонні сигнали, а оригінальні і більш приємні поєднання звуків.

Заявлена автономність становить 3 години роботи від повного заряду акумулятора. На практиці реальний показник залежить від низки факторів, зокрема рівня гучності, джерела музики (карта, AUX-кабель, Bluetooth). Але при активному Bluetooth-підключенні і рівні гучності близько 50% заявлений показник автономності плюс-мінус відповідає реальності.

Canyon BSP-8

Загальне враження

Canyon BSP-8 – це досить потужна і водночас портативна Bluetooth-колонка, яка цілком відповідає філософії бренду. Це яскравий дизайн, якість збірки і матеріалів, а також вичерпна функціональність за помірну ціну. До того ж, бренд періодично радує покупців приємними знижками. Вартість Canyon BSP-8 на момент підготовки даного огляду становила 1299 гривень. Це робить дану модель дуже привабливою пропозицією в своїй категорії, враховуючи її потужність і функціональність. Додатковою перевагою буде офіційна гарантія виробника, чого не запропонують будь-які noname-альтернативи з AliExpress.

TechnoGuide