Огляд ігрового крісла COUGAR Armor EVO: інженерна еволюція

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Armor EVO – це черговий етап еволюції геймерських крісел COUGAR. Дану модель можна обґрунтовано вважати не тільки ігровою, але й ортопедичною. Адже можливість регулювання поперекової підтримки за допомогою спеціального коліщатка зустрінеш далеко не в кожному продукті даної категорії. В COUGAR вирішили позбавитись знімної подушки під поперек, створивши натомість спеціальний механізм регулювання. Але це далеко не єдина перевага даної моделі. Поглянемо на неї детальніше.

Відеоогляд COUGAR Armor EVO

За розмірами і дизайном COUGAR Armor EVO – це класичне ігрове крісло, розраховане як на тендітних дівчат, так і кремезних чоловіків. Максимально допустиме навантаження – 160 кг, а габарити будуть цілком універсальними для будь-якого користувача.

В кольоровому оформленні домінує традиційне для COUGAR фірмове поєднання чорного та помаранчевого кольорів. На сидінні та спинці є фрагменти з перфорацією. На практиці таке покриття справді «дихає», що особливо цінуєш влітку. У такому кріслі комфортно почуваєшся за будь-якого температурного режиму.

COUGAR Armor EVO

COUGAR Armor EVO

COUGAR Armor EVO

Поверхня комбінована – виробник використовує еко-шкіру з різною фактурою, а стики оздоблені помаранчевою ниткою, що додає кріслу додаткового зовнішнього ефекту, робить його форми більш окресленими. Можна помітити, що у місцях, де поверхня найбільше треться під час експлуатації, використовується більш жорстка фактура. Це дозволить кріслу довше зберігати свій товарний вигляд.

Матеріал практичний як за рахунок чорного кольору, так і за своїми фізичними властивостями. При виникненні забруднень таку еко-шкіру можна легко протерти вологою мікрофіброю або звичайною ганчіркою. Ніяких плям і слідів після цього не залишається.

COUGAR Armor EVO

COUGAR Armor EVO

В основу COUGAR Armor EVO покладено сталеву раму для надійної підтримки, структурної міцності та довговічності. За підйом сидіння відповідає газліфтний циліндр класу 4, який виробник називає кращим у сегменті. Подібні рішення перевірені на попередніх моделях COUGAR, де з ними не виникає жодних проблем. В плані надійності конструкції і механізмів крісла COUGAR завжди залишають позитивні враження.

COUGAR Armor EVO

COUGAR Armor EVO

COUGAR Armor EVO

Колеса розміщені на металевій 5-кінцевій основі з алюмінієвого сплаву. Матеріал відзначається міцністю і водночас залишається відносно легким. А ще у COUGAR Armor EVO використовуються колеса збільшеного розміру. Вони рухаються дуже м’яко і тихо – саме такої уваги до деталей очікуєш від ігрового крісла в даному сегменті.

COUGAR Armor EVO

Але найцікавіший момент у COUGAR Armor EVO – це системи регулювання. Саме тут можна наочно спостерігати еволюцію інженерних рішень виробника. Так, можливість відкинути спинку крісла на 180 градусів поступово стає стандартом для геймерських крісел COUGAR. Звісно, така можливість передбачена і для моделі Armor EVO. Це зручно для тих, хто полюбляє відпочити у перервах між грою, відкинувшись у кріслі по максимуму.

Окремий важіль зліва відповідає за робочий режим сидіння. Воно може бути закріплене нерухомо, а може гойдатись. Особисто мені більше до вподоби другий варіант, адже саме так ви можете досягти ідеального куту нахилу під свої анатомічні особливості.

COUGAR Armor EVO

COUGAR Armor EVO

COUGAR Armor EVO

Не менш цікаво реалізована можливість регулювання поперекової підтримки. Зазвичай для цього використовуються додаткові валики або подушки, положення яких регулюється за допомогою ремінців, або наліпок. У випадку із COUGAR Armor EVO виробник кардинально змінив підхід. Поперекова підтримка вбудована у спинку крісла і регулюється за допомогою спеціального коліщатка. Це набагато зручніше, адже будь-яка подушка або валик не фіксуються нерухомо і можуть зсунутись під час експлуатації крісла. Тут такого точно не станеться – можна обрати оптимальну висоту підтримки поперека, яка буде зберігатися допоки ви не вирішите внести зміни. І висота, і глибина повністю регулюються, пристосовуючись до природних згинів нижньої частини спини для максимального комфорту та підтримки.

COUGAR Armor EVO

Шийна подушка також незвична – вона кріпиться не на ремінцях або наліпках, як це зазвичай буває, а на магнітах. На практиці це надзвичайно зручно. Подушка не зсувається, кріплення надійне. А саме крісло за рахунок відсутності додаткових ремінців виглядає більш мінімалістично. Для подушки заявлений ефект пам’яті, вона адаптується до природньої форми тіла, знімаючи тиск на шию під час тривалих ігрових сесій.

COUGAR Armor EVO

Підлокітники регулюються у чотирьох положеннях (4D). Їх можна налаштувати за висотою, вперед/назад, а також обрати необхідний кут по горизонталі. Такі можливості регулювання дозволяють знайти ідеальне положення для підтримки рук і зручної постави.

COUGAR Armor EVO

На практиці COUGAR Armor EVO виявилося дуже комфортним кріслом – суб’єктивно одним із найзручніших в актуальній лінійці виробника. Що важливо – даним кріслом ми користувалися саме в літній період, коли можна в максимально реалістичних умовах оцінити якість перфорованої еко-шкіри. Вона справді «дихає», і спина практично не пітніє. Усі важелі і коліщатка працюють м’яко, елементи конструкції не риплять, а каркас і металева основа залишають відчуття надійності.

Особливості COUGAR Armor EVO

  • 4-стороння поперекова підтримка
  • Подушка для шиї з піноматеріалу з ефектом пам’яті на магнітному кріпленні.
  • Облягаючий дизайн із високою спинкою
  • Повністю сталева рама
  • Регулювання висоти газліфта
  • 4D регульований підлокітник
  • 5-променева хрестовина з алюмінієвого сплаву Vortex
  • Дихаюча ПВХ шкіра
  • Обмеження ваги: 160 кг
  • Ціна: 15999 грн
  • Детальніше: cougar-ukraine.com

Загальне враження

У кріслі Armor EVO бренд COUGAR поєднав свої перевірені часом напрацювання з новими інженерними рішеннями на кшталт вбудованої регульованої поперекової підтримки. В результаті вийшов цікавий продукт, який має всі шанси завоювати прихильність геймерів. Особливо тих, хто дбає не тільки про комфорт і яскравий дизайн, але й про здоров’я власної спини і правильну поставу. Дану модель можна рекомендувати широкому колу користувачів за рахунок її універсальних габаритів. Дизайн також не розчарує. З одного боку продукт наділений усіма необхідними рисами, притаманними геймерським кріслам. З іншого – тут немає аж занадто агресивних елементів, як у COUGAR Terminator. Такий підхід дозволяє Armor EVO максимально гармонійно виглядати у будь-якому сучасному інтер’єрі.

TechnoGuide