AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle: компактна «механіка» з універсальним підключенням і максимальною кастомізацією

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle це компактна механічна клавіатура, в якій все продумано до дрібниць. До послуг користувача три варіанти підключення, сумісність з ПК, Mac і мобільними пристроями, можливість повністю замінити як кейкапи, так і перемикачі, а також якісні матеріали і ефектне RGB-підсвічування.

Бренд AKKO з’явився на ринку у 2016 році як виробник механічних клавіатур. В портфоліо виробника на глобальному сайті також є мишки, перемикачі і KIT-комплекти змінних комплектуючих. Але основний фокус компанія робить саме на клавіатури. Їхнє різноманіття на глобальному сайті бренду, справді, вражає – тут представлено десятки моделей, і це лише серед актуальних пропозицій. А з 2021 року продукцію AKKO можна офіційно придбати і в українських магазинах.

У своїх клавіатурах AKKO робить акцент на якості матеріалів і конструкції. Продукція виготовлена з високоякісного полімерного пластику, а конструкція відзначається надійністю. Це стосується і перемикачів, які зазвичай витримують понад 100 млн натискань, а також підтримують «гарячу» заміну.

Відеоогляд AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Упаковка і комплектація

Клавіатура продається в картонній упаковці, на якій зображено сам пристрій, а на одній з бічних граней вказано, які саме перемикачі встановлені у конкретному екземплярі. В нашому випадку це жовті перемикачі Cream Yellow Pro.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

В комплекті постачається сама клавіатура з прозорою кришкою, яка захистить аксесуар від пилу, документація, USB-кабель, два пулери (для зняття кейкапів і заміни перемикачів), а також набір змінних кейкапів зі стилізованими позначками у стилі Dracula.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Уже на даному етапі варто відзначити увагу до деталей. Наявність у комплекті кришки, якість виконання пулерів та пластикові ковпачки на конекторах USB-кабеля, – усі ці дрібнички свідчать про перфекціоністський підхід виробника до своєї продукції. Звісно, в хорошому сенсі цього слова.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Характеристики AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle:

  • Тип клавіатури: механічна
  • Тип перемикачів: лінійні AKKO CS Cream Yellow V3
  • Ресурс: 100 млн натискань
  • Повний хід: – 3.5 мм ±0.3 мм
  • Хід до спрацьовування: 1.9±0.3 мм
  • Сила натискання: 50 г ± 5 г
  • Підключення: USB, Bluetooth 5.2, ресівер 2.4 ГГц
  • Довжина кабеля: 1.5 м
  • Кількість клавіш: 75 шт
  • Кількість додаткових клавіш: 20 шт
  • Підсвічування: RGB
  • Акумулятор: 3000 мАг
  • Cумісність: Mac, Windows, Android, iOS, iPad OS, Linux, Chrome OS
  • Габарити: 335х146х42 мм
  • Вага: 1500 г
  • Дистриб’ютор в Україні: erc.ua

Акція! Знижки на механічні клавіатури AKKO до -30%! Детальніше: moyo.ua

Дизайн і ергономіка

AKKO 5075B Plus – це портативна клавіатура у форм-факторі 75%. Її габарити становлять приблизно 75 відсотків від повнорозмірного аналога з окремим цифровим блоком, якого в даній моделі немає.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Основна перевага такого форм-фактору – економія місця на робочому столі, що для багатьох буде актуальним. Навіть якщо у вас маленький робочий стіл, з такою клавіатурою на ньому завжди знайдеться достатньо місця для ігрової поверхні під мишу, підставки під навушники та інших аксесуарів. А ще з такою клавіатурою буде зручно подорожувати, або просто взяти її з собою при зміні локації.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Розкладка більш-менш стандартна, звикати до неї не доведеться. Верхній ряд функціональних клавіш F1-F12 винесений окремо, стрілки курсору також на своєму місці. Особливістю даної моделі, яку ви одразу помітите, є повноцінне колесо прокручування із можливістю натискання. Воно розташувалося у правій верхній частині і відповідає за гучність аудіо, а також яскравість підсвічування. Натискання на колесо дозволяє перемикатися між цими двома режимами.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

В нашій країні AKKO 5075B Plus продається з повноцінною українською локалізацією. Це додаткова перевага на користь покупки саме офіційної версії даної моделі.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Корпус клавіатури виконано з матового пластику. За відчуттями матеріал якісний і практичний, має шорстку фактуру. На нижній поверхні є традиційні ніжки, які регулюють кут нахилу клавіатури відносно поверхні стола. Вони подвійні, тобто до послуг користувача аж три можливі позиції клавіатури: просто поставити її на стіл плюс два положення під різним кутом.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Тут же є перемикач режимів: Mac, USB і Windows. В режимі USB бездротові модулі будуть неактивними, а отже вбудований акумулятор не розряджатиметься.

В невеликій ніші закріплено мініатюрний ресівер для підключення через радіоінтерфейс. Таке розташування зручне і дозволяє не загубити ресівер під час транспортування.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle: компактна «механіка» з універсальним підключенням і максимальною кастомізацією

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Щоб клавіатура не ковзала поверхнею стола, виробник передбачив чотири прогумовані ніжки. Вони чудово справляються зі своєю задачею.

На передній частині клавіатури знаходиться роз’єм USB Type-C для підключення до комп’ютера по кабелю і для підзарядки вбудованого акумулятора. По боках розташовані дві смужки RGB-підсвічування, які направлені вниз і створюють відповідний світловий малюнок на столі.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Оснащення

Нагадаємо, що до послуг користувача AKKO 5075B Plus аж три варіанти підключення: традиційне кабельне, Bluetooth 5.2, а також за допомогою радіоресівера на частоті 2.4 ГГц. Більше того, клавіатура може одночасно під’єднуватись до трьох пристроїв. Це можуть бути комп’ютери, ноутбуки, планшети, смартфони, тощо.

Останнє буде корисним, наприклад тим, хто працює за двома комп’ютерами, або за комп’ютером та планшетом по черзі і користується клавіатурою в обох випадках. Вам не доведеться шукати дві клавіатури, або витрачати час на перепідключення. Тут можна швидко і зручно перемикатися між підключеними по Bluetooth девайсами за допомогою поєднання клавіш FN + E(R,T). Для переходу до підключення через радіоресівер слід натиснути FN + Y, а до підключення по кабелю – FN + U.

Ще одна перевага AKKO 5075B Plus – достойна ємність вбудованого акумулятора, яка становить 3000 мАг.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

В основі клавіатури лежать фірмові перемикачі Akko Custom Switch (CS) – це трипінові перемикачі, створені для отримання більш приємних відчуттів від друку. Окрім суворішого стандарту контролю якості, однією з основних особливостей власних світчів Akko CS є прогресивна спіральна пружина, що забезпечує широкі та унікальні можливості набору тексту, до того ж різні перемикачі мають і різний розмір самої пружини, що впливає на характеристики друку.

В даному випадку йдеться про жовті лінійні перемикачі Cream Yellow Pro, але за бажанням користувач може змінити усі перемикачі, або окремі з них на варіанти іншого типу. Підтримується гаряча заміна. Вони попередньо змащені, приємні в роботі і чинять однаковий опір пальцю на усій траєкторії натискання.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

До конструкції клавіатури входить ущільнювальне кріплення. Це тип механічної клавіатури, у якій використовується силікон або неопрен в якості підкладки для створення «плаваючого» кріплення для перемикачів. Прокладка розміщена між пластиною та друкованою платою. Такий підхід дозволяє забезпечити більшу м’якість при натисканні та зменшити рівень шуму.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Також клавіатура використовує спеціальні стабілізатори, практично безшумні в роботі, які відповідають за стабілізацію таких клавіш, як пробіл, та інших довгих клавіш.

Кейкапи виготовлені з PBT-пластику. Останнім часом даний матеріал кейкапів набув популярності в механічних клавіатурах, адже він відзначається більшим ресурсом, а самі PBT-кейкапи довше зберігають свій первісний вигляд, ніж аналоги зі звичайного пластику. Крім стійкості до стирання такі кейкапи ще й не бояться ультрафіолетових променів – менше вигорають і не втрачають колір під прямими сонячними променями.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Модель оснащена ефектним RGB-підсвічуванням. Передбачено підсвічування як самих клавіш, так і бічних граней. За замовчуванням доступно чимало режимів і ефектів, перемикатися між якими можна за допомогою поєднання клавіш FN+(PgUp/PgDN), або ж налаштувати підсвічування через фірмовий софт.

Програмне забезпечення можна завантажити з сайту виробника. Воно дозволяє змінити призначення клавіш, додати макроси і команди для тих чи інших комбінацій, задіяти ефекти RGB, як для клавіш, так і для бічного підсвічування окремо.

AKKO 5075B Plus V3 Dracula Castle

Загальне враження

AKKO 5075B Plus справляє враження якісно виконаної клавіатури з продуманою ергономікою і увагою до деталей. Очевидно, що виробник намагався дати користувачу максимальні можливості кастомізації – ви можете міняти на свій розсуд як кейкапи, так і перемикачі, фактично «перезібрати» аксесуар під себе. В експлуатації модель виявилася напрочуд приємною, вона буде однаково зручною як для геймерських сценаріїв використання, так і для повсякденної роботи. А якісні практичні матеріали і високий ресурс перемикачів зроблять цю клавіатуру ще й довговічною.

На момент підготовки огляду в українських магазинах AKKO 5075B Plus коштувала приблизно 5500 гривень. Такий цінник цілком обґрунтований з огляду на якість компонентів і характеристики даної моделі. І це той випадок, коли користувач платить не за бренд і його маркетингове позиціонування, а переважно саме за властивості самого продукту.

TechnoGuide