Тревел-стайл: огляд ігрової клавіатури COUGAR Puri Mini RGB

ПК
Опубліковано:
|
Автор:

COUGAR Puri Mini RGB розрахована на геймерів, які часто міняють локацію, наприклад, для участі в турнірах. Це компактна і зручна клавіатура з якісних матеріалів та з надійними механічними перемикачами.

Відеоогляд COUGAR Puri Mini RGB

Клавіатура продається у компактній коробці з інформативним дизайном. За розмірами коробки неважко здогадатись, що всередині знаходиться доволі мініатюрний аксесуар для своєї категорії. В комплекті сама клавіатура, знімний кабель, коротка документація і спеціальна кришка для транспортування.

COUGAR Puri Mini RGB

COUGAR Puri Mini RGB

COUGAR Puri Mini RGB

Здавалось би, кришка – не такий вже необхідний аксесуар для клавіатури, яка більшість часу проводитиме на столі вдома. Але COUGAR Puri Mini – це про компактність. Цілком імовірно, що вона зацікавить користувачів, які часто змінюють локацію, подорожують, або беруть участь у турнірах і бажають грати за своєю клавіатурою, до якої звикли. Саме для таких користувачів кришка буде чудовим варіантом захистити клавіатуру під час транспортування. Вона ідеально підходить за формою і кріпиться на магнітах. У рюкзаку точно не відкриється.

COUGAR Puri Mini RGB

COUGAR Puri Mini виробник відносить до клавіатур з форм-фактором 60%. Тобто, вона майже вдвічі менше середньостатистичної повнорозмірної клавіатури. Завдяки компактним габаритам модель займає мінімум місця, що дає можливість більш комфортно розмістити інші аксесуари. Особливо, якщо ваш стіл не надто великий.

Зовнішність клавіатури мінімалістична, але тут знайшлося місце для цікавих дизайнерських рішень. Наприклад, металева пластина під робочою поверхнею з гвинтами по кутах. Зверніть увагу, що це не фальш-гвинти, не суто зовнішній елемент, а реальні гвинти, які тримають конструкцію. Крім того, саме до них кріпляться магніти, коли ви надіваєте комплектну кришку.

COUGAR Puri Mini RGB

COUGAR Puri Mini RGB

COUGAR Puri Mini RGB

З точки зору розміщення клавіш в даній моделі немає жодних сюрпризів – це класична скорочена клавіатура без цифрового блоку. Верхній ряд цифрових клавіш суміщений з функціональними F1-F12.

COUGAR Puri Mini RGB

Кейкапи мають подвійне PBT-лиття. З даного матеріалу зроблені усі кейкапи, а не лише ігрові. Матеріал більш довговічний, ніж звичайний пластик, він стійкий до стирання і має запас міцності. Поверхня кейкапів має матову фактуру, що додає зручності – палець по ній не ковзає. Ігрові клавіші ніяк не виділені кольором, як це іноді буває в геймерських клавіатурах.

COUGAR Puri Mini RGB

Цікавий момент – на нашому ринку ця клавіатура продається у локалізованій версії з українською розкладкою. Окремий респект виробнику за таку увагу до локалізації.

COUGAR Puri Mini RGB

COUGAR Puri Mini RGB

В основі клавіатури Puri Mini механічні перемикачі GATERON. Це червоні перемикачі лінійного типу без вираженого кліку. Точка спрацьовування – 2 мм, діапазон ходу – 4 мм. Заявлений ресурс – 50 млн натискань, що дуже круто. Усі перемикачі попередньо змащені, щоб зменшити звук, який створюється пружинами, а також покращити відчуття при наборі. Це забезпечує більш плавні тактильні відчуття при натисканні.

А ще дані перемикачі працюють відносно тихо, і взагалі це доволі тиха клавіатура, якщо порівнювати з іншими механічними моделями. Справа як у самих перемикачах, так і у шумопоглинаючому прошарку, який використовує виробник. А отже, працювати і набирати тексти за допомогою Puri Mini буде цілком комфортно.

COUGAR Puri Mini RGB

COUGAR Puri Mini RGB

Кабель знімний, що також буде дуже зручно при транспортуванні. До комп’ютера він під’єднується за допомогою звичайного USB Type-A, а до самої клавіатури – через USB Type-C.

Для клавіатури Puri Mini RGB передбачено три профілі налаштувань для макросів і підсвічування. Ну і без гарячих клавіш також не обійшлося, функціональні позначки зображені на боках. Для налаштувань профілів та команд пропонується використовувати фірмове програмне забезпечення COUGAR PIX. Інтерфейс у нього зрозумілий, тож проблем не виникне. Тут же налаштовується і RGB-підсвічування. Воно досить яскраве, але корпус спроектовано так, щоб підсвічування не сліпило вам очі і не заважало.

COUGAR Puri Mini RGB

Смужка по периметру корпусу направлена вниз, вона створює ефектний кольоровий малюнок за контурами. Ну а на самих клавішах рівномірно підсвічуються позначки і власне робоча поверхня клавіатури. Puri Mini RGB має 14 ефектів RGB-підсвічування та різні кольори для індивідуального налаштування.

COUGAR Puri Mini RGB

Характеристики COUGAR Puri Mini RGB

  • Перемикачі зі змащенням: механічні з плавним ходом
  • Тип перемикачів: механічні червоні
  • Система Anti-ghosting: N-Key Rollover
  • Захисна кришка на магнітах
  • Звукопоглинальна піна: 2 шари
  • Вбудована пам’ять: 3 профілі (підсвічування та макроси)
  • Підсвічування: 14 ефектів
  • Програмне забезпечення: COUGAR PIX
  • Інтерфейс: USB Type-C – USB-вилка
  • Довжина кабелю: 1.8 м
  • Вага: 690 г
  • Розміри: 295 х 121 х 38.4 мм
  • Системні вимоги: Win 10, Win 11, Mac OS (деякі гарячі кнопки не працюють на Mac OS)
  • Сайт: cougar-ukraine.com

Загальне враження

COUGAR Puri Mini RGB можна рекомендувати тим, хто шукає компактну геймерську клавіатуру для невеликого стола, або з прицілом на зручну зміну ігрової локації. Ергономіка і якість матеріалів цього пристрою не залишають жодних запитань. Комплектація продумана – кришка на магнітному кріпленні забезпечить зручне транспортування. Якість і ресурс перемикачів – запорука комфортної гри і довговічності, а яскраве RGB-підсвічування доповнить зовнішній антураж і створить відповідний настрій.

TechnoGuide