Камери iPhone 15 – інсайдери розповіли все, що вже відомо

Камера iPhone 15: інсайдери розповіли майже все Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Менше тижня залишилося до офіційної презентації iPhone 15, і в мережі вже достатньо інсайдів щодо характеристик і можливостей нового покоління iPhone. Зокрема інсайдери оприлюднили майже усе, що їм відомо про камери новинок.

Отже, за попередніми неофіційними даними, базові моделі iPhone 15 і iPhone 15 Plus отримають основний модуль на 48 Мп з діафрагмою ƒ/1,6. Надширококутний модуль отримає роздільну здатність 12 Мп при діафрагмі ƒ/2,4. Але повідомляється, що основний модуль буде на базі абсолютно нового сенсору від Sony, який дасть більш якісне зображення, ніж камера попередніх моделей. Лише надширококутний модуль буде тим самим, що й в попередніх моделях.

У топових моделях iPhone 15 Pro та iPhone 15 Ultra буде 48-Мп сенсор від Sony IMX-803. Телеоб’єктив – 12,7 Мп, ƒ/2,8, перископ (в Ultra) і надширококутник 13,4 Мп, ƒ/2,2.

Як бачимо, найцікавішою буде камера у топовій моделі iPhone 15 Ultra. Саме в цій моделі компанія використовує перископічний об’єктив – вперше в своїй історії. Очікується, що він забезпечить від 5 до 10 крат оптичного наближення.

TechnoGuide