iPhone 15 Pro з титановою рамкою, перехід на USB-C, оновлені Apple Watch Series 9 та Ultra 2 – головні анонси з презентації Apple

Смартфони
Опубліковано:
|
Автор:

Як і очікувалося, в ході традиційної осінньої презентації компанія Apple оновила модельний ряд своїх iPhone, а також представила нові моделі Apple Watch. Частину інформації щодо характеристик і можливостей нових девайсів ми знали завчасно завдяки інсайдерам, що аж ніяк не зменшує уваги до офіційної прем’єри.

Apple Watch Series 9

Презентацію розпочали з анонсу нових Apple Watch. Модель Series 9 отримала практично той самий дизайн, що був у попередника. До уваги користувача два варіанти розміру – 41 та 45 мм. Корпус виготовлений з алюмінію, або сталі. З цікавинок відзначимо появу в лінійці рожевого кольору. Отже, можна обирати між чорним, сірим, золотистим, рожевим і червоним Product Red.

Apple Watch Series 9

І хоча дизайн годинника практично не зазнав змін, оснащення суттєво оновили. Apple Watch Series 9 оснащено екраном з максимальною яскравістю до 2000 ніт, що в два рази більше, ніж у Series 8. Як і раніше, це LTPO OLED екран розміром 1.69 дюйми для версії 41 мм, і 1,9 дюйми для 45 мм.

Та ключовою відмінністю від попередніх моделей став новий процесор S9 SiP (System in Package). Він містить в собі 4-ядерний нейронний співпроцесор і обіцяє зростання продуктивності в завданнях, пов’язаних з машинним навчанням, приблизно вдвічі.

Apple Watch Series 9

Крім того, нова платформа дозволила вдосконалити роботу голосового асистента Siri. Очікується, що запити оброблятимуться швидше, ніж це було у попередніх моделях.

Показники автономності залишилися без змін – годинник працює від батареї 18 годин.

А ще у Apple Watch Series 9 додали новий жест управління – подвійний дотик великим та вказівним пальцем. Він зробить управління пристроєм однією рукою більш зручним.

Apple Watch Series 9

Новий годинник з’явиться у продажу з 22 вересня. Базова модель 41 мм коштуватиме від $399, 45 мм – від $429, без врахування місцевих податків. За конфігурацію з вбудованим модулем зв’язку доведеться заплатити від $499 та $529 відповідно.

Apple Watch Ultra 2

Дизайн Apple Watch Ultra 2 залишився практично без змін, але виробник додав оновлені ремінці. Годинник доступний в одному розмірі 49 мм. А сам корпус зроблено з титану та має сертифікацію IP6X для захисту від пилу і WR100/EN13319/MIL-STD 810H для захисту від води.

Apple Watch Ultra 2

Максимальна яскравість дисплею тепер сягає 3000 ніт. Використовується LTPO OLED екран діагоналлю 1,92-дюйми та роздільною здатністю 502х410.

Як і Apple Watch Series 9, дана новинка базується на оновленій платформі з чипом S9 SiP з усіма його перевагами. Але автономність у моделі Watch Ultra 2 є суттєво вищою – до 36 годин.

Apple Watch Ultra 2

Об’єм пам’яті подвоївся і складатиме 64 ГБ. Нагадаємо, попередня версія мала 32 ГБ вбудованої пам’яті.

У Apple Watch Ultra 2 також реалізували новий жест керування подвійним дотиком для більш зручної взаємодії з годинником однією рукою.

Розкрити потенціал збільшеного дисплею допоможе нова концепція циферблату Modular Ultra. Він відображатиме в реальному часі більшій обсяг даних, зокрема висоту і глибину. А також забезпечить більш зручне відображення спортивних активностей.

Apple Watch Ultra 2

Окремий чип Ultra Wideband (UWB) другого покоління відповідає за функцію пошуку Precision Finding, яка буде доступна для власників iPhone 15. Вона дозволить швидко знайти загублений iPhone, за показниками напрямку і відстані, та за допомогою голосових підказок.

Apple Watch Ultra 2

Ціни на Apple Watch Ultra 2 стартують в США від $799 без урахування місцевих податків. Йдеться про версію з вбудованим модулем зв’язку. Іншої не передбачено.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus

Базовими моделями iPhone у новій лінійці стали iPhone 15 та iPhone 15 Plus. Вони отримали низку покращень у порівнянні з пристроями попереднього покоління. Зокрема, відтепер усі нові iPhone використовують USB-C замість фірмового Lightning. Останній остаточно відходить у минуле. В результаті користувачі можуть задіяти один кабель для зарядки будь-якої техніки Apple: ноутбуків, навушників та смартфонів.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus

iPhone 15 та iPhone 15 Plus

Також тепер базові моделі iPhone матимуть Dynamic Island замість вирізу у верхній частині дисплею. Те саме, що ми вже бачили у Pro-версій iPhone попередніх моделей.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus отримали новий модуль камери. Роздільна здатність складає 48 Мп проти 12 Мп у попередніх моделях. При зйомці в умовах слабкого освітлення 4 сусідні пікселі поєднуються в один великий піксель, а фотографії в такому режимі виходять 12-мегапіксельними. Але кращої якості і деталізації.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus

Виробник пропонує покращений портретний режим, який активується автоматично. На знімках можна змінювати точку фокусування, коли фото вже зняте.

Водночас Apple покращила в камері iPhone 15 нічний режим, Live Photos та Action режим. Для фронтальної камери доступні автофокус та портретне підсвічування.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus

Дисплей iPhone 15 виконано на базі технології OLED Super Retina. Він підтримує Dolby Vision та яскравість 1600 ніт. Пікова яскравість дисплея складає 2000 ніт при яскравому сонячному світлі, що вдвічі більше, ніж в iPhone 14. Дисплеї мають діагональ 6,1 та 6,7 дюйми для моделей iPhone 15 і 15 Plus відповідно.

В основі смартфонів лежить процесор A16 BIONIC, який використовувався у Pro-версіях iPhone попереднього покоління.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus

Ціна стартує від $799 за варіант із 128 ГБ пам’яті за базову модель iPhone 15, і від $899 – за iPhone 15 Plus.

Варто зважати, що ціни вказані для США і без врахування місцевих податків. Тобто, в реальності iPhone коштуватиме дорожче, ніж зазвичай вказує виробник, за рахунок податків. Причому, як у Штатах, так і на ринках інших країн.

iPhone 15 Pro та 15 Pro Max

Нарешті топові позиції у новій лінійці iPhone займають моделі iPhone 15 Pro та 15 Pro Max. Обидва смартфони виглядають плюс-мінус схожими на своїх попередників, але отримали рамки з титану, що дозволило дещо зменшити вагу гаджету. Крім того, з’явилася бічна кнопка Action button замість звичного перемикача на беззвучний режим. Це багатофункціональна кнопка, яку можна запрограмувати на зміну режимів сповіщень, увімкнення режиму Focus, активацію камери, запис голосових нотаток, ліхтарик, перекладач, Shortcuts і т.п.

iPhone 15 Pro та 15 Pro Max

iPhone 15 Pro отримала 6,1-дюймовий екран, тоді як Pro Max — 6,7-дюймовий. Обидві Pro-версії мають дисплеї Super Retina XDR із функцією ProMotion і підтримують як Always On, так і новий режим очікування в iOS 17.

Cмартфони отримали новий 3-нм процесор A17 Pro з рейтрейсингом. За словами виробника, цей процесор відзначається найвищою продуктивністю серед усіх iPhone і в деяких задачах може конкурувати навіть з комп’ютерами. Apple покладає великі надії на даний процесор в плані мобільного геймінгу.

iPhone 15 Pro та 15 Pro Max

Як і базові моделі iPhone, «прошки» отримали порт USB-C, але тут він відзначається більшою швидкістю передачі даних (10 Гбіт/с), що дозволить значно швидше копіювати архіви фото та відео на комп’ютер по кабелю.

Модули камер, за словами виробника, тепер мають еквівалент семі різних об’єктивів. В основі – 48 Мп камера, яка використовує технологію, коли сусідні пікселі поєднуються в один, що дозволяє отримати більш якісні знімки за несприятливих умов.

iPhone 15 Pro та 15 Pro Max

Тепер можна змінити об’єктив за замовчуванням і знімати з різними фокусними відстанями — еквівалент 24 мм, 28 мм і 35 мм — основною камерою. Також можна отримати 5-кратне оптичне масштабування — найбільше з того, що коли-небудь пропонувала Apple, до 120 мм фокусної відстані.

Щодо відеозйомки, підтримується відео 4K60 ProRes 4K зі зберіганням у внутрішню пам’ять, або на зовнішній накопичувач.

iPhone 15 Pro та 15 Pro Max

Ціна iPhone 15 Pro стартує від $999 у США без урахування місцевих податків за версію 128 ГБ. iPhone 15 Pro Max – від $1199. Продажі стартують 22 вересня.

TechnoGuide