Xiaomi 14 представлять вже за кілька тижнів – що відомо про новинку

Xiaomi 14 Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Інсайдери оприлюднили можливу дату реліза нових флагманських смартфонів Xiaomi 14 та 14 Pro. Про це пише портал XiaomiUI. Згадку про нові смартфони та дату їхнього релізу знайшли у тестовій версії MIUI 15.

Як стверджує джерело, прошивки обох моделей базуються на Android 14 та призначені для глобальних версій смартфонів. А глобальний анонс має відбутися вже на початку жовтня. Ця інформація збігається з даними іншого інсайдера під ніком Digital Chat Station. Саме він прогнозував, що анонс відбудеться до традиційних розпродажів 11.11.

Xiaomi 14

Очікується, що Xiaomi покаже одразу дві моделі – базову Xiaomi 14 та Xiaomi 14 Pro. А на початку наступного року до них має доєднатися ще й Ultra-версія.

Щодо характеристик, прогнозується, що нові смартфони отримають потужний процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Також моделі отримають новий модуль камер. За чутками, базова версія отримає прокачаний телевік з 4-кратним оптичним збільшенням. У про-версії цей показник буде 5х. Основний модуль та ультраширококутник, швидше за все, залишиться без змін. Також є певні відомості щодо об’єму акумуляторів. У базовому Xiaomi 14 буде батарея на 4860 мАгод з підтримкою зарядки на 90 Вт, а у Xiaomi 14 Pro – 5000 мАгод з зарядкою на 120 Вт.

Отже, якщо вірити попереднім даним, змін у порівнянні з Xiaomi 13 не так вже й багато, якщо не враховувати новий процесор. А отже “залізо” поточного флагмана від Xiaomi ще довго залишатиметься актуальним.

TechnoGuide