Lenovo анонсувала ThinkStation P8 з процесорами AMD Ryzen Threadripper PRO і відеокартами NVIDIA RTX

ThinkStation P8 Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Lenovo анонсувала нову робочу станцію ThinkStation P8 на базі процесорів AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 серії WX і графічних процесорів NVIDIA RTX.

Завдяки оптимізованому тепловому дизайну в універсальному корпусі, натхненному Aston Martin, ThinkStation P8 поєднує надійність, клієнтський досвід та інновації Lenovo з проривною обчислювальною архітектурою від AMD та NVIDIA. ThinkStation P8 призначена для інтенсивних робочих навантажень у різних сегментах бізнесу: архітектура, інженерія, медіа та розваги, охорона здоров’я, освіта та наука.

Станцію оснастили новітніми процесорами AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 серії WX, побудованими на провідній 5-нм архітектурі “Zen 4” з 96 ядрами та 192 потоками. Lenovo ThinkStation P8 працює у високоінтенсивних середовищах, таких як робочі процеси інформаційного моделювання будівель (BIM), проєкти розробки ПЗ або управління життєвим циклом продукту.

ThinkStation P8

Наприклад, станція може підтримувати до трьох графічних процесорів NVIDIA RTX 6000 покоління Ada, щоб скоротити час завершення роботи у вимогливих графічних програмах, які працюють з трасуванням променів у реальному часі або рендерингом відео, моделюванням або автоматизованим проєктуванням. Об’єднана потужність також відкриває нові можливості для створення AR/VR контенту та розробку передових моделей ШІ.

Робочі станції Lenovo чудово справляються з такими завданнями як підготовка та очищення даних для ШІ, візуалізація, вибір, оцінка, навчання і точне налаштування моделей, які можуть займати значну частину робочого процесу фахівця з аналізу даних. Великі мовні моделі (LLM) потребують потужних графічних процесорів NVIDIA для навчання та налаштування на власних даних підприємства. Новітні CPU та оптимізовані для ШІ графічні процесори NVIDIA представлені в портфоліо робочих станцій ThinkStation і ThinkPad.

ThinkStation P8

Окрім процесорів AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 серії WX та графічних процесорів NVIDIA RTX покоління Ada ThinkStation P8 має сертифікати ISV1 та підтримує Windows 11 і популярні дистрибутиви Linux®2.

Робоча станція P8 може вмістити до семи твердотільних накопичувачів M.2 PCIe Gen 4 з підтримкою RAID або до трьох жорстких дисків для зберігання даних великої ємності, до 2 ТБ4 пам’яті DDR5 з підтримкою восьмиканальної пам’яті та сім слотів PCIe, включаючи шість PCI Gen5. Вони забезпечують вищу швидкість з’єднання, меншу затримку та більші можливості для розширення, а вбудований 10-гігабітний порт Ethernet дозволяє практично повністю усунути мережеві обмеження.

ThinkStation P8, як і всі настільні робочі станції Lenovo, має вбудований моніторинг обладнання, який доступний у програмному забезпеченні ThinkStation Diagnostics, а Lenovo Performance Tuner постачається з численними профілями для оптимізації багатьох програм ISV. ThinkStation P8 також підтримує рішення безпеки ThinkShield від Lenovo, яке забезпечує комплексний захист — від BIOS до хмари.

Новинка буде доступна у першому кварталі 2024 року.

За матеріалами прес-релізу

TechnoGuide