Друга спроба запуску SpaceX Starship закінчилася вибухом через 9 хвилин після старту

Друга спроба запуску SpaceX Starship закінчилася вибухом через 9 хвилин після старту Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Компанія SpaceX вдруге випробувала свою надважку ракету-носій SpaceX Super Heavy. Друга спроба виявилася більш успішною, ніж попередня, але в результаті зазнала невдачі та виявила певні проблеми.

Усі двигуни першого ступеня спрацювали без збоїв. Ракета успішно відокремилася від ступеню, та почала спуск для приземлення. Але при повторному вмиканні двигунів, не всі вони запрацювали в штатному режимі. Тому двигуни були вимкнені автоматикою, і та сама автоматика підірвала саму ракету. Це сталося на висоті близько 90 км на 9 хвилині польоту. Тобто, спрацювала команда на самознищення.

Крім того, Starship втратив зв’язок. Та попри це, ракеті вдалося дістатися космосу, піднявшись на висоту 148 км від земної поверхні. Ракеті також вдалося розвинути швидкість 24 000 км/год.

На SpaceX Super Heavy покладають великі надії, адже його планують використовувати для доставки на орбіту важких супутників, а також для перспективних польотів на Місяць і Марс. Корабель здатний відправити на орбіту до 250 тонн вантажу, що в рази більше, ніж може нести Falcon 9. Але все це стане можливим лише в разі успішних випробувань.

TechnoGuide