Компактна, функціональна і ефектна: огляд бездротової миші Canyon MW-22

ПК
Опубліковано:
|
Автор:

Canyon MW-22 пропонує суттєво більше можливостей, ніж зазвичай очікуєш від недорогої компактної миші.

Переважна більшість доступних бездротових мишок пропонує відверто базовий набір можливостей: один стандарт підключення (радіоресівер, або Bluetooth), ніяких додаткових налаштувань, та й про підсвічування варто забути.

В свою чергу, Canyon MW-22 вирізняється від концептуально схожих моделей саме розширеною функціональністю. Користувач може обирати між двома варіантами бездротового підключення, вручну налаштовувати значення DPI, а також обрати один з режимів RGB-підсвічування. І все це в компактному, але ергономічному і приємному на дотик корпусі портативної миші. Поглянемо на неї детальніше.

Відеоогляд

Характеристики Canyon MW-22

Тип пристрою: бездротова миша
Підключення: Bluetooth 5.0, USB-ресівер 2.4 ГГц
Роздільна здатність: 800/1200/1600 dpi
Ресурс перемикачів: 3 млн кліків
Акумулятор: 650 мАг
Додатково: RGB-підсвічування (15 режимів), автоматичний сплячий режим
Габарити: 62 х 110 х 34
Маса: 85 г
Де купити: Rozetka

Пакування і комплектація

Canyon MW-22 продається в одноразовій упаковці з прозорою блістерною формою, через яку можна наочно оцінити зовнішній вигляд, габарити і колір миші. На картонній основі нанесені основні переваги та характеристики даної моделі. Тут можна дізнатися про параметри вбудованого акумулятора, наявність RGB-підсвічування та подвійний інтерфейс підключення.

Canyon MW-22

В комплекті користувач знайде саму мишу, кабель USB-C для підзарядки і коротку документацію. Отже, комплект тут базовий, що є цілком виправданим для аксесуару в доступній ціновій категорії.

Дизайн і конструкція

Варто одразу відзначити широку палітру кольорових рішень, яку передбачив виробник. Canyon MW-22 доступна у 6 відтінках на вибір: сірий, білий, бежевий, бузковий, м’ятний та рожевий.

Canyon MW-22

Canyon MW-22

Canyon MW-22 – це компактна миша з низьким профілем. Форма повністю симетрична, що робить модель універсальною – як під праву, так і під ліву руку. Покриття з матового пластику приємне на дотик і доволі практичне. Миша не вислизне з рук, а в процесі використання на поверхні не залишаються відбитки пальців та подряпини.

До послуг користувача базовий набір клавіш: основні кнопки, прогумоване коліщатко прокручування з м’якими відсічками і функцією натискання, а також окрема кнопка над колесом, яка використовується для зміни DPI. Натискання на коліщатко прокручування також дозволяє регулювати режим роботи підсвічування.

Canyon MW-22

Виробник досить вдало розмістив роз’єм USB-C для підзарядки, винісши його на передній край миші. В результаті ви зможете комфортно заряджати аксесуар безпосередньо під час роботи. Зарядка вбудованого акумулятора можлива як від USB-порту комп’ютера або ноутбука, так і від зовнішнього акумулятора.

Canyon MW-22

На нижній поверхні знаходяться дві тефлонові ніжки. Попри невелику площу, вони забезпечують зручне пересування миші поверхнею стола, або килимком. Слід зважати, що перед нами не спеціалізований геймерський аксесуар, а універсальна компактна миша для повсякденного використання. Тож ніяких питань до її маневреності не виникає – ніжки відпрацьовують на відмінно.

Також знизу розташована кнопка живлення, перемикач режимів (Bluetooth, або радіоінтерфейс 2.4 ГГц), а також USB-ресівер у спеціальній ніші. Магнітне кріплення не дозволить вам загубити ресівер під час використання Bluetooth-з’єднання, або транспортування аксесуару. Просто залишайте ресівер на місці, і він ніколи не випаде – кріплення надійне.

Canyon MW-22

Підключення і управління

Подвійний бездротовий інтерфейс підключення – одна з ключових родзинок Canyon MW-22. На практиці це дуже зручно, особливо, якщо ви працюєте одразу за кількома комп’ютерами, або мобільними пристроями і бажаєте використовувати одну мишу.

Наприклад, до комп’ютера можна під’єднатися за допомогою USB-ресівера з радіоінтерфейсом 2,4 ГГц. Він забезпечує стабільне з’єднання і не чутливий до перешкод. Системний блок комп’ютера може стояти під столом, тоді як миша буде вільно ковзати робочою поверхнею.

Canyon MW-22

В той же час, для взаємодії з ноутбуком, логічним буде використати підключення через Bluetooth 5.0. Це дозволить не займати зайвий USB-роз’єм, адже в сучасних ноутбуках їх небагато. Якщо ж вам раптом знадобиться миша під час використання планшету, можна також задіяти Bluetooth-підключення.

Canyon MW-22

Процес підключення максимально простий і інтуїтивний. Вмикаємо живлення, після чого встановлюємо ресівер до USB-порту, або знаходимо мишу у переліку доступних Bluetooth-пристроїв. Тепер аксесуар готовий до роботи. Передбачено три режими DPI: 800, 1200 і 1600. Перемикання між ними здійснюється окремою кнопкою.

Варто відзначити, що основні кнопки Canyon MW-22 працюють дуже тихо. Це фактично одна з найбільш безшумних мишок, з якими нам доводилося мати справу. Для компактного аксесуара, який імовірно буде супроводжувати користувача у поїздках та відрядженнях, це суттєва перевага. Ви можете комфортно працювати у поїздах, або в готелі, не заважаючи клацанням мишки вашим супутникам.

Canyon MW-22

Виробник робить окремий акцент на ресурсі перемикачів, який становить близько 3 млн натискань. Це досить переконлива цифра, яка на практиці має забезпечити довгі роки активної експлуатації.

Canyon MW-22

Загальне враження

Canyon MW-22 справляє враження якісно виконаної, надійної і універсальної миші для широкого спектру задач. Відносно компактні габарити і універсальне підключення роблять дану модель вдалим вибором для подорожей. А широкий вибір кольорів корпусу і яскраве RGB-підсвічування додатково виділяють Canyon MW-22 на фоні схожих пропозицій у даній ціновій категорії. Аксесуар виявився напрочуд приємним і зручним в роботі, тож можемо сміливо рекомендувати його користувачам, які шукають недорогу універсальну мишу з подвійним інтерфейсом підключення. Це, безумовно, достойний продукт за свою ціну.

TechnoGuide