Браузер Google Chrome збирає ваші дані навіть у режимі конфіденційності

Google Chrome збирає ваші дані навіть у режимі конфіденційності Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Компанія Google близька до врегулювання колективного позову, що був поданий на території штату Каліфорнія ще у 2020 році відносно редиму інкогніто в браузері Chrome. Позивачі звинувачують компанію у відстеженні даних вебперегляду навіть в анонімному режимі. Згідно позиції позивачів, це порушує діючі закони про прослуховування.

Зокрема, в позові міститься інформація, що сайти, які використовують Google Analytics або Ad Manager, збирають інформацію браузера у режимі анонімного перегляду. Вони аналізують вміст вебсторінки, дані пристрою та IP-адресу. Більше того, Google нібито пов’язує зібрану таким чином інформацію про конфіденційну діяльність користувачів Chrome з публічними профілями, якими вони користуються у звичайному режимі браузеру.

Спершу Google намагалася відхилити даний позов, адже коли користувач вмикає режим анонімного перегляду, він бачить повідомлення що “активність в даному режимі все ще може бути видимою для вебсайтів, які ви відвідуєте”. Але у серпні цього року суд відхилив пропозицію Google про спрощений розгляд справи, зазначивши, що Google ніколи не повідомляв користувачам, що збір даних продовжується навіть під час серфінгу у режимі анонімного перегляду.

На поточный момент Google погодився на умови позивачів, виконання яких призведе до припинення судового позову. Така угода має бути подана до суду до кінфя січня.

За інформацією arstechnica

TechnoGuide