ASUS на CES 2024: Zenbook Duo з двома OLED-екранами, смарт-окуляри та інші новинки

ASUS на CES 2024 Новини
Опубліковано:
|
Автор:

На виставці CES 2024 компанія ASUS представила низку нових пристроїв, серед яких Zenbook Duo (2024), перший у світі 14-дюймовий ноутбук із двома OLED-екранами і ZenScreen Fold OLED, перший у світі портативний монітор із гнучкою OLED-панеллю. Також представлені нові ноутбуки з технологіями штучного інтелекту на базі нових процесорів Intel Core Ultra й AMD Ryzen 8040. У світі wearable-пристроїв користувачі зможуть випробувати нові візуальні можливості завдяки новітнім окулярам ASUS AirVision M1. Було представлено також широкий спектр комерційних пристроїв із підтримкою технологій штучного інтелекту, зокрема комп’ютер ASUS NUC 14 Pro, який є наступником NUC від Intel і розроблений для забезпечення необхідної продуктивності в компактному форматі.

ASUS Zenbook Duo (2024): інноваційний ноутбук із двома екранами

Zenbook Duo (2024) – це перший у світі 14-дюймовий ноутбук з підтримкою технологій штучного інтелекту, оснащений двома ідентичними сенсорними OLED-дисплеями. Цей неймовірний пристрій зі знімною повнорозмірною Bluetooth-клавіатурою з тачпадом ASUS ErgoSense вирізняється орієнтованим на користувача дизайном, який перевершує всі уявлення про універсальність в мобільних умовах. Цей ноутбук класу Intel Evo Edition майстерно поєднує в собі багатозадачність і неперевершену портативність у легкому корпусі масою лише 1,35 кг.

ASUS на CES 2024: Zenbook Duo з двома OLED-екранами, смарт-окуляри та інші новинки

Два повнорозмірних OLED-дисплеї ASUS Lumina OLED із роздільною здатністю 3K, частотою оновлення 120 Гц і співвідношенням сторін 16:10 з’єднані між собою шарніром із кутом розкриття до 180°, що дозволяє миттєво розширити робочий простір, перетворивши два дисплеї на великий 19,8-дюймовий монітор. Завдяки вбудованій підставці й знімній клавіатурі його можна використовувати у вертикальній і горизонтальній орієнтаціях у декількох універсальних режимах: «ноутбук», «два екрани», «настільний ПК» і «спільна робота», якими керує інтуїтивно зрозуміле програмне забезпечення ASUS ScreenXpert. Клавіатуру з вбудованим акумулятором можна від’єднати, щоб повністю задіяти візуальний робочий простір, або ж розмістити її на нижньому дисплеї, перетворивши на робочу панель звичайного ноутбука.

Zenbook Duo (2024) забезпечує необхідну продуктивність для роботи й розваг протягом усього дня завдяки процесору Intel Core Ultra 9 з інтегрованим нейронним процесором (NPU) для прискорення ШІ-обчислень, 32 ГБ пам’яті LPDDR5x, твердотільному накопичувачу PCIe 4.0 місткістю до 2 ТБ, акумулятору ємністю 75 Вт-год з підтримкою швидкого заряджання й тривалим терміном служби, а також аудіосистемі Dolby Atmos, сертифікованій компанією Harman Kardon.

Нейронний процесор прискорює виконання завдань, що задіюють алгоритми штучного інтелекту, і робить Zenbook Duo (2024) високоефективним пристроєм для роботи, творчості й розваг. А завдяки великій площі екрана користувачі можуть одночасно працювати з потрібними програмами для підвищення продуктивності й не відволікатися від них.

ASUS Vivobook Pro 15 OLED (N6506) і ASUS Vivobook S: потужні, стильні, практичні

Цьогорічне оновлення серії ASUS Vivobook, що включає широку лінійку ноутбуків ASUS Vivobook Pro 15 OLED та ASUS Vivobook S, пропонує високу продуктивність і сучасні функції для задоволення різноманітних потреб користувачів.

ASUS Vivobook Pro 15 OLED (N6506)

ASUS Vivobook Pro 15 OLED забезпечує комфортні умови для творчості й ігор завдяки найсучаснішим компонентам: процесору Intel Core 9 Ultra з інтегрованим NPU, відеокарті NVIDIA GeForce RTX 4060 із графічним мультиплексором MUX Switch, 24 ГБ оперативної пам’яті DDR5 і твердотільному накопичувачу NVMe місткістю 2 ТБ. Він може похвалитися вдосконаленою системою охолодження ASUS IceCool Pro, яка дає змогу досягти сумарного ліміту потужності (TDP) 125 Вт. Чудовий дисплей ASUS Lumina OLED зі співвідношенням сторін 16:9 має роздільну здатність 3K за частоти оновлення 120 Гц. Він відтворює надзвичайно якісне зображення із живими кольорами й швидким відгуком – лише 0,2 мс. ASUS Vivobook Pro 15 OLED пропонує чимало зручностей, як-от віртуальний поворотний контролер ASUS DialPad, функції безпеки під час відеоконференцій ASUS AiSense і технологію інтелектуального шумозаглушення для підвищення чіткості звуку під час конференцій. Він також оснащений різноманітними інтерфейсами, зокрема модулем Wi-Fi 6E, Thunderbolt 4, портами USB-C і Type-A, а також відеовиходом HDMI 2.1.

ASUS Vivobook S – це витончені, потужні й легкі 14- і 16-дюймові моделі ноутбуків із сертифікацією Intel Evo Edition, які забезпечують максимальну продуктивність для роботи й розваг.

ASUS на CES 2024: Zenbook Duo з двома OLED-екранами, смарт-окуляри та інші новинки

Сучасні варіанти кольорів і елегантний мінімалістичний дизайн роблять їх ідеальним вибором для користувачів, які прагнуть отримати баланс між потужністю й портативністю. Ноутбуки ASUS Vivobook S 14/15/16 (S5406/S5506/S5606) оснащені процесорами Intel Core Ultra (TDP до 45 Вт), які мають вбудований нейронний процесор (NPU), що забезпечує прискорення ШІ-застосунків і мінімальне енергоспоживання. Моделі ASUS Vivobook S 14/15/16 OLED (M5406/M5506/M5606) створені на базі процесорів AMD серії Ryzen 8040 із графікою AMD RDNA™ 3 (TDP до 45 Вт), що мають вбудований модуль Ryzen AI для ефективної роботи сучасних програм, які використовують алгоритми штучного інтелекту. Усі ноутбуки серії ASUS Vivobook S оснащені спеціальною клавішею Copilot, яка дозволяє користувачам миттєво зануритися в інструменти Windows 11 з підтримкою штучного інтелекту одним натисканням.

За реалістичне зображення відповідають високоякісні OLED-дисплеї ASUS Lumina з роздільною здатністю до 3,2K (S5606/M5606), частотою оновлення 120 Гц, 100% колірним охопленням простору DCI-P3 і сертифікацією DisplayHDR True Black 600. Стильна й зручна клавіатура ASUS ErgoSense тепер має регульоване RGB-підсвічування, а також збільшений тачпад ErgoSense. Як і у всіх моделях ASUS Vivobook, комфорт користувача є пріоритетом: вони оснащені шарніром, що розкриває екран на кут до 180°, інфрачервоною камерою з механічною шторкою, повним набором інтерфейсів і потужною аудіосистемою з підтримкою технологій Dolby Atmos і стереодинаміками, сертифікованими Harman Kardon. Ці моделі Vivobook готові до тривалої роботи без дозаряджання завдяки надзвичайно довговічним акумуляторам із підтримкою функції швидкого заряджання.

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405 і UM3406) – це ультрапортативні ноутбуки преміумкласу на базі процесорів Intel та AMD, відповідно.

Zenbook 14 OLED оснащується флагманським процесором Intel Core Ultra 9 із графікою Intel Arc або новітніми процесорами AMD Ryzen серії 8040 із графікою AMD RDNA 3, залежно від версії. Обидві процесорні платформи містять найновіші досягнення в галузі апаратного прискорення алгоритмів штучного інтелекту: кожна з них пропонує вбудовані модулі ШІ-обробки, які підвищують продуктивність і енергоефективність відповідних завдань.

ASUS Zenbook 14 OLED

Zenbook 14 OLED важить лише 1,2 кг і має товщину всього 14,9 мм. Користувачі можуть насолоджуватися безперебійною роботою в автономному режимі завдяки вдосконаленому акумулятору підвищеної ємності 75 Вт-год і всім необхідним портам, зокрема двома Thunderbolt 4 (UX3405) або USB4 (UM3406), USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI® 2.1 (TMDS) і 3,5-мм аудіороз’єму. Повне занурення в атмосферу мультимедійних розваг гарантують яскравий 3K-дисплей ASUS Lumina OLED з частотою оновлення 120 Гц і нові потужні суперлінійні динаміки, а додаткову зручність у користуванні забезпечують функція входу за допомогою розпізнавання рис обличчя, ІЧ-камера з роздільною здатністю Full HD і механічною шторкою для забезпечення конфіденційності, а також нова тиха клавіатура ASUS ErgoSense із великим тачпадом.

ASUS ZenScreen Fold OLED MQ17QH: перший портативний монітор із гнучкою OLED-панеллю

ASUS ZenScreen Fold OLED MQ17QH – це 17,3-дюймовий портативний монітор із гнучкою OLED-панеллю з роздільною здатністю QHD (2560 x 1920), який змінює уявлення про робочий простір в мобільних умовах. Це перший у світі монітор такого роду, що поєднує в собі неймовірний OLED-дисплей і спеціально розроблений механізм, який дає змогу складати й розкладати його. Бездоганну роботу механізму складання й плавну зміну кутів огляду гарантує шарнір у формі краплі води, який додає дизайну елегантності. Завдяки надзвичайно тонкому корпусу товщиною 9,7 мм (у найтоншому місці в розкладеному стані), що важить лише 1,2 кг, це диво інженерної думки встановлює новий стандарт портативності й продуктивності.

ASUS ZenScreen Fold OLED MQ17QH

Сертифікація DisplayHDR True Black 500 свідчить про те, що цей дисплей відтворює зображення з насиченими кольорами й надвисокою контрастністю. Він здатний відображати 100% відтінків колірного простору DCI-P3. Широкі можливості підключення, зокрема вхід mini-HDMI і два порти USB-C, дозволяють легко інтегрувати ZenScreen Fold OLED у будь-яку цифрову екосистему. Стандартний порт для штатива адаптується до різних варіантів встановлення, забезпечуючи стійкість монітора під час роботи або творчих пошуків.

Смарт-окуляри ASUS AirVision M1

Окуляри ASUS AirVision M1 змінюють уявлення про перегляд завдяки дисплею Micro OLED із роздільною здатністю Full HD (1920 x 1080), яскравістю 1100 кд/м2, піксельною щільністю 58 пікселів на градус і колірним охопленням 95% DCI-P3, що забезпечує безпрецедентну яскравість і деталізацію. AirVision M1 має кут огляду 57° у вертикальній площині та коефіцієнт пропускання 60%, створюючи неймовірні відчуття під час використання. Завдяки підтримці позиціонування з трьома ступенями свободи (3DoF) та інтуїтивно зрозумілому програмному інтерфейсу, AirVision M1 дозволяє користувачам закріплювати екран у певному місці, забезпечуючи підвищений рівень контролю і комфорту. AirVision M1 надає користувачам можливість створювати кілька віртуальних екранів у форматах 16:9, 21:9 і 32:9, пропонуючи абсолютну універсальність.

ASUS AirVision M1

Окуляри оснащені інтуїтивно зрозумілою сенсорною панеллю на лівій дужці, яка полегшує такі дії, як регулювання яскравості, активація 3D-режиму та закріплення екрана. Порт USB-C з підтримкою режиму DisplayPort Alt Mode забезпечує зручність підключення та сумісність з різними пристроями. AirVision M1 оснащені сертифікованою TUV технологією фільтрації синього світла й усунення мерехтіння, а також мікрофонами та динаміками з функцією шумозаглушення, що забезпечують ефект занурення. Ці смарт-окуляри відрізняються від інших окулярів на ринку тим, що вони забезпечують конфіденційність контенту. Вміст користувацького інтерфейсу залишається невидимим для сторонніх, забезпечуючи приватність і безпеку перегляду – революційний крок у майбутнє смарт-окулярів.

NUC 14 PRO

ASUS продовжує розвивати лінійку пристроїв NUC, пропонуючи нову серію цих портативних комп’ютерів, NUC 14 Pro. Нові моделі NUC 14 Pro та NUC 14 Pro+ поєднують у собі якість Intel NUC з новими можливостями. NUC 14 Pro виконаний у корпусі 4×4 з матовим текстурованим покриттям і знімною верхньою панеллю, а NUC 14 Pro+ – у новому корпусі 5×4, виготовленому з високоякісного анодованого алюмінію. Моделі NUC 14 Pro сумісні з Windows 11, Windows 11 IoT Enterprise і різними дистрибутивами Linux, що робить їх універсальними пристроями для забезпечення динамічних обчислювальних ресурсів, адаптованих до потреб користувача. Оснащені процесорами Intel до моделі Core Ultra 9 з тактовою частотою до 5,1 ГГц, інтегрованою графікою Intel Arc і технологією Intel vPro, ці потужні настільні системи змінюють уявлення про обчислювальні можливості компактних комп’ютерів.

Моделі NUC Pro є першими в лінійці пристроями, які можуть оснащуватися до 96 ГБ пам’яті DDR5-5600, двома SSD NVMe x4 і BIOS з підтримкою адаптерів. Завдяки широкому набору інтерфейсів серія NUC 14 Pro гарантує неперевершені можливості підключення різноманітних пристроїв. Вони підтримують одночасне підключення до чотирьох моніторів завдяки двом портам HDMI 2.1 (TMDS) і двом портам Thunderbolt 4 (в залежності від моделі). Завдяки двом слотам для встановлення швидкісних твердотільних накопичувачів і можливості розширення дискової підсистеми ці рішення задовольняють різноманітні потреби користувачів у зберіганні даних.

Відсутність гвинтів для кріплення накопичувачів спрощує встановлення, роблячи його швидшим, простішим і безпечнішим. Завдяки тонкому й водночас міцному корпусу з матовим текстурованим (Pro) або анодованим алюмінієвим (Pro+) покриттям панелей, знімній верхній панелі й монтажній пластині стандарту VESA, ці настільні комп’ютери малого формфактору впишуться в будь-який робочий простір. Пристрої супроводжуються трирічною обмеженою гарантією ASUS. Окрім готових до роботи міні-ПК з операційною системою, лінійка NUC пропонує користувачам також плати для модернізації наявних комп’ютерів і комплекти для складання міні-ПК без операційної системи.

Бізнес-ноутбуки

ASUS ExpertBook B5 (B5404/B5604) створений для задоволення зростаючих потреб сучасних професіоналів в інструментах для віддаленої роботи. ExpertBook B5 доступний у 14- і 16-дюймових версіях із підтримкою технологій штучного інтелекту. Пристрій оснащений новітнім процесором Intel Core Ultra 7, доповненим трьома ШІ-рушіями, що забезпечують наступне покоління бізнес-функцій, а також покращеною системою безпеки на основі ШІ. Завдяки відеокарті NVIDIA GeForce RTX 2050, двом твердотільним накопичувачам і до 64 ГБ оперативної пам’яті DDR5 ноутбук забезпечує високу продуктивність під час виконання повсякденних бізнес-завдань.

ASUS ExpertBook B5

Виконаний у надлегкому суцільнометалевому корпусі вагою лише 1,29 кг (у 14-дюймовій версії), B5 – це ретельно продумане рішення, що поєднує в собі потужність із застосуванням технологій штучного інтелекту та безпрецедентну портативність. Корпус із магнієво-алюмінієвого сплаву, протестований на відповідність вимогам військово-промислового стандарту США (MIL-STD), означає високу надійність і довговічність. Підтримка мереж 4G LTE та Wi-Fi 7 (лише в моделі CMA) гарантує безперебійну роботу в мобільних умовах.

ExpertBook B5 виходить за рамки звичайних ноутбуків, пропонуючи користувачам розширені можливості підключення, зокрема порт Thunderbolt 4, можливість підключення трьох зовнішніх моніторів із роздільною здатністю 4K, а також порт Ethernet RJ45 для використання в офісних умовах. Свідченням універсальності B5 є зручний екранний шарнір, що дає змогу розкласти екран ноутбука на 180°, а також сенсорний дисплей зі співвідношенням сторін 16:10 і тонкою рамкою, сумісний зі стилусом MPP 2.0.

Для зручності користувача в ньому реалізовані інтелектуальні технології покращення якості конференцій, як-от інфрачервона камера ASUS AiSense, система шумозаглушення на основі алгоритмів штучного інтелекту, а також режим ASUS Private View і зчитувач смарт-карт. ExpertBook B5 надає мобільним професіоналам можливість впевнено працювати в багатозадачному режимі. Цей стильний ноутбук у тонкому корпусі поєднує в собі інноваційні технології нового покоління, безпеку й мобільність.

ASUS ExpertBook CX54 Chromebook Plus (CX5403) з процесором Intel Core Ultra

Орієнтований на керівників і менеджерів середньої ланки сучасних компаній, ASUS ExpertBook CX54 Chromebook Plus є втіленням інновацій і екологічності. Цей перший Chromebook у серії Expert оснащений новітнім процесором Intel Core Ultra, оперативною пам’яттю LPDDR5X обсягом до 16 ГБ, накопичувачем на 512 ГБ і модулем Wi-Fi 6E для ефективної співпраці в режимах онлайн і офлайн. Суцільнометалевий корпус важить лише 1,3 кг і має елегантне сріблясте покриття Fog Silver, що демонструє естетику преміумкласу.

ASUS на CES 2024: Zenbook Duo з двома OLED-екранами, смарт-окуляри та інші новинки

Пристрій оснащено 14-дюймовим NanoEdge-дисплеєм із роздільною здатністю WQXGA, співвідношенням сторін 16:10 і 100% колірним охопленням гами DCI-P3. Цей сенсорний екран підтримує стилус USI для роботи над творчими проєктами. Два порти Thunderbolt 4, два порти USB 3.2 Gen 2 і один порт HDMI 2.1 дають змогу підключити до Chromebook до трьох моніторів із роздільною здатністю 4K та інші периферійні пристрої. Оснащений 8-мегапіксельною камерою й засобами для проведення відеоконференцій із технологіями штучного інтелекту, CX54 гарантує впевненість у проведенні презентацій у будь-яких умовах. Захист даних гарантується завдяки датчику відбитків пальців, шторці вебкамери, модулю безпеки Google Titan C2, а також інструментам керування корпоративного рівня, таким як Zero-Touch Enrollment і Google Admin Console.

ASUS ExpertCenter D5/D7/D9

Настільні комп’ютери ASUS ExpertCenter D7 SFF (D700SER) і ASUS ExpertCenter D9 Mini Tower (D901MDR) – поєднання естетики та функціональності. Завдяки витонченому ультракомпактному корпусу об’ємом 8,6 л і 15,9 л відповідно, ці комп’ютери забезпечують максимальну продуктивність без жодних компромісів. Кожен аспект цих пристроїв, від компактного формфактору до новітніх процесорів Intel 14-го покоління (Raptor Lake Refresh S) і повнорозмірних відеокарт NVIDIA RTX 4060, гарантує оптимальну потужність для вимогливих робочих завдань, а також баланс між естетикою, адаптивністю та загальною продуктивністю. Конструкція корпусу, що не потребує інструментів для доступу до внутрішніх компонентів, у поєднанні з інноваційним розміщенням компонентів і прокладанням кабелів, покликана підвищити ефективність і зручність модернізації, а також зменшити навантаження на ІТ-фахівців.

ASUS ExpertCenter

Центральне місце у цих рішеннях займають питання безпеки: опціональний модуль TPM, слот для замка Kensington, служби ASUS Pre-Deployment Service (APDS) та ASUS Endpoint Management Service (AEMS), призначені захистити бізнес від витоку даних. Дотримуючись принципів екологічної відповідальності, настільні комп’ютери ExpertCenter виготовлені з постпромислових перероблених матеріалів, а також оснащені новим 500-ватним блоком живлення формату TFX з «платиновою» сертифікацією та інтелектуальним вентилятором, що підвищує енергоефективність. Протестовані за військово-промисловим стандартом США MIL-STD 810H, вони гарантують довговічність у будь-якому робочому середовищі.

Настільні комп’ютери ASUS серії ExpertCenter поєднують в собі неперевершену продуктивність, безпеку та екологічність. Завдяки синергії інновацій і енергоефективності ці пристрої дають змогу компаніям досягати успіху в постійно мінливому цифровому ландшафті. Серія ASUS ExpertCenter – це не просто настільні комп’ютери, це історія прогресу, де інтелектуальний дизайн гармонійно поєднується з енергоефективністю й екологічністю, змінюючи майбутнє комерційних комп’ютерів.

За матеріалами прес-релізу

TechnoGuide