Новий Porsche Macan став повністю електричним: ціна і подробиці

Новий Porsche Macan став повністю електричним Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Автоконцерн Porsche анонсував оновлене покоління кросовера Porsche Macan. Як і очікувалось, автомобіль відтепер став повністю електричним. Базова конфігурація матиме потужність у 402 кінські сили і максимальний крутний момент у 650 Нм. Заявлено розгін з місця до 100 км/год за 4,9 секунди.

Також буде доступна більш потужна версія Macan Macan Turbo на 630 к.с. Крутний момент тут сягатиме 1130 Нм. Версія Turbo розганятиметься до сотні за 3,1 секунди. Обидві моделі мають систему повного приводу завдяки двом електромоторам – по одному на кожній осі.

Porsche Macan

За живлення відповідатиме батарея на 100 кВт*год, розроблена разом із Audi. Заявлено, що новий Macan може заряджатися на зарядках з постійним струмом потужністю до 270 кВт. Цифри щодо автономності виробник поки не оприлюднює.

Новинка має доволі низький коефіцієнт лобового опору у 0,25, що робить новий Macan одним із найбільш аеродинамічних кросоверів на ринку. Елементи активної аеродинаміки відіграють важливу роль у досягненні цієї цифри та включають адаптивний задній спойлер, панелі на днищі та заслінки активного охолодження на повітрозабірниках. Під фарами розташовані повітряні завіси, які оптимізують повітряний потік, а задні повітропроводи працюють разом з дифузором для підвищення загальної ефективності.

Porsche Macan

До послуг водія три екрани. Два будуть доступні у базовій версії – це 12,6-дюймова вигнута панель приладів, а також 10,9-дюймовий центральний дисплей. В окремих конфігураціях буде доступний 10,9-дюймовий екран для переднього пасажира.

Також у новинці втілено фірмову систему Porsche Driver Experience, яка має проекційний дисплей із доповненою реальністю.

Porsche Macan

В Україні новий Macan вже доступний для замовлення. Орієнтовна вартість у дилерській мережі Porsche починається від 3 225 530 гривень для Macan 4 та від 4 414 970 гривень за Macan Turbo.

TechnoGuide