Прототип пасажирського надзвукового літака випробували в повітрі

XB-1 (Overture) Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Компанія Boom Supersonic прозвітувала про перший успішний випробувальний політ прототипу надзвукового пасажирського літака XB-1 (Overture). Очікується, що в майбутньому він зможе розвивати швидкість понад 2000 км/год, отримавши статус першого комерційного надзвукового пасажирського судна після Конкорду, виведеного з експлуатації в 2003 році.

Прототип має довжину 19 метрів, а розмах крил становить 6 метрів. Максимальна швидкість на момент випробування сягала 440 км/год, а сам літак піднявся на висоту 2170 метрів над пустелею Мохаве у Каліфорнії, після чого успішно приземлився. Boom Supersonic перевіряла технології, які використовуються у майбутньому надзвуковому реактивному лайнері.

За заявою компанії, згодом літак отримає можливість поступово збільшувати свою швидкість, поки не досягне надзвукових значень, що перевищують 1 Мах або 1225 км/год. А під час польоту над океаном він взагалі зможе досягти максимальних 1,7 Маха або близько 2000 км/год.

Очікується, що літак зможе вмістити від 64 до 80 пасажирів. Ще один цікавий момент полягає в тому, що дана модель використовуватиме екологічно чисте паливо, знижуючи цим кількість викидів парникових газів і зменшуючи вуглецевий слід.

TechnoGuide