Огляд Bloody MR590: універсальна ігрова гарнітура під будь-який пристрій

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Bloody MR590 – це ігрова гарнітура з трьома інтерфейсами підключення: ресивер 2,4 ГГц, Bluetooth 5.3, а також аналоговий роз’єм 3.5 мм. Така універсальність робить дану модель сумісною фактично з будь-яким пристроєм – від смартфонів до ПК.

Наші читачі добре знайомі з ігровими гарнітурами Bloody. Компанія спеціалізується на подібних девайсах і щоразу вдосконалює як технологічну складову своєї продукції, так і ергономіку. В цьому огляді ми розглянемо новинку Bloody MR590, яка пропонує користувачу одразу три варіанти підключення: звичний для геймерських аксесуарів редіоінтерфейс 2,4 ГГц, а також Bluetooth 5.3 і кабельне підключення через роз’єм 3,5 мм. Тут також є RGB-підсвічування і усі характерні риси, які ми звикли бачити у геймерських навушниках.

Відеоогляд Bloody MR590

Характеристики Bloody MR590

Навушники
Динамік: 50 мм
Частота: 20 Гц – 20 кГц
Опір: 16 Ом
Чутливість: 105 дБ
Розміри: 170 х 103 х 200 мм
Мікрофон
Тип мікрофона: подвійний однонаправлений ENC
Частота: 100 Гц – 10 кГц
Чутливість: -42 дБ
Підключення
Інтерфейс: бездротовий 2.4 ГГц, Bluetooth v5.3, 3.5-мм
Робочий діапазон: до 20 м
Акумулятор: 1050 мАгод
Час відтворення: 60 годин (без підсвічування) / 35 годин (з підсвічуванням)

Ціна (на момент огляду): 2299 грн
Сайт виробника: bloody.com.ua

Комплектація і аксесуари

Bloody MR590 постачається у коробці з інформативним дизайном. З написів та зображень можна одразу дізнатися як основні характеристики, так і інформацію про ключові особливості даної моделі. Зокрема, про можливість зручно підключати дані навушники до мобільних пристроїв. На це вказує напис All-In-One – саме так виробник позиціонує це рішення.

Bloody MR590

Всередині знаходиться сама гарнітура, документація і щедрий набір аксесуарів для підключення. Серед них бездротовий ресивер зі штекером USB Type-C, який має досить специфічну видовжену форму. Якщо встановити такий ресивер безпосередньо в ноутбук або ПК, він може перекривати сусідні порти. Саме тому виробник передбачив спеціальний подовжувач з мініатюрною док-станцією, призначений для встановлення ресивера на столі. Кабель подовжувача має стандартний USB-штекер, який можна підключити до будь-якого ПК.

Bloody MR590

Ну а незвична форма самого ресивера, вочевидь, зумовлена тим, що він також призначений для підключення до смартфонів. Звідси і штекер USB Type-C. До речі, саме при підключенні до смартфонів даний ресивер виглядає і сприймається максимально органічно.

Bloody MR590

Ну а користувачам ПК я би рекомендував використовувати комплектну мініатюрну док-станцію, яка дозволяє встановити ресивер на столі. В такому випадку на шляху радіосигналу гарантовано не буде жодних перешкод.

Bloody MR590

У комплекті також передбачений кабель-перехідник з USB Type-C на штекер 3.5 мм для дротового підключення до ПК, ноутбуків, або інших пристроїв. Плюс окремий кабель, призначений для підзарядки вбудованого акумулятора навушників.

Дизайн і ергономіка

Дизайн Bloody MR590 наочно демонструє актуальні тенденції в аксесуарах бренду Bloody. З візуальної точки зору вони стали більш різноманітними, а форми – менш агресивними. Дизайн ігрових гарнітур компанії тепер більш стриманий. Водночас загальний вигляд не залишає сумнівів, що перед нами геймерський девайс.

Bloody MR590

Bloody MR590

На сайті виробника дана гарнітура представлена у трьох кольорах: повністю чорний (Sport Black), чорний з червоними елементами (Sport Red) і білий (Sport White). У нас на огляді опинилися перші два варіанти. Суто чорний, як на мене, виглядає менш яскраво і харизматично. Але якщо полюбляєте саме такі стримані кольорові рішення, можете обрати його – це справа особистих вподобань.

Чащі навушників мають округлу форму, дужка всередині оголів’я і кріплення металеві, що може свідчити про надійність конструкції. На чашах встановлені амбушюри з еко-шкіри з ефектом пам’яті. Вони швидко приймають потрібну форму і тримають її.

Bloody MR590

Посадка гарнітури комфортна. Не скажу, що її не відчуваєш (все-таки це повнорозмірна модель), але на практиці навушники виявилися досить зручними. Вухо повністю розміщується всередині чаші, а амбушюри забезпечують пасивну шумоізоляцію.

Bloody MR590

Регулювання розмірів оголів’я реалізоване з відсічками, а діапазон регулювання достатньо широкий, щоб обрати саме такий розмір, як вам потрібно. Поверхня оголів’я також має покриття з еко-шкіри. Знизу воно пом’якшене, а зверху нанесене лого виробника.

Bloody MR590

Мікрофон знімний, його можна легко від’єднати, якщо він не потрібний. Положення мікрофона зручно налаштовується завдяки гнучкій штанзі.

Усі апаратні елементи управління розташовані на лівій чаші. Серед них коліщатко регулювання гучності навушників, кнопка живлення, активація/деактивація мікрофона (вона ж відповідає за підсвічування) і роз’єм USB-C.

Bloody MR590

Підсвічування тут стримане, не нав’язливе. Підсвічується слово Bloody на обох чашах, а також ще кілька графічних елементів. Можливостей додатково налаштувати колір підсвічування, або змінити ефект не передбачено. Вимикається підсвічування дуже просто – утриманням на кілька секунд клавіші, яка відповідає за активацію/деактивацію мікрофона.

Bloody MR590

Підключення

Основним і базовим варіантом підключення виступає радіоінтерфейс 2.4 ГГц. Як вказано вище, відповідний ресивер працює як з ПК і ноутбуками, так і зі смартфонами. Встановлювати додатковий софт для цього не потрібно. Навіть до iPhone 15, в якому Apple нарешті реалізувала роз’єм USB Type-C, навушники чудово підключились через ресивер.

Bloody MR590

В якості альтернативи можна скористатися Bluetooth-з’єднанням. Цей інтерфейс підключення також непогано працює. Використовується технологія Bluetooth 5.3. Але якщо ідеться про ігрові сценарії використання, оптимальним буде саме підключення на частоті 2.4 ГГц. Це найбільш надійний варіант з мінімальною затримкою звуку, що для динамічних ігор є критично важливим.

Нарешті, підключення через аналоговий роз’єм 3,5 мм можна рекомендувати як резервний варіант для ситуацій, коли ви з тих чи інших причин не можете скористатися бездротовими інтерфейсами. Він також врятує ситуацію в разі, якщо ваша гарнітура розрядилася, адже не потребує живлення від вбудованого акумулятора.

Якість звуку

Якість звучання завжди важко описувати словами, адже будь-яка оцінка буде суб’єктивною. У випадку із Bloody MR590 я впевнений, що в іграх, при перегляді онлайн-відео, та в інших повсякденних задачах у більшості користувачів не виникне нарікань. Слухати музику в даних навушниках особисто мені також було комфортно.

Bloody MR590

В технічному плані навушники базуються на двох 50-мм динаміках зі стандартним для своєї категорії частотним діапазоном від 20 Гц до 20 кГц. І вони забезпечують достойну якість звучання.

Автономність

Показник автономності сильно відрізняється в залежності від того, чи використовуєте ви підсвічування. Із вимкненим підсвічуванням гарнітура може працювати до 60 годин поспіль від одного повного заряду вбудованого акумулятора. І це дуже крутий результат для даної категорії пристроїв. Але, якщо працювати з активним підсвічуванням, даний показник зменшиться майже вдвічі – до 35 годин, про що виробник чесно попереджає на упаковці. Досить дивно, адже площа підсвічування не така вже й велика, а його інтенсивність також не рекордна, та слід на це зважати.

А от однозначною перевагою стане підтримка швидкої зарядки. Всього 15 хвилин на зарядці забезпечать користувачу до 3 годин автономної роботи.

Bloody MR590

Загальні враження

Отже, Bloody MR590 – це збалансована сучасна ігрова гарнітура з універсальним підключенням до будь-яких можливих пристроїв. Дана модель не пропонує проривних характеристик або незвичного дизайну. Але якщо ви шукаєте надійну робочу гарнітуру з актуальними характеристиками для гри як за ПК, так і на мобільних пристроях, Bloody MR590 – це достойний вибір за свої гроші. А представлена палітра кольорових рішень дозволяє користувачу вдало підібрати варіант під свій існуючий ігровий сетап.

TechnoGuide