Canyon OnFun 5: для яскравих вечірок удома та на природі

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Бренд Canyon розширює свій асортимент портативної акустики. Цього разу в нас на огляді акустична система Canyon OnFun 5 потужністю 40 Вт, яка чудово підійде для організації гучних домашніх вечірок. А вбудований акумулятор дозволить зручно використовувати таку акустику на дачі, літній терасі заміського будинку, або під час відключень електроенергії. Адже для її роботи не потрібне постійне джерело живлення.

Відеоогляд Canyon OnFun 5

Характеристики Canyon OnFun 5

  • Тип пристрою: портативна акустична система
  • Потужність: 40 Вт
  • Підключення: Bluetooth 5.0
  • Робочий діапазон: ≤10m
  • Динаміки: 6,5”4 Ом*1+1,5”8 Ом*1
  • Джерело медіа: BT, карта microSD, AUX, USB, роз’єм 6,3 мм для мікрофона та гітари
  • Еквалайзер: 6-режимний
  • Аккумулятор: 3600 мА/год
  • Час роботи від батареї: до 4 годин
  • Додатково: RGB-підсвічування
  • Де купити: Rozetka

Акустика постачається у великій коробці, оформленій у фірмовій кольоровій гамі бренду. Габарити пакування наочно свідчать про розміри самого пристрою – одразу розумієш, що всередині досить серйозна і потужна колонка. З написів на упаковці можна дізнатися про основні характеристики і переваги новинки. Тут же показаний і сам пристрій з акцентом на яскраве RGB-підсвічування.

Canyon OnFun 5

В коробці знаходиться сама колонка, коротка документація і зарядний кабель USB Type-A на USB Type-C. Виробник вирішив не обтяжувати комплектацію додатковими аксесуарами, які могли б підвищити цінник пристрою – цілком логічне рішення.

Акустика доступна в єдиному кольорі – чорному, а загальний дизайн я би охарактеризував як мінімалістичний. Це великий бокс із скругленими краями, решіткою динаміків спереду, інтерфейсами на тильній частині і блоком управління зверху.

Canyon OnFun 5

Canyon OnFun 5

Елементи RGB-підсвічування розташовані під решіткою динаміків, також є контурне підсвічування по боках решітки і підсвічування кнопок управління. Для налаштування RGB передбачена окрема кнопка. Вона дозволяє перемикатись між ефектами, а також вимкнути підсвічування взагалі. Наприклад, для економії заряду акумулятора.

Canyon OnFun 5

Підсвічування яскраве і ефектне, воно стане в нагоді для домашніх вечірок, або просто в якості декоративного елементу під час прослуховування музики.

Зверху передбачена ручка для транспортування колонки. Виробник явно розраховує, що Canyon OnFun 5 не буде завжди стояти на одному місці. Звичайно, з огляду на габарити, це не та мобільна Bluetooth-колонка, яку користувачі зазвичай беруть із собою на природу, або в пішоходні туристичні маршрути. Але переставляти її в межах квартири, приватного будинку, або брати з собою на дачу в багажнику авто буде цілком комфортно.

Canyon OnFun 5

Для зручності керування виробник розташував на верхній грані невеликий монохромний дисплей із синім підсвічуванням. На ньому відображається поточний режим підключення, рівень гучності та заряду батареї. Управління здійснюється за допомогою кнопок. Окремі клавіші відповідають за увімкнення живлення, програвання/паузу, регулювання гучності динаміків і вхідної гучності мікрофона. Також окрема кнопка передбачена для переключення між вбудованими режимами еквалайзера. За дефолтом їх тут сім, відповідно до музичних жанрів: поп, рок, джаз, класика, тощо. При перемиканні між ними система голосом озвучує обраний режим.

Canyon OnFun 5

А клавіша із абревіатурою TWS призначена для синхронізації двох таких колонок. Справа в тому, що дві колонки Canyon OnFun 5 можна одночасно під’єднати до одного джерела звуку. Це допомагає створити ще більш гучне і об’ємне звучання.

Canyon OnFun 5

Клавіша Mode дозволяє обрати поточний режим, в залежності від джерела звуку: Bluetooth або AUX.

А ще Canyon передбачив спеціальний виріз зверху для розміщення смартфона, що дуже зручно.

Знизу на корпусі розташувалися чотири прогумовані ніжки. Завдяки ним колонка не ковзає поверхнею стола, або рівною підлогою.

Canyon OnFun 5

На тильній частині сконцентровані всі інтерфейси. Серед них USB Type-C для підзарядки акустики, стандартний USB-роз’єм для флешки, слот для карт microSD (так, ви можете програвати музику безпосередньо з карти пам’яті, або флешки), роз’єм 3.5 мм для підключення до джерела звуку дротовим способом, а також 6.5 мм роз’єм для підключення мікрофонів і електрогітар.

Canyon OnFun 5

Останнє стане приємним сюрпризом, який суттєво розширює функціональність Canyon OnFun 5 саме у форматі домашніх вечірок. Адже дану акустику можна використовувати для гри на гітарі або караоке. Під час тестування ми підключали до колонки електрогітару. Процес максимально простий – достатньо під’єднати кабель до гітари і акустики, після чого звук буде відтворюватись через динаміки.

Canyon OnFun 5

Canyon OnFun 5

На практиці Canyon OnFun 5 приємно здивувала поєднанням потужності і водночас чистого звучання. У нас не виникло жодних нарікань щодо чистоти звучання на усьому спектрі частот, хоча для прослуховування спеціально обиралася музика різних жанрів – від класики до хеві-метал. Яскраві високі і середні частоти у поєднанні з глибокими басами і вібрацією, – це саме те, чого очікуєш від серйозної повноцінної акустики. Коли така колонка стоїть поряд на підлозі, або на столі, вібрації добре відчуваються.

Canyon OnFun 5

Тому у звичайній міський квартирі вам навряд чи вдасться по-максиму розкрити потенціал потужності даної акустики – сусіди не оцінять. А от у приватному будинку, на природі, або у актовій залі гучності буде достатньо, щоб заповнити усе приміщення, або танцювальну зону. Щоправда, на відміну від більш компактних колонок того ж бренду Canyon, для даної моделі не передбачений захист від пилу та вологи. Воно й не дивно, адже за задумом виробника, акустика з такими габаритами, як OnFun 5, буде здебільшого використовуватися або в приміщенні, або ж на терасі під навісом. Тож якщо в ваші плани входить відпочинок на відкритій місцевості, подбайте про додатковий захист для даного пристрою.

Щодо автономності, виробник заявляє, що Canyon OnFun 5 може працювати до 4 годин у автономному режимі на гучності близько 80%. На практиці показник близький до заявленого. У нас дана акустика працювала і довше, адже 80% гучності для звичайної кімнати – це занадто. Швидше за все, ви будете слухати музику на менших значеннях гучності.

Canyon OnFun 5

Загальні враження

Canyon OnFun 5 – це старший брат портативних Bluetooth-колонок, які зазвичай супроводжують своїх власників під час прогулянок або вечірок на природі. Але потужність і габарити даної моделі роблять її більш цікавою для домашніх свят і відпочинку на дачі. Автономна робота колонки дозволить швидко і зручно організувати музику у будь-якій локації, не прив’язуючись до розташування електричних розеток.

Ми відзначили дуже достойний рівень звучання на усьому спектрі частот, а також чудовий запас гучності без втрати якості. Ну а можливість підключати до колонки електрогітари і зовнішні мікрофони зацікавить творчих людей, які організовують музичні сейшени. Ціна Canyon OnFun 5 на момент підготовки даного огляду складала 4999 грн, що можна вважати раціональним цінником з огляду на функціональність і потужність даного пристрою.

TechnoGuide