Огляд Bloody B950 RGB: стильна ігрова клавіатура з надійними перемикачами і кейкапами

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Bloody B950 RGB (Warrior Grey) пропонує цікавий дизайн в класичному стилі з декоративними вставками, технологію фірмових перемикачів Light Strike Libra, RGB-підсвічування та міцні кейкапи з PBT-пластику.

Відеоогляд Bloody B950 RGB (Warrior Grey)

Клавіатура приїхала до нас на огляд у класичній упаковці, оформленій у стилістиці бренду Bloody. За останні роки компанія дещо змінила фірмовий стиль, в ньому тепер домінують досить стримані дизайнерські та кольорові акценти.

Bloody B950 RGB

На коробці зображена сама клавіатура, показані перемикачі та наведені основні характеристики. В комплекті, окрім клавіатури, передбачено знімний кабель білого кольору з USB-C на USB-A, пулер для зняття кейкапів, документація і набір знімних кейкапів.

Огляд Bloody B950 RGB: стильна ігрова клавіатура з надійними перемикачами і кейкапами

Bloody B950 RGB

Справа в тім, що за дефолтом тут встановлені кейкапи з різних матеріалів, які для зручності відрізняються кольором. На клавішах, які найчастіше задіяні в іграх, використовуються кейкапи з PBT-пластику. PBT-пластик більш надійний, тому такі кейкапи служитимуть довше, а символи на них не стираються навіть після довгої та інтенсивної експлуатації. Але тут є нюанс: через технологію виготовлення таких кейкапів, символи на них не підсвічуються.

Bloody B950 RGB

Bloody B950 RGB

Якщо вас це з якихось причин не влаштовує, або ж ви хочете використовувати однакові кейкапи на усій клавіатурі, виробник поклав до комплекту звичайні варіанти на заміну. В результаті користувач може самостійно обирати, які кейкапи і коли використовувати: посилені з PBT-пластику, або звичайні.

Bloody B950 RGB – це повнорозмірна клавіатура з окремим цифровим блоком. При цьому модель зберігає і відносну компактність. Виробник просто дещо посунув цифровий блок до основного, щоб зекономити нам місце на робочому столі. Якщо точніше, дана клавіатура приблизно на 20 відсотків менша за класичні повнорозмірні аналоги.

Bloody B950 RGB

Корпус клавіатури повністю пластиковий. Але як матеріал, так і збірка тут досить якісні. Саме таке враження залишається після першого знайомства і використання даної моделі.

Знизу розташувалися традиційні гумові ніжки, завдяки яким клавіатура не ковзає поверхнею стола. Висувні ніжки двопозиційні, тож користувач може розташувати клавіатуру під двома кутами нахилу на вибір.

Bloody B950 RGB

Знімний кабель для підключення до ПК кріпиться по центру, але його можна вивести як направо, так і наліво, в залежності від того, де саме стоїть корпус комп’ютера. Для кабель-менеджменту передбачені спеціальні пази в нижній частині клавіатури, і це суттєва перевага з точки зору ергономіки.

Огляд Bloody B950 RGB: стильна ігрова клавіатура з надійними перемикачами і кейкапами

Клавіатура використовує оптичні перемикачі. Згідно термінології Bloody, технологія називається Light Strike Libra. Частина геймерів надає перевагу класичній механіці, але у оптичних перемикачів також є чимало шанувальників. А сама технологія має свої сильні сторони. Зокрема, миттєва реакція з часом відгуку 0.2 мс, точка спрацьовування – 1.5 мм, а також швидкість. Виробник заявляє, що такі перемикачі працюють на 25% швидше, ніж традиційні металеві. Ще одна перевага – нульова затримка. Традиційна механіка має затримку до 30 мс через відскок металу.

Bloody B950 RGB

Bloody B950 RGB

Bloody B950 RGB

Звісно, виміряти усі ці мілісекунди і міліметри в реальному житті неможливо. Під час тестування клавіатури ми не ставили собі такого завдання. Натомість рекомендую просто спробувати пограти за такою клавіатурою, щоб скласти враження в реальних ігрових сценаріях – чи підходить вона особисто вам, чи ні.

Крім того, оптична технологія забезпечує чудовий ресурс перемикачів, адже тут менше механічних елементів, які з часом зношуються. Конкретно для Bloody B950 ресурс перемикачів заявлений на рівні 100 млн натискань.

Самі перемикачі тут коричневого кольору. Існують також модифікації Bloody B950 із помаранчевими перемикачами. Для коричневих заявлений лінійний м’який хід без вираженого кліку.

Bloody B950 RGB

Не скажу що Bloody B950 – дуже тиха клавіатура, але й не надто шумна. З одного боку, оптичні перемикачі зазвичай працюють тихіше, ніж класична механіка. З іншого – якихось шумопоглинаючих прошарків у даній моделі немає. Тому рівень шуму я б назвав середнім за мірками клавіатур даної категорії.

Виробником також заявлена технологія anti-ghosting. Тобто, підтримуються багатоклавішні комбінації, які коректно відпрацьовуються. А на видовжених клавішах є стабілізатори, що свідчить про увагу до деталей.

Bloody B950 RGB

Bloody B950 RGB

Підсвічування не нав’язливе, воно не сліпить очі і не буде відволікати від гри або роботи. У клавіатурі реалізовано 10 ефектів підсвічування, перемикатися між якими можна за допомогою комбінації FN + 0~9.

Ну а для кастомних налаштувань клавіатури виробник пропонує використовувати фірмове програмне забезпечення Bloody KeyDominator. Тут можна налаштувати макроси, які зберігатимуться у внутрішній пам’яті клавіатури. Пам’яті тут 4 МБ, і користувач може зберігати 7 типів конфігурацій клавіш. Оскільки налаштування зберігаються, за потреби ви можете їх задіяти вже на іншому комп’ютері.

Характеристики Bloody B950 RGB

  • Тип перемикачів: LK Libra
  • Відгук клавіш: 0.2 мс
  • Термін служби клавіш: до 100 млн натискань
  • Загальний хід: 3.5 мм
  • Частота опитування: 1000 Гц/1мс
  • Ігрові кейкапи: 24 шт. PBT
  • Підсвічування: RGB
  • Розміри: 174 х 395 х 39 мм
  • Ціна: 2599 грн
  • Сайт виробника: bloody.com.ua

Загальні враження

Під час знайомства з Bloody B950 RGB (Warrior Grey) дана клавіатура зарекомендувала себе як надійне рішення з витривалими перемикачами і кейкапами, цікавим дизайном, відносно компактними габаритами і вдалою ергономікою. Ціна на момент підготовки огляду складала 2600 грн, що можна вважати обґрунтованим цінником з огляду на характеристики і якість продукту. Співвідношення ціна/можливості тут не розчарує навіть дуже прагматичних користувачів. Клавіатуру можна рекомендувати геймерам, які шукають універсальну клавіатуру з акцентом на ігрову складову, але цілком зручну і для повсякденних задач.

TechnoGuide