Огляд Neken eX150 – 150Вт повербанк для блекаутів та поїздок на природу

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Розробка українського виробника – бренду Neken – потужний повербанк з вбудованим автомобільним прикурювачем, яскравим ліхтариком, великою кількістю портів та що ну дуже круто – розбірним форматом корпусу. Чому це має велике значення та чим ще цікавий виріб? Відповіді ви отримаєте, дочитавши огляд до кінця.

Комплектація

Постачається модель в простій за своїм дизайном картонній коробці, де розміщена на пінопластових ущільнювачах. Таким чином, за збереженість речей всередині під час транспортування користувач може не перейматися – в цьому плані все надійно.

Що в коробці, крім, звісно ж, самого повербанка? Комплектацію передбачено два кабелі, один з яких USB Type-C для підзарядки, а також деталізоване керівництво користувача плюс мережевий зарядний пристрій на 100Вт.

Neken eX150

Neken eX150

Корпус та збірка

І відразу за переваги. Перша – розбірний для користувача формат корпусу. Навіть якщо ви абсолютно нічого не розумієтесь в такого роду речах, і тоді це плюс. Чому? Та все дуже просто – у випадку можливого ремонту розбірний формат значно спрощує доступ до нутрощів, а значить кінцева вартість його буде нижчою, ніж у тому випадку, якби доступ був специфічним.

Neken eX150

Друга перевага – повністю металевий корпус. Маємо величезний плюс, як з точки зору тепловідведення, так і захисту системи від впливу довкілля. Товщина металу – до 0,5 мм.  Він пофарбований в безпрограшний чорний матовий колір. Це водночас і практично, і по-своєму стильно.

Половинки корпусу між собою зафіксовані за допомогою гвинтів – їх легко помітити по периметру.  Фіксація надійна, тут питань жодних. Якість припасування деталей між собою особисто мене також не розчарувала.

Neken eX150

Крім металу, ще «на борту» є гума та пластик. Останні два, зрозуміло, що в меншості. З пластику лиш дві кнопки на передній бічній панелі та деякі елементи автомобільного прикурювача, тоді як гума – це заслінка того самого прикурювача.

Характеристики та особливості

  • Час заряджання до 100% – до 2,5 годин;
  • Потужність заряджання – 65 Вт;
  • Запас енергії (при 100% заряду) – 150 Вт/г;
  • Потужність вбудованого LED ліхтаря – 5 Вт;
  • Тип батареї – LiFePO4;
  • Циклів заряду (до 80% ємності) – 2000;
  • Вага – 1,5 кг;
  • Габарити – 180х80х80 мм;
  • Порти: Lightning (підтримка PD2.0), Type-C (підтримка AFC/FCP/SCP/VOOC/PD3.0/PD2.0/PPS/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP), порти USB-A1/USB-A2 (підтримка входу швидкої зарядки Apple/AFC/FCP/VOOC/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP).

Ергономіка – ключові тези

Тут коротко. Всі передбачені конструкторами порти та роз’єми на передній бічній стінці –  деталізуємо нижче на відповідній ілюстрації.

Neken eX150

Крім портів підзарядки, ще тут додатковий роз’єм 5-12V. Доповнюють функціональний арсенал кнопка перевірки поточного рівня зарядки та ще одна – увімкнення ліхтарика.

А ось сам ліхтарик вже на панелі зверху. Тут же поруч згаданий кілька разів автомобільний прикурювач. До речі, сам по собі ліхтарик досить потужний – з легкістю дозволяє освітити кімнату на 10-12 метрів квадратних.

Neken eX150

Бічна задня стінка примітна наклеєною тут металевою пластиною, на якій детальний перелік технічних характеристик, а також дані маркування та ін. корисні «речі».

Компонування всередині

Однією з найбільш вагомих переваг Neken eX150 є навіть не 150Вт «на борту», чи 100Вт зарядний пристрій або ж кількість портів. Мова саме про розбірний формат корпусу. Щобільше, заглянувши всередину, ви побачите відсутність будь-якого запаювання компонентів. Останнє і це загальновідомий факт, дуже полюбляють компанії із Піднебесної.

Але давайте предметніше.  Отже, розбираємо. Перше та і єдине, що вам буде потрібно – шестигранна викрутка. По часу – кілька хвилин, якщо будете крутити, як кажуть, вручну, або ж до хвилини «маніпуляцій» електричною викруткою.

Neken eX150

Всередині все цікаво. Перше, що я відзначив – розміщення керуючої плати окремо, а не у запаяному вигляді в тому ж акумуляторному відсіку.  До речі, у випадку з еХ150 у користувача є можливість за потреби замінити чи не кожен «вузол» окремо. І ось тепер назвіть мені хоча б 1-2 моделі, що пропонують аналогічні можливості в сегменті ремонтопридатності. Перед нами мобільне зарядне на роки! І це факт!

Аргумент, який так чи інакше доводить сказане вище – використання батарей LiFePO4. Дані батареї забезпечують 2000 перезарядів без втрати ефективності як такої. Втім, навіть після такої кількості перезарядів, ефективність знижується всього на 20%. Погодьтесь – це має  вагу. Особливо якщо порівнювати з основною масою повербанків де 500 циклів – це максимум, на що можна сподіватися.

Neken eX150

Хоча до заміни батарей у вас пройде не один рік, але виробник врахував цю можливість наперед. Знову ж таки, без необхідності заміни половини систем. Це круто. Круто без знижок та інших умовностей.

Розміщення акумуляторного блоку всередині теж варто відзначити. Його виробник «сховав» під додатковий металевий панцир, який потужно зафіксували гвинтами. Претензій до якості тут бути не може, а ось високий бал за формат реалізації особисто від мене виробник має.

Розміщення згаданого діодного ліхтарика особисто мені сподобалось. Можливість відносно легкої заміни його виробником також врахована.  Те ж саме можна говорити й за інші наявні тут компоненти.

Замість висновків

Далі знайомимося з результатами тестування. Змістовні дії в цьому, скажімо так, напрямку виконав виробник. Нижче на ілюстрації результати.

Neken eX150

Ми, своєю чергою, не мали змоги перевірити всі ці результати наочно, але що стосується світла, акустики, зарядки смартфонів та деякі ін., тут наші цифри у відсотках різняться не незначно, а тому можна говорити за правдивість даних від виробника.

Neken eX150 вартий вашої уваги, навіть з урахуванням дещо високої вартості (див. оф. сайт).  Ви отримуєте рішення для активного використання на роки, яке не підведе ні під час тривалих блекаутів, ні у випадку поїздок на природу з наметом, адже здатне навіть живити автомобільний холодильник з одночасним освітленням довкілля, підзарядкою (у випадку необхідності) вашого смартфона або ж планшета та навіть підживлювати ноутбук.

Продукт надано пресслужбою Neken

TechnoGuide