Як правильно заряджати смартфон у літню спеку

Як правильно заряджати смартфон у літню спеку Статті
Опубліковано:
|
Автор:

Літня спека – це випробування не тільки для людей, але й для гаджетів. Найбільший вплив високої температури зазвичай зазнає акумулятор. Тому у спекотні дні слід заряджати свій смартфон, дотримуючись деяких правил. Це дозволить мінімізувати перегрів.

  1. Не залишайте смартфон на зарядці під прямими сонячними променями. Насправді, гаджети взагалі небажано залишати на сонці, а особливо під час зарядки. Акумулятор нагрівається в процесі, а прямі сонячні промені підсилюють цей ефект. Заряджайте у тіні.
  2. У дуже спекотні дні під час зарядки смартфону знімайте чохол. Смартфон без чохла має кращий тепловідвід, адже корпуси таких девайсів зазвичай зроблені з металу і скла. Тож зарядка без чохла дозволить зменшити нагрівання смартфона.
  3. Не заряджайте смартфон у задушливому приміщенні. Зазвичай у квартирі, або офісі є як більш жаркі, так і більш прохолодні кімнати. Це залежить від планування, розташування вікон і кондиціонерів. У дуже спекотні дні смартфон варто заряджати у прохолодних приміщеннях.
  4. Не кладіть смартфон під час зарядки на м’які поверхні. Між диваном і ліжком та столом і тумбочкою обирайте останні. Так ви покращите тепловідвід і мінімізуєте нагрівання смартфону під час зарядки.
  5. У спекотні дні відмовтесь від бездротової зарядки. Бездротова зарядка посилює нагрів смартфона під час заряджання. Також у такий спосіб гаджет заряджається зазвичай довше, тож і дія високих температур триватиме довше. А отже в літню спеку краще надавати перевагу традиційній дротовій зарядці.
TechnoGuide