Як вибрати сонячну електростанцію для будинку

Як вибрати сонячну електростанцію для будинку Статті
Опубліковано:
|
Автор:

Останніми роками альтернативні джерела енергії стають дедалі популярнішими. Це пов’язано не тільки зі зростанням тарифів на електроенергію, а й нестабільністю енергомережі в Україні через військові дії. Сонячні електростанції (СЕС) — найкраще розв’язання цих проблем. Вони допомагають знизити залежність від централізованих мереж, зменшують витрати на комунальні послуги та не завдають шкоди довкіллю. Крім того, сонячні станції забезпечують стабільне енергопостачання і можуть приносити додатковий дохід у разі під’єднання до «Зеленого тарифу».

На що звертати увагу, вибираючи СЕС для дому?

Вибираючи домашню сонячну електростанцію, важливо врахувати кілька ключових аспектів, які впливають на її продуктивність. До них належать тип використовуваних сонячних елементів і можливості під’єднання до загальної електромережі.

Залежно від виду кристалів сонячні панелі бувають:

  • Монокристалічні — високоефективні, але найкращі результати показують тільки в разі прямого потрапляння сонячних променів. Їх часто застосовують у промислових проєктах.
  • Полікристалічні — ефективні незалежно від кута падіння сонячних променів і здатні генерувати енергію навіть від відбитого світла. Вони коштують дешевше за монокристалічні й ідеально підходять для використання в Україні.

За способом під’єднання до мережі сонячні панелі поділяються на:

  1. Автономні — здатні накопичувати енергію в акумуляторах для подальшого використання.
  2. Мережеві — передають вироблену електроенергію в загальну мережу, оскільки не мають власних акумуляторів.
  3. Гібридні — поєднують функції автономних і мережевих СЕС, даючи змогу зберігати надлишки енергії та передавати її у мережу.

Далі слід визначитися з потужністю станції, загальною площею сонячних панелей і місцем встановлення.

За допомогою — до професіоналів!

Якщо вам складно розібратися в питаннях вибору і встановлення сонячної станції, краще звернутися до професіоналів. Компанія iSolar уже понад шість років надає послуги в цій галузі по всій Україні. В iSolar вас детально проконсультують з усіх питань і розрахують вартість СЕС. Залежно від ваших потреб і бюджету фахівці підберуть оптимальне обладнання і нададуть повний комплекс послуг, включно з:

  • доставленням обладнання на об’єкт і його встановленням;
  • під’єднанням компонентів станції та її налаштуванням;
  • перевіркою ефективності роботи СЕС;
  • обслуговуванням сонячної станції.

З iSolar вам не доведеться заглиблюватися в усі тонкощі процесу, оскільки професіонали візьмуть усі ці турботи на себе.

TechnoGuide