Електрокари розчаровують? Більше половини власників Tesla повертаються до традиційних авто

Електрокари розчаровують? Більше половини власників Tesla повертаються до традиційних авто Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Компанія Edmunds поділилася результатами дослідження, згідно яким у 2024 році більше половини власників Tesla при виборі нового авто надали перевагу моделям з традиційним двигуном (ДВЗ). Тобто, не електрокарам.

Зокрема, 51% власників Tesla обрали в якості нового авто модель з ДВЗ. Ще 10% обрали гібридні авто, і 6% – гібриди з можливістю заряджати акумулятор від електромережі (Plug-in hybrid). Лише 32% власників знову придбали електрокар. Тобто, менше третини.

Електрокари розчаровують? Більше половини власників Tesla повертаються до традиційних авто

До речі, раніше подібні цифри фігурували у дослідженні McKinsey & Co. Згідно цього опитування, 46% власників електромобілів у США готові повернутися до автомобілів з ДВЗ, коли прийде час обирати новий автомобіль.

Проте, електрокари зарано списувати з рахунків. Ті самі дослідники зауважують, що у 2020 році 76% мали намір відмовитися від електромобілів на користь авто з ДВЗ. І лише 9% знову обирали електрокар. Тобто, відсоток тих, хто відмовляється від електромобілів, знижується, хоча досі залишається високим.

Серед інших тенденцій дослідники відзначають, що все більше власників Tesla готові змінити свої авто на користь електромобілів від інших виробників.

За інформацією carscoops.com

TechnoGuide