Apple анонсувала нові iPhone 16 та 16 Pro, а також оновлення AirPods і Apple Watch

Новини
Опубліковано:
|
Автор:

В ході традиційної осінньої прем’єри компанія Apple представила основні новинки, які будуть актуальними щонайменше протягом року. Йдеться насамперед про нове покоління iPhone 16. Але, окрім смартфонів, виробник також анонсував оновлення AirPods и Apple Watch.

iPhone 16 Pro та Pro Max

Ключова увага під час презентації традиційно прикута до флагманських моделей iPhone, якими цього разу стали iPhone 16 Pro і 16 Pro Max. Смартфони отримали екрани діагоналлю 6,3 та 6,9 дюймів відповідно. Корпуси виготовлені з титану і будуть доступні у чотирьох кольорах. До вже звичних рішень додали новий колір Desert Titanium.

iPhone 16 Pro та Pro Max

Флагманські iPhone базуються на новому процесорі А18, який використовує 16-ядерний Neural Engine. Власне, освоєння усіх практичних сценаріїв використання технології ще попереду. Під час презентації основну увагу Apple приділила використанню Neural Engine в сучасних іграх.

iPhone 16 Pro та Pro Max

Топові iPhone 16 Pro та 16 Pro Max отримали Fusion-камеру на 48 Мп, ультраширококутний модуль аналогічної роздільної здатності, а також теле-модуль на 12 Мп. Заявлена можливість запису 4K-відео зі швидкістю 120 к/с. Окремо виробник акцентує увагу на кнопці Camera Control для швидкого доступу до камери і її окремих функцій.

iPhone 16 Pro та Pro Max

Виробник також “прокачав” можливості запису звуку. Обидві моделі отримали чотири мікрофони і можливості запису просторового аудіо. Функція Audio Mix дозволить ізолювати голоси людей, виділивши їх із оточуючого шуму. А Cinematic mix дозволяє виділити голос на передньому плані, зберігаючи фонові звуки.

iPhone 16 Pro та Pro Max

Ціни на iPhone 16 Pro та Pro Max становитимуть $999 та $1199 відповідно, а старт продажів заплановано на 20 вересня. Слід зважати на те, що ціни вказані без податків.

iPhone 16 та iPhone 16 Plus

Базові моделі iPhone нової лінійки отримали назви iPhone 16 та iPhone 16 Plus. Вони також отримали кнопку Camera Control, але тут традиційно два модулі камер, а не три, як у старших моделей.

iPhone 16 та iPhone 16 Plus

iPhone 16 та iPhone 16 Plus оснащені 48-Мп основною Fusion-камерою з 2x телеоб’єктивом та нову 12-мегапіксельну ультраширококутну камеру. Однією з найпомітніших змін у дизайні стало вертикальне розташування камер на задній панелі.

Лінійка отримала нові чипи А18 на прискорювачі 16-core neural engine, спеціально оптимізований під моделі машинного навчання. Всередині 6-ядерний CPU і 5-ядерний графічний процесор.

iPhone 16 та iPhone 16 Plus

Базовий iPhone 16 матиме дисплей з діагоналлю 6,1 дюйми, тоді як версія iPhone 16 Plus отримає 6,7-дюймовий дисплей. Щодо процесора, тут також використовується оновлений чип А18.

iPhone 16 та iPhone 16 Plus

Нові iPhone 16 та iPhone 16 Plus отримали корпус з аерокосмічного алюмінію і доступні в чотирьох кольорах, серед яких нові: білий, чорний, ультрамариновий, рожевий та зеленувано-блакитний.

Старт продажів очікується 20 вересня. Ціни – від $799 і $899 відповідно.

AirPods 4 і AirPods Max

Аpple також представила дві модифікації навушників AirPods 4, які поєднують у собі елементи дизайну та функції попередніх моделей. Базова версія AirPods 4 отримала коротші ніжки та покращену якість звуку, зберігаючи водночас відкриту конструкцію без змінних насадок. У топовій версії додається функція активного шумозаглушення (ANC), на яку раніше могли розраховувати лише користувачі AirPods Pro.

AirPods 4 і AirPods Max

Стандартні AirPods 4 коштуватимуть $129, а AirPods 4 з ANC — $179. Старт продажів – з 20 вересня.

Оновили і навушники AirPods Max, які отримали роз’єм USB-C замість Lightning. Загалом же дизайн і функціональність навушників залишилися практично без змін. Щоправда, додали нові кольори.

AirPods 4 і AirPods Max

Оновлені AirPods Max надійдуть у продаж з 20 вересня за ціною $549.

Apple Watch Series 10 та Apple Watch Ultra 2

Оновлення поточних моделей отримали і смарт-годинники Apple Watch. Власне, саме з них Apple розпочала цьогорічну презентацію. Apple Watch Series 10 отримали OLED-екран з широкими кутами огляду, більший за розмірами, ніж у Apple Watch Ultra, і на 40% яскравіший, ніж у моделей попереднього покоління. Збільшений дисплей дозволяє відображати додаткову лінію тексту на екрані.

Apple Watch Series 10 та Apple Watch Ultra 2

Новий Apple Watch Series 10 має товщину лише 9,7 мм, що робить його на 10% тоншим за Apple Watch Series 9. Годинник має корпус з полірованого алюмінію та нову металеву задню частину. Заявлено, що дана модель витримує занурення під воду на глибину до 50 метрів. А швидка зарядка дозволить зарядити її до 80% всього за півгодини.

Ціна на Apple Watch Series 10 стартує від $399 за GPS-версію і від 499 за варіант з підтримкою стільникового зв’язку.

Щодо моделі Apple Watch Ultra 2, цей годинник отримав новий колір – “сатиновий чорний”, а також функцію визначення апное уві сні за постійного користування. Наразі Apple очікує дозволу FDA, й очікує, що функція буде запущена в понад 150 країнах.

Apple Watch Series 10 та Apple Watch Ultra 2

Титановий браслет Milanese Loop виготовлений зі стійкого до корозії матеріалу, що дозволить його використовувати навіть дайверам.

Нові годинники Apple отримають оновлення операційки – watchOS 11. Тут з’являться віджети при повертанні Digital Crown. Вони відображатимуть активність у реальному часі.

Apple Watch Ultra 2 буде коштувати від $799.

TechnoGuide