LG купує Athom, для розвитку розумних просторів із підтримкою штучного інтелекту

LG купує Athom Бізнес
Опубліковано:
|
Автор:

Компанія має намір поглибити розуміння способу життя й поведінки користувачів і прискорити розвиток LG ThinQ AI Home Business.

LG Electronics (LG) нещодавно придбала 80 відсотків акцій Athom, провідної компанії-розробника платформ для розумних будинків, що знаходиться в Енсхеде в Нідерландах. Угода передбачає придбання решти (20 відсотків) акцій протягом наступних трьох років. Цей стратегічний крок спрямований на розширення можливостей підключення LG у відкритих екосистемах розумного дому. Поєднуючи можливості Athom із технологією LG Affectionate Intelligence, компанія прагне стати лідером в епоху домашніх інновацій, керованих штучним інтелектом.

LG планує інтегрувати широкі можливості підключення Athom, що з’єднує тисячі приладів, датчиків і освітлювальних пристроїв, з платформою LG ThinQ з підтримкою генеративного штучного інтелекту. Ця ініціатива спрямована на створення будинку з ШІ, який забезпечує оптимальні просторові рішення завдяки глибшому розумінню потреб клієнта. У ньому користувачі взаємодіятимуть із генеративним штучним інтелектом, який керує побутовими приладами й пристроями інтернету речей для створення персоналізованого середовища відповідно до їхніх уподобань.

LG прагне впровадити диференційований клієнтський досвід будинків зі штучним інтелектом в інші простори, де користувачі проводять свій час (зокрема, в комерційних приміщеннях і громадських місцях), реалізуючи та просуваючи концепцію «розумного простору».

Athom — це технологічна компанія, виробник і продавець розумного домашнього хаба Homey, що з’єднує побутову техніку та пристрої інтернету речей, а також пропонує хмарні сервіси підписки. Заснований у 2014 році, Homey за останнє десятиліття розширився переважно у Європі, здобувши лояльну клієнтську базу з сотень тисяч користувачів. Станом на 2023 рік пристрої Homey доступні, крім Європи, в Австралії, Сінгапурі, США та Канаді.

Компанія Athom розробила власний хаб і операційну систему для створення незалежної екосистеми розумного будинку. Її флагманський продукт, Homey Pro, може підключатися до понад 50 000 пристроїв і підтримує різні методи з’єднання, зокрема Wi-Fi, Bluetooth, Z-Wave, Matter і Thread, що робить його дуже універсальним і доступним.

Homey App Store, яким керує Athom, пропонує близько 1000 застосунків для підключення та керування домашніми пристроями від таких брендів, як Philips Hue та IKEA. Багато з цих застосунків створено на основі офіційних партнерських відносин разом із великою кількістю програм, розроблених спільнотою Homey. Ця спільнота розробників активно сприяє розвитку відкритої платформи Athom, постійно розширюючи асортимент брендів і пристроїв, які можна під’єднати до хаба. Користувачі можуть легко створити розумне домашнє середовище, завантажуючи застосунки з магазину й підключаючи свої девайси.

«Придбання Athom є фундаментальним кроком для нашого бізнесу в галузі розумних будинків, — сказав Чон Кі Хун, виконавчий віцепрезидент і керівник Центру бізнесу платформ LG. — Використовуючи синергію між двома компаніями, ми розширимо нашу відкриту екосистему й послуги зовнішньої інтеграції, прагнучи надати клієнтам більш різноманітні та багатовимірні просторові враження».

Навіть після придбання Athom продовжуватиме працювати незалежно, зберігаючи свої бізнес-функції та брендинг. Ця стратегія спрямована на максимізацію потенціалу зростання Athom та її унікальних сильних сторін, водночас сприяючи синергії в бізнесі, науково-дослідних можливостях і використанні платформи.

Презентація компанією LG системи AI home, яка інтегрує відкриту платформу розумного дому Athom із власною технологією штучного інтелекту, підкреслює її прагнення перейти від апаратного до програмно-орієнтованого платформного бізнесу.

За матеріалами прес-релізу

TechnoGuide