COUGAR Screamer-X: професійний мікрофон не тільки для стрімерів

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

COUGAR Screamer-X – це студійний мікрофон, який виробник позиціонує як професійний інструмент для контент-мейкерів, відеоредакторів та загалом для творчих людей. А це означає, що дана модель підійде не тільки для ігрових стрімів, але навіть запису вокалу, або музичних інструментів.

Відеоогляд COUGAR Screamer-X

Мікрофон продається у фірмовій коробці, в якій, окрім самого пристрою, користуач знайде знімний pop-фільтр, підставку і два кабеля з конекторами USB Type-A на USB Type-C. На кабелях є відповідні позначки – один використовується для підключення мікрофону, другий – для живлення RGB-підсвічування. Тож важливо їх не переплутати. Також передбачена спеціальна стяжка, щоб на столі кабелі лежали максимально акуратно.

COUGAR Screamer-X

У зібраному робочому стані мікрофон на підставці виглядає доволі мінімалістично. Але підсвічування і відповідний логотип на pop-фільтрі натякають на те, що ми маємо справу із пристроєм від ігрового бренду. Загалом, такий аксесуар буде дуже гармонійно виглядати на столі поряд з іншою периферією COUGAR.

У складі корпусу задіяно багато металевих елементів, зокрема, алюмінієвих, що свідчить про надійність конструкції. На матеріалах виробник не економив, і це відчувається. Відмінна якість виконання, приємні тактильні відчуття, – саме цього очікуєш від професійного пристрою.

COUGAR Screamer-X

Загальна вага всієї конструкції складає близько 700 грамів, і це добре – мікрофон не ковзає по столу, не хитається, його не можна випадково зачепити і звалити.

Варто звернути увагу на чималі гумові ніжки на підставці. Вони використовуються для гасіння вібрацій, щоб користувач міг отримати максимально чисте звучання.

COUGAR Screamer-X

Мікрофон кріпиться до підставки без болтів, на звичайному зажимі з гумовим пом’якшувачем. Pop-фільтр, в свою чергу, кріпиться вже до самого мікрофона, також за допомогою зажиму.

Таке рішення дозволяє зручно регулювати пристрій за кутом направлення і за висотою. Також користувач може регулювати кут нахилу самого мікрофону – на підставці є відповідний регулятор.

Усі базові налаштування можна робити безпосередньо на пристрої. Зверху знаходиться велика кнопка активації і деактивації мікрофону з відповідною індикацією.

На корпусі передбачено три крутилки з позначками. Перша регулює гучність запису – по суті, це чутливість. Друга – перемикач режимів направленості. Ну і третя регулює гучність звуку в навушниках, які можна підключати безпосередньо до мікрофону.

COUGAR Screamer-X

На нижній поверхні міститься порт USB Type-C, а також аналоговий роз’єм для навушників, перемикач режиму шумозаглушення і різьблення, яке дозволяє встановити цей мікрофон не на штатну підставку, а на будь-яку іншу стойку або штатив.

COUGAR Screamer-X

Наявність виходу для навушників також натякає на те, що функціональність даного мікрофону не обмежується лише ігровими стрімами. Він цілком підійде вокалістам для моніторингу звуку безпосередньо під час запису.

Особливістю комплектної підставки стало RGB-підсвічування, яке можна вмикати і вимикати окремою кнопкою. За допомогою цієї ж кнопки можна перемикатися між режимами підсвічування. Підставка також виконує і роль USB-хабу. Тобто, підключаєте її до комп’ютера, і у вас на столі з’являється окремий USB-вихід для додаткової периферії.

COUGAR Screamer-X

Мікрофон можна використовувати одразу після підключення, для старту вам не знадобиться ніякий додатковий софт. Звісно, якщо ви професійно працюєте зі звуком, то можете задіяти свої звичні програми і налаштування. Але для новачка все просто – підключили, і мікрофон працює.

COUGAR Screamer-X

Користувачу доступні чотири режими направленості мікрофона, які можна використовувати відповідно до поточних задач.

Перший режим – «Кардіоїда». Він стане в нагоді для запису підкастів або онлайн-спілкування.

Другий режим – «Пушка». Він знадобиться, коли вам необхідно записати закадровий голос для відео, для вокальних записів, тощо. В цьому режимі звук вузько направлений безпосередньо на одну людину, яка буде говорити, начитувати текст, або співати.

Третій режим «Двонаправлений». Як можна здогадатися, він оптимальний для запису бесіди двох людей, наприклад, інтерв’ю.

Ну і третій – всенаправлений. В такому режимі мікрофон має максимально широкий кут охоплення. Відповідно, всенаправлений режим варто використовувати для запису бесіди або підкастів, в яких беруть участь кілька людей. Мікрофон в такому випадку варто розташувати на максимально рівномірній відстані від кожного учасника.

COUGAR Screamer-X

Отже, COUGAR Screamer-X може записувати звук з охопленням 360 градусів, а перемикач режимів дозволяє звузити направленість так, як вам це потрібно. Крім того, можна вмикати режим шумозаглушення, щоб максимально відсіювати ехо та будь-які сторонні шуми. Але з увімкненим шумозаглушенням звук буде не настільки глибоким, адже певні частоти обрізаються.

Загальні враження

Зауважимо, що автор даного огляду не вважає себе професіоналом роботи зі звуком. Ми знімаємо відео і здійснюємо лише базову обробку звукової доріжки, тому наші враження, можливо, будуть дещо аматорськими. Нам, справді, сподобалося, як COUGAR Screamer-X записує звук. При правильних налаштуваннях він непогано відсіює ехо та сторонні шуми, компенсує губні приголосні на кшталт «б» і «п», а також частково компенсує звук дихання.

Тож якщо ви хочете «прокачати» якість звуку своїх стрімів, займаєтесь вокалом, або знімаєте статичні відеролики за столом, такий мікрофон буде чудовим вибором. Він забезпечить набагато більш професійний звук, ніж звичайна петличка, яку ми використовуємо під час зйомки відео.

Вартість COUGAR Screamer-X на момент підготовки огляду складала 4600 гривень. Це недешево за мірками звичайних консьюмерських ігрових аксесуарів. Але водночас і зовсім недорого у порівнянні з професійним звуковим обладнанням.

Впевнені, що завдяки сукупності характеристик і якості виконання цей продукт знайде свою аудиторію. Це будуть контент-мейкери, незалежно від спрямування та тематики. Адже можливості цього мікрофона не обмежуються виключно ігровою сферою.

COUGAR Screamer-X

Характеристики COUGAR Screamer X

Мікрофон
Потужність (макс.): 5 В / 130 мА
Бітрейт: 96 кГц/24 біт
Динаміки: 3х ексклюзивні 16-міліметрові конденсатори COUGAR
Настройки направленості: Кардіоїдний, “Пушка”, Двонаправлений, Всеспрямований
Частотний діапазон: 20 Гц-20 кГц
Чутливість: -45 +/- 3 дБ (при 1 кГц)
Макс. звуковий тиск: 120 дБ
Розмір (мм): 100 х 75 х 193
Розмір з підставкою (мм): 134 х 136 х 257
Вага: 310 г
Вага з підставкою: 799 г
Підключення: ексклюзивний кутовий кабель USB-C – USB-A
Довжина кабелю: 3 м

RGB-підставка з USB 3.0
Потужність (макс.): 5 В / 280 мА з RGB-підсвічуванням
Тип USB: високошвидкісний USB 3.0
Підключення: ексклюзивний кабель USB-C – USB-A
Розмір: 134 х 136 х 146 мм
Вага: 489 г
Довжина кабелю: 1.2 м

Ціна: 4599 грн
Детальніше: cougar-ukraine.com

TechnoGuide