Canon EOS R50: найдоступніша APS-C камера з RF-байонетом за $680

Фото
Опубліковано:
|
Автор:

На додачу до повнокадрової камери EOS R8 компанія Canon анонсувала іншу новинку у бюджетній ціновій категорії – Canon EOS R50. Дана модель на базі сенсора APS-C стане найдоступнішою камерою на базі нового байонету RF із оголошеним цінником $680 за комплектацію Body (без об’єктива).

Canon EOS R50

Очікується, що Canon EOS R50 відкриє нове сімейство камер, які замінять лінійку Canon EOS M. Це будуть компактні моделі для любительскої зйомки. Їх оцінять блогери та люди, які створюють контент для соцмереж.

Canon EOS R50 отримала сенсор 24.2 Мп, можливості зйомки відео 4K 30 к/с. Також підтримується зйомка відео 1080p до 60 к/с і уповільнена зйомка до 120 к/с. Як і усі сучасні камери Canon, новинка оснащена фірмовою системою автофокусування Dual Pixel AF II як для фото, так і для відео. Передбачена функція розпізнавання об’єктів на основі ШІ-алгоритму, яка дає змогу камері визначати обличчя людей у кадрі, тварин, транспортні засоби та інші об’єкти.

Canon EOS R50

EOS R50 здатна забезпечити фотозйомку на швидкості до 15 кадрів за секунду з електронним затвором.

Як зазначалося, камера Canon EOS R50 надійде у продаж за ціною $680 за комплект без об’єктива. Також буде передбачена комплектація Content Creator Kit, що містить, крім самої камери, мікрофон, об’єктив RF-S 18-45mm і штатив, обійдеться в $800. Такий варіант комплекту зацікавить блогерів, адже містить все необхідне, щоб одразу розпочати зйомку відео.

Canon EOS R50

Основні характеристики Canon EOS R50

  • 24 Мп APS-C сенсор та процесор DIGIC X
  • Діапазон ISO 100 – 32000 (розширений: від 50 до 51 200)
  • Відео у форматі до 4K (30 кадр/с), передискретизація з 6K
  • Уповільнена зйомка до 120 к/с
  • Цифрова стабілізація + оптична стабілізація в об’єктиві
  • Серійна зйомка до 15 к/с на електронному затворі
  • Автофокус Dual Pixel AF II (розпізнає та відстежує об’єкти, зберігаючи високу точність фокусування)
TechnoGuide