Як збільшити час роботи iPhone від батареї

Як збільшити час роботи iPhone від батареї Статті
Опубліковано:
|
Автор:

Як збільшити час роботи акумулятора iPhone – питання, яке часто турбує користувачів. У цьому матеріалі ми розглянемо основні способи продовжити автономність будь-якого iPhone, незважаючи від моделі та покоління. Наведемо як універсальні рекомендації для власників айфонів, так і деякі маленькі хитрощі.

Увімкніть режим енергозбереження за замовчуванням

Усі сучасні iPhone на актуальних версіях iOS мають режим енергозбереження, який активується автоматично, коли рівень заряду смартфона стає екстремально низьким. Щоб iPhone працював якомога довше, ми радимо увімкнути режим енергозбереження за замовчуванням. Це призведе до деяких незручностей, наприклад вимкнення візуальних ефектів, зменшить яскравість екрану та продуктивності процесора. Але у більшості повсякденних задач, ви цього не помітите. Єдине виключення – ігри. Якщо ви затятий мобільний геймер, ця рекомендація не для вас.

Увімкніть режим енергозбереження за замовчуванням

Щоб увімкнути режим енергозбереження переходимо до розділу “Параметри” – “Акумулятор” – “Режим низького заряду”.

Вимкніть автоматичне оновлення

Автоматичне оновлення додатків та операційної системи – це, безумовно, зручно і корисно. Але постійна перевірка та оновлення додатків у фоновому режимі пришвидшує розряд акумулятора вашого iPhone. Щоб запобигры цьому, можна просто вимкнути дану функцію.

Вимкніть автоматичне оновлення

Щоб вимкнути автоматичне оновлення додатків iPhone, переходимо у “Налаштування” – “App Store” та вимикаємо “Оновлення програм”.

Згодом за потреби ви можете знову активувати дану функцію, або ж просто оновлювати потрібні додатки вручну.

Вимкніть функцію “Привіт, Siri”

Інтелектуальний помічник “Siri” іноді може бути дуже корисним. Але насправді мало хто в нашій країні активно користується даною функцією. В той же час, для роботи Siri мікрофон постійно має бути активним, щоб “почути” відповідну команду від користувача і зреагувати.

Вимкніть функцію “Привіт, Siri”

Якщо ви не користуєтесь “Привіт, Siri”, можна сміливо вимкнути дану функцію. Для цього переходимо у “Параметри” – “Siri і Пошук”, після цього вимикаємо “Привіт, Siri”.

Вимкніть Wi-Fi і Bluetooth, якщо ви їх не використовуєте

Тут все індивідуально, адже бездротові модулі використовуються активно в повсякденному житті. Але якщо ви плануєте подорож або вікенд поза зоною дії мереж Wi-Fi, можна сміливо вимкнути дану функцію. Це суттєво зекономить батарею.

Аналогічна ситуація з Bluetooth. Якщо ви користуєтесь бездротовими навушниками, смарт-браслетом, або годинником Apple Watch, без Bluetooth не обійтися. Але якщо цих аксесуарів немає в вашому арсеналі, можна відключити Bluetooth, щоб iPhone працював від батареї довше.

Активуйте темну тему (Dark Mode)

Ми вже зупинялись на цьому пункті в окремому матеріалі, де пояснювали, як саме режим Dark Mode допомагає зекономити заряд акумулятора. Якщо коротко, то темна тема використовує менше енергії, адже частина пікселів екрану не підсвічується в даному режимі. Але зауважте, що це актуально лише для iPhone з OLED-екранами. Якщо у вас стара модель на базі IPS-дисплею, даний спосіб ніяк не допоможе збільшити час роботи iPhone від батареї.

Активуйте темну тему (Dark Mode)

Щоб увімкнути темну тему, перейдіть до розділу “Параметри” – “Дисплей та яскравість”, після чого активуйте пункт “Темна тема”.

Обмежте додатки з високим споживанням енергії

Окремі додатки iPhone споживають дуже багато енергії, а їхня фонова активність просто виснажує акумулятор. Одна справа, якщо йдеться про необхідні додатки, які ви активно використовуєте. Але якщо без фонової активності цих додатків можна обійтися, радимо обмежити її.

Обмежте додатки з високим споживанням енергії

Для цього переходимо в “Параметри” – “Акумулятор”, після цього переглядаємо, який саме додаток споживає найбільше.

Надалі вам вирішувати, що робити з додатком. Якщо ви взагалі можете обійтися без цього додатку, можна його видалити. Якщо ні – просто спробуйте обмежити його фонову активність і використання.

Уникайте перебування вашого iPhone на морозі

Сучасні гаджети не люблять екстремальних температур, а якщо йдеться про iPhone, його батарея особливо “боїться” низьких температур. Якщо ви плануєте прогулянку або тривале перебування на морозі, подбайте, щоб iPhone знаходився у внутрішній кишені пальто або куртки. Не носіть взимку iPhone у сумочці, рюкзаку, та не залишайте надовго в автомобілі на парковці. Це не тільки дозволить збільшити час роботи iPhone від батареї, але й продовжить термін служби акумулятора.

Як бачимо, деякі поради доволі компромісні і можуть зменшити комфорт від використання вашого iPhone. Тому до їх виконання варто підійти з розумом. Не варто видаляти корисні додатки і вимикати усі бездротові модулі. Робіть це обачно, щоб ваш смартфон був і надалі зручним та корисним, позбавляйтесь лише тих функцій, якими ви реально не користуєтесь.

TechnoGuide