Королівська битва: огляд колекції ігрових аксесуарів Bloody Naraka

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Бренд Bloody пропонує нову серію аксесуарів, створену за мотивами пригодницького екшену Naraka: Bladepoint.

Bloody вже не вперше випускає тематичні колекції геймерської периферії, присвячені тим чи іншим популярним іграм. В одному з попередніх оглядів ми розглядали серію аксесуарів Bloody Punk, створену за мотивами Cyberpunk. Наразі виробник представляє нову колекцію Bloody Naraka, стилістика якої зацікавить шанувальників пригодницького екшену Naraka: Bladepoint. До колекції увійшла гарнітура Bloody G575, механічна клавіатура Bloody S98, миша Bloody W95 Max та фірмовий килимок для неї – Bloody BP-45.

Cхідні бойові мистецтва, японський колорит, – усе це знайшло своє відображення у візуальному оздобленні кожного представника даної серії, тоді як внутрішня складова аксесуарів не відрізняється від базових моделей.

Відеоогляд

Механічна клавіатура Bloody S98 (Naraka)

Bloody S98 – це повнорозмірна геймерська клавіатура, але виробнику вдалося зробити її напрочуд компактною, не відмовляючись від цифрового блоку. Секрет в тому, що останній дещо притиснуто до основного блоку клавіш, кнопки курсору розташовуються у вирізі між ними, а кнопки Insert, Delete та ін. розміщені над цифровим блоком та суміщені із PrtScr і Pause. Це дозволило зробити клавіатурою меншою, ніж буває зазвичай.

Bloody S98 (Naraka)

Bloody S98 (Naraka)

Коробка також оформлена у стилістиці Naraka. Вона не втратила своєї інформативності – з написів можна дізнатися практично все про характеристики і переваги даної клавіатури. Комплект характерний для топових геймерських аксесуарів: набір додаткових перемикачів, інструмент для їхньої заміни, кабель USB/Type-C і документація. Сама клавіатура постачається під пластиковою захисною накладкою.

Bloody S98 (Naraka)

В роботі модель виглядає дуже ефектно у поєднанні чорного, білого та червоного кольорів. Це особливо оцінять ті, хто стомився від звичних для ігрової периферії чорних відтінків, і готовий експериментувати. І вам зовсім не обов’язково бути фанатом Naraka: Bladepoint, адже така клавіатура прикрасить будь-який ігровий сетап, а також буде яскраво виглядати в кадрі на ігрових стрімах.

Bloody S98 (Naraka)

Можна помітити, що кейкапи мають різну фактуру, що є абсолютно нормальним явищем для геймерських клавіатур. Найбільш затребувані в іграх клавіші мають червоний колір, а кейкапи зроблені з PBT-пластику для збільшення їхньої довговічності. Ну а решта – звичайні, навантаження на них буде меншим. Але тут є важливий момент – символи на ігрових кейкапах не підсвічуються. Гадаю, справа в матеріалі, з якого вони зроблені.

Клавіатура використовує перемикачі Bloody BLMS з гарячою заміною. Модель сумісна з 3-контактними та 5-контактними механічними перемикачами. Крім того, в комплекті ви отримуєте 12 додаткових червоних перемикачів BLMS. За замовчуванням встановлені червоні лінійні перемикачі з тихим кліком. При натисканні такий перемикач чинить однаковий опір пальцю на усій траєкторії, що є найбільш універсальним і комофртним варіантом для геймерів.

Bloody S98 (Naraka)

Bloody S98 (Naraka)

Bloody S98 (Naraka)

На практиці клавіші звучать досить тихо. І справа тут не тільки в самих перемикачах, а також у спеціальному силіконовому прошарку всередині корпусу, який поглинає зайвий шум. Можливо, це не найбезшумніша клавіатура у своїй категорії, але точно серед лідерів за даним параметром.

В нижній частині корпусу все більш-менш традиційно. Двопозиційні ніжки дозволяють регулювати рівень нахилу клавіатури відносно поверхні стола. На кожній ніжці присутня гумова накладка, а їхня конструкція сприймається як досить надійна.

Bloody S98 (Naraka)

Клавіатура Bloody S98 підключається до комп’ютера за допомогою знімного кабелю. Цікаво, що інженери передбачили чудові можливості для кабель-менеджменту. Кабель можна прокласти вправо, вліво, або вперед. Далеко не в кожній клавіатурі є така можливість. Довжина кабелю – 1.8 м.

Модель оснащена повноцінним RGB-підсвічуванням, яке можна налаштувати за допомогою фірмової програми Bloody KeyDominator. Крім того, можна перемикатися між встановленими ефектами, використовуючи поєднання FN та функціональних клавіш. Передбачено 10 ефектів підсвічування за замовчуванням.

Bloody S98 (Naraka)

Bloody S98 має власну пам’ять на 4 Мб для зберігання 7 профілів налаштувань під різні ігри, або під різних користувачів. Перемикатися між ними можна за допомогою комбінації Fn та F9/F10. Ці профілі працюватимуть на будь-якому комп’ютері, і вам не доведеться заново налаштовувати клавіатуру, якщо граєте за різними ПК.

Bloody S98 (Naraka)

Загальне враження

На практиці Bloody S98 Naraka виявилась дуже зручною клавіатурою для геймерських сценаріїв використання. До нестандартного розташування клавіш швидко звикаєш і починаєш цінувати головну перевагу такого рішення – економію вільного місця на столі. Це свого роду гібридне рішення між скороченими клавіатурами без цифрового блоку та повнорозмірними стандартними варіантами.

Особливо тішить підхід виробника до опрацювання таких речей, як кабель-менеджмент і якість збірки та матеріалів. Усе це підкреслює, що дана клавіатура є одним з топових рішень в портфоліо виробника. Це виправдовує цінник у 2800 гривень (на момент підготовки огляду). Ціна не дешева за мірками аксесуарів Bloody, але цілком справедлива, якщо порівнювати з конкурентами із відповідним функціональним набором. Ну і звісно, якщо ви – фанат Naraka: Bladepoint, і збираєте весь сетап, то вибір очевидний.

Характеристики Bloody S98 (Naraka)

  • Тип клавіатури: механічна, перемикачі Bloody BLMS з гарячою заміною
  • Відгук клавіші: 1 мс
  • Конектор: USB
  • Підсвічування: RGB
  • Довжина кабелю: 1.8 м
  • Термін служби клавіші: до 50 млн натискань
  • Розміри: 138 х 385 х 41 мм
  • Системні вимоги: Windows 7 / 8 / 8.1 / 10 / 11
  • Сайт виробника: bloody.com.ua

Ігрова миша Bloody W95 Max (Naraka)

Наступний представник нової колекції – миша Bloody W95 Max. Вона також доступна в базовій версії чорного кольору, але саме у варіанті Naraka аксесуар найкраще пасуватиме клавіатурі та іншим аксесуарам даної колекції.

Bloody W95 Max (Naraka)

Упаковка Bloody W95 Max (Naraka) оформлена у відповідному стилі, на ній вказані основні характеристики. Комплект, на відміну від клавіатури, простий – сама миша і документація. Власне, більше нічого й не потрібно.

Миша досить велика, долоня повністю лягає на робочу поверхню, а великий палець – відповідно, на бічні кнопки. Аксесуар має стандартну форму і типові габарити, що робить його зручним без необхідності звикати до нюансів ергономіки.

Bloody W95 Max (Naraka)

Робоча поверхня виконана з софт-тач пластику, її практичність не викликає сумнівів. На білій поверхні ніяких відбитків пальців видно не буде, а бічні грані мають перфоровану фактуру. За тактильними відчуттями вони більш м’які, щоб аксесуар не вислизнув з рук.

Bloody W95 Max (Naraka)

Bloody W95 Max (Naraka)

Bloody W95 Max (Naraka)

Окрім основних кнопок до послуг користувача три бічні клавіши, колесо прокручування, одна додаткова кнопка зверху, а над колесом прокручування є додаткова коліщатка для перемикання між режимами. Зазвичай для цього використовуються кнопки, але тут передбачено невелике колесо.

Замість стандартних тефлонових ніжок виробник задіяв перевірене часом фірмове рішення X-Glide – металеві ніжки. Вони мають своїх прихильників і на практиці не викликають жодного дискомфорту. Ну і заявлений ресурс у 300 км пробігу точно не розчарує.

Bloody W95 Max (Naraka)

Знизу передбачені вже традиційні для мишок Bloody кнопки управління, за допомогою яких можна регулювати висоту відриву від поверхні і частоту опитування сенсора. Частота опитування перемикається між чотирма значеннями: 125, 500, 1000 і 2000 Гц. Висота відриву: 1.5, 2, 3 мм і більше. Такі можливості швидкої зміни налаштувань в процесі гри зустрічаються далеко не в кожній миші, навіть якщо вона позиціонується як кіберспортивний аксесуар.

Bloody W95 Max (Naraka)

Bloody W95 Max (Naraka) оснащена RGB-підсвічуванням. За замовчуванням встановлено 5 ефектів. Більш гнучке налаштування кольорів можливе за допомогою фірмової програми Bloody7. Передбачено підсвічування по нижньому контуру, смужки зверху, колеса прокручування і зони логотипу.

В основі миші використовується сенсор MAX BC3332-A з роздільною здатністю до 12 000 CPI, швидкістю кадрів до 8000 fps і прискоренням 35g. Серед додаткових переваг Bloody W95 Max відзначимо 4 Мб власної пам’яті, де можна зберігати до 12 тис. макросів.

Королівська битва: огляд колекції ігрових аксесуарів Bloody Naraka

Так звані чіт-режими Ultra Core 3 і 4 в даній миші преактивовані за замовчуванням. Як їх налаштувати, і як за допомогою таких режимів, наприклад, компенсувати віддачу зброї у CS:GO, ми розповідали в окремому відео.

Загальне враження

Bloody W95 Max (Naraka) – це зручна миша стандартної форми і габаритів, яка гарантовано сподобається шанувальникам бренду, адже тут втілені усі традиційні фірмові фішки Bloody. З рештою, і будь-які інші геймери, які досі не знайомі з аксесуарами бренду (цікаво, чи є такі?), не будуть розчаровані.

Ціна даної моделі – 1249 гривень, що є типовим цінником для недорогих геймерських мишок. І це той випадок, коли продукт вартує кожної витраченої гривні.

Характеристики Bloody W95 Max (Naraka)

  • Сенсор: MAX BC3332-A 12K
  • Роздільна здатність: 100~12000 CPI
  • Швидкість кадрів: 8000 fps
  • Прискорення: 35 g
  • Швидкість відстеження: 250 ips
  • Частота опитування: 125~2000 Гц
  • Відгук клавіш: 1 мс
  • Термін служби кнопок: більше 50 мільйонів натискань (ліва/права кнопка)
  • Колесо: більше 500 000 прокручувань
  • Металеві ніжки X’Glide Armor Boot: понад 300 км
  • Розміри: 77 х 135 х 43 мм
  • Сайт виробника: bloody.com.ua

Килимок Bloody BP-45 Naraka

Якщо ви плануєте придбати мишу Bloody W95 Max (Naraka), не пошкодуйте ще 500 гривень на килимок, виконаний у тій самій стилістиці. Аксесуари будуть виглядати органічно і найбільш ефектно саме в тандемі.

Bloody BP-45 Naraka

Окрім яскравих візуальних акцентів килимок може похвалитись якістю виконання. Краї міцно прошиті, що дозволяє позитивно оцінити його потенційну довговічність. Не зважайте, що килимок білого кольору – виробник запевняє, що його легко чистити.

Bloody BP-45 Naraka

Bloody BP-45 Naraka

Характеристики і особливості Bloody BP-45 Naraka

  • Розміри: 450 х 400 х 3 мм
  • Фірмовий дизайн Bloody в колаборації з Naraka
  • Гладка поверхня
  • Точне відстеження
  • Нековзна основа
  • Міцні прошиті краї
  • Легко чистити
  • Сайт виробника: bloody.com.ua

Гарнітура Bloody G575 (Naraka)

Ще одним представником серії Naraka, який опинився в нас на огляді, стала геймерська гарнітура Bloody G575 (Naraka). Це точна копія аналогічної гарнітури в базовому чорному варіанті, з детальним оглядом якої можна ознайомитись за посиланням. Як бачимо, дана модель і досі актуальна, як за зовнішнім виглядом, так і за функціональною складовою. Тому в межах даного матеріалу коротко нагадаємо читачу про її можливості та переваги.

Bloody G575 (Naraka)

Це відносно недорога гарнітура з цінником 1400 гривень, яка підтримує популярну функцію віртуального 7.1 звучання і підключається до ПК за допомогою кабеля зі стандартним USB-конектором. До речі, у даної гарнітури є брат-близнюк – Bloody G575P, оснащений стандартним штекером 3.5 мм. Останній буде зручним варіантом для консолей і інших гаджетів, але в ньому немає віртуального звучання 7,1.

Bloody G575 (Naraka)

Bloody G575 (Naraka)

Bloody G575 (Naraka) оснащена знімним мікрофоном на гнучкій штанзі. Його положення можна зручно налаштувати під себе, або просто зняти, якщо ви не граєте в командні ігри.

Без RGB-підсвічування також не обійшлося, але головна особливість даної гарнітури – незвична конструкція оголів’я. Воно тут не суцільне, а складається з двох половинок з м’якими вставками. Завдяки такій конструкції навушники менше давлять на голову. В той же час вони сидять надійно і не спадають під час гри.

Bloody G575 (Naraka)

За габаритами це повнорозмірна гарнітура, що відчувається в процесі експлуатації, але користуватись нею дуже комфортно.

Звукові властивості також на висоті для даного сегменту – присутні потужні баси і хороше позиціонування звуку. Саме цього зазвичай очікуєш від геймерських навушників.

Bloody G575 (Naraka)

Загальне враження

Гарнітура Bloody G575 (Naraka) органічно доповнює нову колекцію ігрових аксесуарів, присвячених Naraka: Bladepoint. Ці навушники вже доступні у кількох кольорових варіантах, що може свідчити про те, що модель вийшла вдалою. Тому, якщо ви вирішили зібрати весь сетап, і вам бракує гарнітури, або ж користуєтесь застарілими навушниками, дана модель буде оптимальним варіантом. Вона точно не розчарує користувача своїм звучанням, має ефектний зовнішній вигляд і пропонує актуальні характеристики.

Характеристики Bloody G575 (Naraka)

  • Розмір динаміків: 50 мм
  • Частотний діапазон: 20 Гц – 20 КГц
  • Чутливість: 105 дБ
  • Імпеданс: 16 Ом
  • Частотний діапазон мікрофона: 100 Гц – 10 кГц
  • Чутливість мікрофона: -44 дБ
  • Довжина кабеля: 2м
  • Інтерфейс: USB
  • Додатково: RGB-підсвічування, віртуальний об’ємний звук 7.1
  • Сайт виробника: bloody.com.ua
TechnoGuide