Огляд Bloody R90 Plus: бездротова ігрова миша, що руйнує стереотипи

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Зазвичай геймери надають перевагу підключенню периферії по кабелю, і в цьому немає нічого дивного. Кіберспорт – це та сфера, де кожна мілісекунда має значення. Тому кабельне підключення – найбільш простий і надійний варіант. Але альтернативи є, і нова геймерська миша Bloody R90 Plus – одна з таких альтернатив.

Модель оснащена сучасним сенсором, фірмовими металевими ніжками X’Glide, має потужний ресурс перемикачів та колеса прокручування, а до комп’ютера підключається за допомогою бездротового інтерфейсу на частоті 2.4 ГГц. Крім того, аксесуар доступний за дуже апетитною ціною у 1499 гривень – зазвичай бездротові геймерські миші відомих брендів коштують суттєво дорожче. В даному огляді ми спробуємо відповісти на питання: кому можна рекомендувати таку мишу і чи буде вона вдалим вибором для геймерів.

Відеоогляд

Характеристики Bloody R90 Plus

  • Сенсор: ігровий BC3332-S
  • Роздільна здатність: 100 – 5000 CPI
  • Швидкість кадрів: регульована
  • Прискорення: 25 g
  • Швидкість відстеження: 150 дюймів/с
  • Частота опитування: 125 – 500 Гц
  • Відгук клавіші: 1 мс
  • Ресурс перемикачів: від 20 млн натискань
  • Ресурс колеса: понад 500 000 обертів
  • Ніжки Metal X’Glide Armor: ресурс понад 300 км
  • Розміри: 43 х 126 х 67 мм
  • Сайт: bloody.com.ua

Упаковка і комплектація

Bloody R90 Plus

Bloody R90 Plus постачається у стандартній коробці з традиційним для Bloody інформативним дизайном. З написів на коробці можна дізнатися практично все про характеристики, можливості і переваги аксесуара. А відкидна дверка дозволяє наочно оцінити зовнішній вигляд миші без необхідності її розпаковувати.

Bloody R90 Plus

В комплекті користувач отримає коротку документацію, мініатюрний ресівер і подовжувач, що дозволяє встановити даний ресівер на столі, а також кабель для підзарядки.

Дизайн і ергономіка

Bloody R90 Plus має класичну ергономічну форму і орієнтована під праву руку. На перший погляд вона може здаватися симетричною, але це не так: бічні клавіші є тільки зліва, і ліва грань, відповідно, має більше заглиблення.

Bloody R90 Plus

Габарити типові для ігрових мишок – аксесуар повнорозмірний, долоня повністю лягає на мишу, хоча можливий і хват пальцями – кому як зручніше. Миша важить близько 120 грамів, і це дуже немало, якщо порівнювати з надлегкими моделями на кшталт COUGAR AirBlader Tournament з нашого попереднього огляду. Тут уже справа звички і особистих смаків. Комусь подобається грати з легким аксесуаром, іншим до вподоби саме такі класичні варіанти, як Bloody R90 Plus.

Bloody R90 Plus

Я би сказав, що форма миші ідеальна для середньої і великої долоні. Великий палець чітко лягає на бічні клавіші, а завдяки чималій висоті аксесуара рука на робочій поверхні просто відпочиває. З такою мишею можна грати довго, без напруги в пальцях та зап’ясті.

Бічні грані не прогумовані, вони тут зі звичайного пластику, але мають перфоровану фактуру.

Bloody R90 Plus

Bloody R90 Plus

Колесо прокручування має фіксовані засічки і оснащене функцією натискання. Окрім основних кнопок і коліщатка до послуг користувача звичні бічні клавіші, а також три кнопки над колесом.

Bloody R90 Plus використовує сенсор BC3332-S з роздільною здатністю 100 – 5000 CPI. Це сучасний сенсор, який дає змогу задіяти безліч цікавих комбінацій налаштувань і відкриває широке поле для експериментів. В умовах звичайної гри я не помітив зривів сенсора. Якщо ж штучно відтворити відповідні ситуації, зриви мають місце. Але для цього треба докласти певних зусиль, і навряд ця проблема докучатиме вам під час типового ігрового процесу.

Bloody R90 Plus

На нижній поверхні традиційні для Bloody металеві ніжки X’Glide з феноменальним ресурсом у 300 км. Також знизу є фізичний перемикач живлення і відсік для ресівера з магнітною кришкою. Останній буде зручним варіантом, якщо ви плануєте брати дану мишу в подорожі. Мініатюрний ресівер тут точно не загубиться.

Bloody R90 Plus

Підключення і налаштування

Миша підключається до комп’ютера за допомогою мініатюрного ресівера. Його можна під’єднати до USB-порта напряму, як це зазвичай робиться з іншими бездротовими мишами. Але якщо ви плануєте грати в ігри (адже саме це основне призначення даної миші), рекомендую скористатися комплектним подовжувачем, який дозволяє встановити ресівер на робочому столі.

Bloody R90 Plus

Такий варіант гарантує, що під час гри не буде затримок і перешкод на шляху радіосигналу. На практиці при такому сценарії використання гра з Bloody R90 Plus нічим не відрізняється від гри з будь-якою звичайною ігровою мишею з дротовим інтерфейсом.

Bloody R90 Plus

Bloody R90 Plus

Bloody R90 Plus сумісна з фірмовим програмним забезпеченням Bloody7. Шанувальники торгової марки і, зокрема, мишок Bloody знайдуть тут звичний інтерфейс і преактивовані режими Ultra Core 3 та 4. Також передбачені усі необхідні налаштуваня як для основних параметрів миші, так і окрема вкладка, яка відповідає за налаштування бездротового підключення. Тут можна виправити можливі проблеми зі стабільністю сигналу. Вони можуть виникати, наприклад, якщо поблизу встановлений роутер, або інші пристрої, що працюють у частотному діапазоні 2.4 ГГц. Окрема подяка виробнику за те, що подбав про такі нюанси.

Bloody7

А от окремих налаштувань для підсвічування не передбачено. Зон підсвічування також мінімум – коліщатко і логотип. Ви можете міняти колір (зелений, жовтий і червоний) за допомогою кнопки на самій миші, але більш гнучкої кастомізації в даній моделі немає. Можна регулювати лише яскравість, або вимкнути підсвічування для економії заряду батареї. Також передбачений автоматичний режим підсвічування, в якому воно активується лише безпосередньо під час використання миші.

Автономність

За автономну роботу Bloody R90 Plus відповідає вбудований акумулятор. Це сучасне рішення, адже користувачу не доведеться возитися з батарейками. Один повний заряд забезпечить до 60 годин роботи. Звісно, цифра приблизна, але на практиці вона близька до реальності.

Bloody R90 Plus

Навіть якщо ви забудете вчасно зарядити аксесуар, ви можете робити це безпосередньо під час гри. Роз’єм для кабелю розташований по центру приблизно там, де у більшості мишок зазвичай кріпиться кабель. Його підключення для зарядки ніяк не впливатиме на роботу миші, тож можна спокійно грати і заряджати акумулятор одночасно.

Bloody R90 Plus

Питання викликає лише тип роз’єму. Досить дивно бачити microUSB у новому продукті 2023 року. Проте, називати це недоліком я б не став – у будь-якому випадку відповідний кабель ви знайдете у комплекті.

Огляд Bloody R90 Plus: бездротова ігрова миша, що руйнує стереотипи

Загальне враження

Бездротові ігрові миші – це окрема каста пристроїв, зазвичай, недешевих. Але Bloody R90 Plus руйнує даний стереотип. Виробнику вдалося створити не просто хорошу бездротову мишу з геймерськими амбіціями, але й зробити даний продукт доступним. За 1499 гривень користувач отримує все необхідне, щоб грати і перемагати. Не факт, що ви захочете використовувати бездротову мишу в серйозних кіберспортивних змаганнях, але для тренувань і лайтової гри вдома цей варіант буде дуже вдалим. В останньому випадку користувач особливо цінує комфорт, і тут бездротовий інтерфейс Bloody R90 Plus стає суттєвим аргументом на користь такої покупки. Загалом же це типова ігрова миша Bloody з усіма характерними «фішками», які цінують шанувальники бренду.

TechnoGuide