Огляд A4Tech S98 Bloody: яскравий дизайн і максимальна кастомізація

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Bloody S98 – це потужна механічна клавіатура для геймерів, зі змінними BLMS-перемикачами, RGB-підсвічуванням і чудовими можливостями кастомізації.

В одному з попередніх оглядів ми розповідали про комплект ігрових аксесуарів Bloody у стилістиці Naraka: Bladepoint, до якого входила механічна клавіатура Bloody S98. Тепер до нас потрапила дана модель клавіатури у кольорових варіантах Sports Red і Sports Lime, тож є можливість зупинитися на ній детальніше. Адже клавіатура, однозначно, цього варта.

Відеоогляд A4Tech S98 Bloody

Характеристики Bloody S98

  • Тип клавіатури: механічна, перемикачі Bloody BLMS з гарячою заміною
  • Відгук клавіші: 1 мс
  • Конектор: USB
  • Підсвічування: RGB
  • Довжина кабелю: 1.8 м
  • Термін служби клавіші: до 50 млн натискань
  • Розміри: 138 х 385 х 41 мм
  • Системні вимоги: Windows 7 / 8 / 8.1 / 10 / 11
  • Продукт на сайті виробника: S98 (Sports Lime) – bloody.com.ua, S98 (Sports Red) – bloody.com.ua

Комплектація

Коробка оформлена не зовсім звично для аксесуарів Bloody. Зазвичай бренд використовує чорну кольорову гаму, тоді як у випадку з Bloody S98 Sports Red і Sports Lime домінує білий колір. Це натякає нам на те, що в середині – особливий продукт, який ніби стоїть окремо від інших аксесуарів бренду.

Огляд A4Tech S98 Bloody: яскравий дизайн і максимальна кастомізація

В комплекті сама клавіатура, знімний кабель, 12 додаткових червоних перемикачів, змінні кейкапи, інструмент для їхньої заміни, коротка інструкція і гарантійний талон.

Огляд A4Tech S98 Bloody: яскравий дизайн і максимальна кастомізація

Дизайн і ергономіка

На столі Bloody S98 виглядає дуже ефектно. Версії Sports Red і Sports Lime відрізняються лише кольором ігрових кейкапів. В першому варіанті вони червоні, у другому – жовті. Користувач може підібрати собі те, що найбільше пасуватиме інтер’єру, або іншим ігровим аксесуарам.

Огляд A4Tech S98 Bloody: яскравий дизайн і максимальна кастомізація

Форм-фактор клавіатури класичний – 98 клавіш, є окремий цифровий блок, але сам аксесуар компактніший, ніж більшість повнорозмірних клавіатур. Справа в тому, що цифровий блок дещо притиснуто до основних клавіш, кнопки курсору розташувалися у вирізі між блоками, а Insert і Delete суміщені з PrtScr і Pause. На практиці це аж ніяк не впливає на зручність, але дозволяє зменшити габарити і зекономити місце на робочому столі.

Огляд A4Tech S98 Bloody: яскравий дизайн і максимальна кастомізація

Передбачено три рівня нахилу клавіатури відносно поверхні стола, які встановлюються за допомогою спеціальних ніжок: максимальний кут, середній і базовий варіант, коли клавіатура просто лежить на столі.

Клавіатура оснащена RGB-підсвічуванням, яке тут не надто яскраве. Але зі своїм завданням воно впорається. Налаштувати ефекти підсвічування можна за допомогою фірмової програми Bloody KeyDominator. Крім того, можна перемикатися між ефектами безпосередньо з клавіатури, використовуючи поєднання FN та функціональних клавіш.

Огляд A4Tech S98 Bloody: яскравий дизайн і максимальна кастомізація

Ще одна цікава особливість Bloody S98 – кабель-менеджмент. По-перше, кабель знімний, підключається до роз’єму USB-C на клавіатурі. По-друге, його можна прокладати аж трьома способами. Направо, наліво, або вперед. І закріпити, відповідно, у спеціальних пазах на нижній частині корпусу. Таким чином, користувач зможе максимально зручно організувати свій робочий простір, щоб кабель точно не заважав і не плутався під рукою.

Огляд A4Tech S98 Bloody: яскравий дизайн і максимальна кастомізація

Оснащення

В основі клавіатури механічні перемикачі Bloody BLMS. Для них виробник заявляє спеціальне налаштування точки і сили спрацьовування саме під потреби геймерів. Це забезпечує швидкість і відповідні відчуття під час гри. У нас на огляді в обох клавіатурах встановлені червоні перемикачі, які чинять однаковий опір пальцю на усій траєкторії руху. Це найбільш універсальний варіант для геймерів, незалежно від жанру, якому ви надаєте перевагу.

Огляд A4Tech S98 Bloody: яскравий дизайн і максимальна кастомізація

Перемикачі підтримують гарячу заміну. Їх можна замінити як на трьохконтактні, так і п’ятиконтактні варіанти. Тобто, користувач зможе кастомізувати свою клавіатуру як завгодно.

Серед особливостей Bloody S98 – надзвичайно тиха робота у порівнянні з більшістю класичних механічних клавіатур, з якими нам доводилося мати справу. Причина в тому, що виробник передбачив для даної моделі спеціальні силіконові накладки, які поглинають шум, що виникає під час набору тексту. Тому клавіатуру цілком можна комфортно використовувати не тільки для ігор, але й для повсякденної роботи з текстами, або таблицями.

Огляд A4Tech S98 Bloody: яскравий дизайн і максимальна кастомізація

Кейкапи також змінні, причому на клавіатуру встановлені кейкапи двох типів. Червоні – це спеціальні ігрові кейкапи, зроблені з PBT-пластику. Вони мають більш тривалий ресурс, не зітруться і не зламаються. Якщо ж вам необхідно, щоб фактура усіх клавіш була однаковою для роботи – можете замінити їх на звичайні варіанти. Останні є в комплекті.

Огляд A4Tech S98 Bloody: яскравий дизайн і максимальна кастомізація

Bloody S98 оснащена власною пам’ятю на 4 Мб для зберігання макросів. Користувач може зберегти до 7 профілів налаштувань, які будуть доступні з будь-якого комп’ютера, до якого ви підключите клавіатуру. Перемикатися між ними можна за допомогою комбінації Fn та клавіш F9/F10.

Загальне враження

A4Tech S98 Bloody – це сучасна «заряджена» механика, яка не залишить байдужими як шанувальників бренду Bloody, так і усіх, хто шукає собі якісну геймерську клавіатуру з широкими можливостями кастомізації.

Тут усе на топовому рівні – від комплектації і збірки, до технології перемикачів. Користувач зможе міняти як кейкапи, так і перемикачі, а отже за потреби повністю переробити клавіатуру під себе. Додатковим бонусом стане можливість обирати серед різних варіантів кольорового оформлення: червоний Sports Red, жовтий Sports Lime, або ж Naraka – з попереднього огляду.

Ціна клавіатури на момент підготовки даного огляду становила 2800 гривень. І це цілком поміркований цінник з огляду на те, що перед нами, однозначно, топовий продукт як у лінійці Bloody, так і за мірками сучасних ігрових клавіатур.

TechnoGuide