COUGAR Armor AIR: огляд ігрового крісла з накладкою-трансформером

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

COUGAR Armor AIR відрізняється від більшості ігрових крісел знімною накладкою, яка здатна швидко адаптувати дане крісло до різних температурних режимів. Спинка з м’якої еко-шкіри для зими і перфорована “дихаюча” тканина для спекотного періоду.

Відеоогляд COUGAR Armor AIR

В моделі Armor AIR бренд COUGAR реалізував концепцію крісла, що здатне адаптуватися під різні температурні режими. Зокрема, під літній і зимовий сезони. В базовому стані з м’якою накладкою з еко-шкіри воно не відрізняється від будь-якого звичного ігрового крісла. Але коли навколо жарко, накладку можна зняти, перевівши крісло у, так званий, «літній» режим. У такому варіанті до послуг користувача буде «дихаюча» спинка з перфораціями. Щось на кшталт зміни літньої та зимньої гуми у автомобілі. Різниця в тому, що крісло ви можете адаптувати власноруч за кілька секунд.

За габаритами COUGAR Armor AIR – це досить компактне крісло. У порівнянні із такими велетнями, як Cougar Terminator, або Armor EVO з попередніх оглядів, воно виглядає більш мініатюрним і витонченим. Таке собі крос-купе на фоні брутальних джипів, якщо продовжувати автомобільні аналогії.

COUGAR Armor AIR

COUGAR Armor AIR

Якщо ви – людина кремезної статури, можливо, є сенс придивитися до старших моделей, з якими вам буде більш комфортно. До речі, максимальне навантаження, заявлене для Armor AIR, становить 120 кг. Для порівняння, у Armor EVO аналогічний показник становив 160 кг, і це варто враховувати. Автор даного огляду важить всього 70 кг, тож мені в даному кріслі було цілком зручно. Якщо ж ви – дівчина, також не виникне проблем, таке крісло буде для вас ідеальним. Але в ідеалі, за можливості, варто перед покупкою оцінити крісло в магазині, посидівши в ньому і відрегулювавши під себе. Це дозволить остаточно зрозуміти, чи буде дана модель зручною саме для вас.

COUGAR Armor AIR

COUGAR Armor AIR

COUGAR Armor AIR

На момент підготовки огляду COUGAR Armor AIR вже було доступне в українських магазинах за ціною 9000 гривень. Це майже вдвічі дешевше, ніж модель Armor EVO. Зрозуміло, що й функціональність такого крісла буде менш розкішною. Проте, усі базові регулювання тут присутні. Навіть спинку можна відкинути у положення лежачи. Щоправда не на 180, а на 160 градусів. На практиці, якби я не прочитав характеристики, то не помітив би різницю. Такий кут дозволить вам відкинутись назад і полежати в кріслі.

За регулювання висоти сидіння відповідає перевірений часом газліфтовий механізм – виробник заявляє тут поршневий підйомник преміум-класу. Справді, за досвідом використання інших моделей можна стверджувати, що з цими механізмами у COUGAR проблем немає, вони надійні і практично не ламаються за умови акуратної експлуатації.

COUGAR Armor AIR

COUGAR Armor AIR

COUGAR Armor AIR

Підлокітник регулюється у двох положеннях. Не у чотирьох, як в моделі Armor EVO, а лише у двох. На практиці й цього цілком достатньо для більшості користувачів. Можна налаштувати по висоті і виставити горизонтальний кут. А от рухати підлокітник вперед-назад можливості немає.

Усі механізми регулювання працюють плавно і тихо, це сприяє загальному позитивному сприйнятттю даного крісла. Одразу відчуваєш, що важелі не розхитаються з часом. Якщо звичайно правильно їх використовувати. Виробник завжди попереджає, що, наприклад, спинку крісла треба регулювати контрольовано. Натискаємо важіль, задаємо кут нахилу, після чого повертаємо важіль на місце. Саме у такому порядку.

COUGAR Armor AIR

COUGAR Armor AIR

Ну і головна особливість даної моделі – знімна частина з еко-шкіри з м’яким наповнювачем. Встановити її дуже легко – зачіпляєте за підголівник і застібаєте ремені. В процесі використання вона ніяк не зміщується, крісло виглядає і сприймається монолітним. Підтримка поперека виконана у вигляді подушки, яка відстібається. Її можна використовувати як з усією накладкою в холодний сезон, так і влітку окремо.

Особисто мені така концепція сподобалась, сподіваюсь, виробник її втілить і в інших моделях. Сподобалось тим, що усе максимально продумано і виглядає органічно.

COUGAR Armor AIR

COUGAR Armor AIR

COUGAR Armor AIR

В основі конструкції COUGAR Armor AIR лежить повністю сталева рама, каркас також виготовлений зі сталі. Отже, якщо за кількістю регулювань дана модель дещо спрощена у порівнянні із флагманськими кріслами виробника, то за надійністю конструкції їм не поступається. Те саме можна сказати і про увагу до деталей. Використовується тактильно точно така сама еко-шкіра, а усі логотипи вишиті, а не нанесені методом друку. Тобто з часом вони не зітруться, і крісло довше виглядатиме як новеньке.

Основа для коліс виготовлена з металу. Самі колеса середнього розміру, не такі тихі як у Armor EVO, але зі своєю роботою впораються.

COUGAR Armor AIR

COUGAR Armor AIR

COUGAR Armor AIR

Особливості COUGAR Armor AIR

  • Подвійний дизайн під різні умови
  • Висока спинка і ергономічний контур для підтримки спини
  • Регулювання висоти, відкидання спинки до 160 градусів, нахил із опором
  • Регульований у 2 напрямках підлокітник
  • Повністю сталева рама, газліфтний циліндр класу 4
  • Металева 5-кінцева основа для коліс
  • Дихаюча ПВХ шкіра
  • Обмеження ваги: 120 кг
  • Ціна: 8999 грн
  • Детальніше: cougar-ukraine.com

Загальне враження

Кому можна рекомендувати ARMOR AIR? Насамперед тим, хто шукає відносно недороге, не топове ігрове крісло, але від достойного бренду з високою надійністю механізмів. У чорному кольорі з помаранчевими вставками крісло ще й ефектне зовні, а отже підійде для ігрових стрімів – буде чудово виглядати в кадрі.

Можливо це крісло не таке універсальне, як великі моделі за рахунок габаритів, але якщо ви – людина середньої комплекції, для вас воно буде комфортним. Ну і можливість зняти накладку в літню спеку, щоб спина «дихала» і не пітніла – це додаткова фішка, якою не може похвалитися більшість ігрових крісел. В тому числі, більш дорогих.

TechnoGuide