Kaabo Mantis King GT Gold: потужний електросамокат з феноменальною автономністю

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Електросамокат Mantis King GT Gold – це топова модель своєї серії. Самокат легко долає бездоріжжя, розвиває швидкість до 70 км на годину і здатний проїхати до 90 км на одному заряді батареї.

У попередніх оглядах ми детально розповідали про електросамокати Kaabo базової лінійки SkyWalker, а також більш «прокачані» моделі Mantis 8 Lite і Mantis X Plus Red. Тепер ми впритул наблизились до найбільш потужних самокатів бренду. Mantis King GT Gold – це топова модель своєї серії. Даний самокат розрахований на пересування в умовах бездоріжжя, а на трасі він розвиває швидкість до 70 км/год. При цьому, заявлена автономність сягає 90 км, що можна вважати феноменальним показником для електросамокатів, доступних на українському ринку.

Відеоогляд Kaabo Mantis King GT Gold

Характеристики Kaabo Mantis King GT Gold

Конфігурація: 60 В 24 А⋅год
Тип акумулятора: літій-іонний акумулятор 21700
Модель акумулятора: Samsung INR21700-48G3
Потужність двигуна: безщіткові 1100 Вт х2 (розбірний)
Макс. швидкість: 70 км/год
Макс. дистанція: бл. 90 км (навантаження 75 кг, їзда рівною дорогою з постійною швидкістю 25 км/год, повний акумулятор, достатній тиск шин)
Кут ухилу дороги: до 30°
Максимальне навантаження: 120 кг
Зарядний пристрій: 2х 67.2 В 2 A
Час заряджання: бл. 6 год
Амортизатор: передній та задній амортизатор із С-подібною пружиною
Гальма: гідравлічні + EABS (140 мм)
Система підсвічування: корпусне LED-підсвічування + передня LED-фара + LED-поворотник, стоп сигнали
Контролер: синусоїдальний
Розміри в розкладеному стані: 1274 х 172 х 1339 мм
Вага нетто: 33.2 кг
Шини: пневматичні 10 x 3.0 дюймів (вуличні/позашляхові)
Дисплей: TFT
Матеріали: кермо, рама, стрижень виготовлені з алюмінієвого сплаву 6061-t6 та кованого алюмінію 6082-t6; захист із поліпропілену, вал scm440
Сайт виробника: kaabo.com.ua

Kaabo Mantis King GT Gold

Самокат досить габаритний, що є цілком характерним для флагманської моделі. Вага також чимала – трохи більше 33 кг. Але дана модель складається так само, як і інші самокати Kaabo. Тож якщо багажник вашого авто достатнього розміру, цей самокат можна буде зручно транспортувати.

Kaabo Mantis King GT Gold

Загальний дизайн і кольорова гама дуже ефектні, самокат виглядає по-сучасному і водночас залишає відчуття надійності. Товста рама виконана з авіаційного алюмінієвого сплаву – матеріал міцний і порівняно легкий.

Під масивною платформою розташований акумулятор. Компанія акцентує увагу, що дана модель використовує батареї виробництва Samsung. Це свого роду запорука надійності і довговічності. А ще передбачено одразу два порти для зарядки. В комплекті з Mantis King GT ви отримаєте два зарядних пристрої, які можна використовувати одночасно. Це пришвидшує процес зарядки – від нуля до ста відсотків акумулятор Mantis King GT заряджається за 6 годин.

Kaabo Mantis King GT Gold

Kaabo Mantis King GT Gold

Варто пам’ятати, що заявлена автономність у 90 км на одному заряді батареї актуальна лише при номінальному навантаженні. Воно передбачає навантаження до 75 кг, швидкість на рівні 25 км/год, достатній тиск у шинах, а також пересування рівною поверхнею. Якщо ж навантаження буде більшим, або ви їдете по бездоріжжю, автономність зменшується. В будь-якому випадку, автономність даної моделі точно не розчарує.

Kaabo Mantis King GT доступний з двома варіантами шин. У нас на тесті була модель із звичайними шосейними колесами, але передбачений також варіант на позашляхових шинах, які відрізняються посиленим протектором. Вибір залежить від профілю використання – де саме ви здебільшого плануєте їздити. Посилені колеса актуальні для бездоріжжя і піску. Саме в таких умовах вони по-максимуму розкриють потенціал самоката. Але на асфальтованій дорозі шосейні шини дозволять вам бути більш маневреним і розвивати більшу швидкість. До речі, на них також можна проїхатись по бездоріжжю, по полю, або лісовими стежками, що ми успішно робили під час знайомства з даним самокатом.

Kaabo Mantis King GT Gold

Kaabo Mantis King GT Gold

Самі колеса 10-дюймові. На кожному встановлений безщітковий двигун потужністю 1100 Вт. Конструкція розбірна для зручної заміни покришок. На обох колесах встановлені гідравлічні гальма. На практиці вони дуже комфортні, дозволяють зупинятися плавно без ривків – для самоката це важливо.

Особливу увагу виробник приділив амортизаторам. Вони потужні, і чудово впораються зі своєю роботою. Навіть стрибаючи з бордюру, або долаючи бездоріжжя, користувач практично не відчуває ударів. Самокат їде м’яко і плавно.

Kaabo Mantis King GT Gold

Дисплей великий, кольоровий і інформативний. Немає сенсу порівнювати його із крихітними екранами серії SkyWalker, або Mantis 8 Lite. В принципі, і там на екрані відображається вся необхідна інформація. Але у Mantis King GT дисплей, справді, королівський.

Індикатори стандартні – відображається швидкість, поточний режим і рівень заряду батареї у відсотках, що дуже зручно. Окремий індикатор відповідає за поточний рівень потужності – як тахометр в автомобілі. Якщо ви навантажили самокат, або їдете під гірку, чи везете щось важке, мотори працюють на максимумі, навіть якщо швидкість невелика. В такому режимі батарея розряджатиметься швидше.

Kaabo Mantis King GT Gold

Kaabo Mantis King GT Gold

А ще у правому верхньому кутку є індикатор, який вказує, чи увімкнений у вас повний привід. За дефолтом тут значення Single Motor – тобто працює один мотор. Якщо ви натиснете кнопку «вверх» на кілька секунд, значення зміниться на Dual Motor.

Але я не рекомендую завжди їздити в режимі повного приводу. По-перше, швидше розряджатиметься батарея. По-друге, як на мене, самокат стає занадто різким. Переваги повного приводу – це більша маневреність, прискорення і впевнене подолання перешкод.

Kaabo Mantis King GT Gold

Kaabo Mantis King GT Gold

Саме в режимі Dual Motor самокат можна розігнати до максимальних 70 км/год на трасі. В цьому ж режимі найбільш комфортно пересуватися неасфальтованою стежкою, або їхати по піску.

Як і в інших самокатах Kaabo, які вже були в нас на огляді, тут із заводу може стояти обмеження у 25 км/год. Це обмеження легко знімається через інженерне меню. На гарантію це не впливає, тож використовуйте, але з розумом – не створюйте небезпечних ситуацій.

Kaabo Mantis King GT Gold

Світлові прилади заслуговують на окрему увагу. Самокат оснащений потужною LED-фарою, напрям якої можна регулювати. Також передбачене ефектне RGB-підсвічування корпусу, світлові сигнали «стоп» і повороти. Таким чином, самокат пропонує повний набір світлових приладів, які зроблять вас помітним на дорозі і дозволять комфортно їздити навіть у сутінках.

Kaabo Mantis King GT Gold

Загальні враження

Kaabo Mantis King GT Gold не даремно отримав свою назву. Це справді король в сегменті електросамокатів. Принаймні серед тих, з якими мені доводилось мати справу, і які доступні на українському ринку. Це надзвичайно потужна модель, яка впевнено долає бездоріжжя, маневрена на дорозі, феноменально швидка і автономна.

Ціна відповідна – 87 тис. гривень на момент підготовки огляду. Враховуючи таке співвідношення ціни і можливостей Mantis King GT не варто обирати тим, хто розглядає самокат суто як транспорт – щоб з’їздити в магазин, або на роботу. Для таких задач у того ж бренду Kaabo є більш доступні моделі, які будуть оптимальним вибором. Даний самокат підійде для спортсменів, а також тих хто цінує швидкість і потужність, шукає цікаві пригоди і гострі враження. Тут ви їх гарантовано отримаєте!

TechnoGuide