Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Bloody W90 Pro – це продовження популярної серії “W” від Bloody. У попередніх оглядах ми знайомили читача з попередніми представниками серії: Bloody W70 Max та W90 Max. В даному матеріалі ми спробуємо розібратися, які переваги має новинка, чи варта вона своїх грошей і на яку аудиторію розрахована?

Відеоогляд

Що в комплекті?

Bloody W90 Pro продається у стандартній упаковці, оформленій у стилістиці бренду. Коробка має інформативний дизайн – з численних написів можна дізнатися про всі характеристики та особливості аксесуара.

Bloody W90 Pro

Комплект базовий, і це правильно, якщо враховувати, що ми маємо справу пристроєм у доступній категорії. Будь-які додаткові речі у комплекті на кшталт сумочок для транспортування, підвищували б кінцеву вартість миші. Саме тому вони тут будуть просто зайвими. Проте, окрім інструкції в коробці є фірмові наліпки з логотипом виробника – фанати бренду оцінять.

Bloody W90 Pro

Як виглядає і наскільки зручна?

Сама миша повнорозмірна і досить велика. Довжина кабелю сягає майже двох метрів, а отже тут все розраховано на комфортну гру за ПК. Останній може стояти під столом на певній відстані – довжини кабелю має вистачити за будь-яких обставин. До речі, кабель має обмотку з тканини, тож за його надійність можна не переживати. На кінці кабелю встановлено стандартний USB-конектор у стилістиці Bloody з гнучким захисним сегментом, щоб кабель з часом не перетерся на стиках.

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

За форм-фактором Bloody W90 Pro розрахована під праву руку і, відповідно, має асиметричну форму. Матеріал покриття – матовий пластик. На бокових гранях передбачені вставки з більш м’якого матеріалу (схожого на гуму) з перфораціями. Такі рішення виробник застосував, щоб миша не вислизнула з рук користувача.

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

Окремий акцент компанія робить на покритті основних кнопок. Вони тут виконані з використанням подвійної інжекції і мають фактурне покриття. Не секрет, що саме покриття основних клавіш вважається слабкою ланкою у більшості мишок. Це особливо стосується ігрових сценаріїв, які передбачають підвищену інтенсивність використання. Як правило, покриття з часом стирається, і аксесуар втрачає свою зовнішню привабливість. Тому можна вважати одною з переваг Bloody W90 Pro той факт, що виробник звернув особливу увагу на даний момент. Ну а як таке покриття служитиме на практиці, можна буде сказати лише після тривалої експлуатації.

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

Колесо прокручування має прогумоване покриття, і лише один режим роботи з відсічками. Також передбачена функція натискання. Для ігрової моделі такої функціональності скролу буде цілком достатньо. Адже в типових геймерських сценаріях користувачу, як правило, не потрібний режим швидкого скролу або інші додаткові функції колеса прокручування. Тож маємо абсолютно раціональний підхід.

Над колесом прокручування розташувалися три стандартні кнопки, які можна перепрограмувати. Також є дві бокові клавіші, на які чітко лягає великий палець при стандартному долонному хваті. Оскільки дані клавіші досить великі, у вас не виникне з ними проблем, незалежно від розмірів долоні.

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

Глянцевих вставок на корпусі Bloody W90 Pro розумний мінімум, а отже аксесуар буде дуже практичним у повсякденному використанні. Окремою родзинкою можна вважати RGB-підсвічування. За замовчуванням передбачено п’ять профілів підсвічування, а також доступні більш гнучкі налаштування через фірмову утиліту Bloody7. Підсвічується колесо прокручування, логотип, і смужка знизу. Остання створює цікавий ореол, окреслюючи контури аксесуару, і виглядає дуже ефектно. Якщо ж підсвічування вас дратує, його завжди можна відключити.

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

До якості матеріалів не виникає жодних претензій, тут нічого не хитається, не скрипить, корпус зібрано на совість. Це справді міцна миша, яка з високою імовірністю здатна пережити не одне випадкове падіння зі столу. Загалом виглядає і сприймається аксесуар солідно.

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

Що під капотом?

Знизу розташовані металеві ніжки X-Glide – одна з фірмових фішок Bloody. Це рішення добре себе зарекомендувало і має чимало прихильників. Проте, якщо ви досі не користувалися, мишками Bloody з X-Glide, радимо спробувати, щоб скласти власне враження. Конкретно в Bloody W90 Pro ніжки досить невеликі в порівнянні з іншими моделями. Та нехай вас це не засмучує, адже ресурс заявлений на стандартному рівні – понад 300 км «пробігу», і це чудовий результат.

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

На нижній поверхні аксесуара також містяться апаратні перемикачі для регулювання частоти опитування і висоти відриву від поверхні стола. На практиці це дуже зручна штука, яка дає користувачу можливість безпосередньо під час гри вносити поправки до поточних налаштувань і щось поміняти в залежності від ситуації. Таке рішення стане в нагоді й тим, хто часто грає не за своїм власним комп’ютером і не має змоги встановити програмне забезпечення для більш гнучкого налаштування миші.

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

Bloody W90 Pro працює на базі сенсора PixArt Pro 3389, який можна вважати одним з найкращих за співвідношенням ціна/якість у своїй категорії. Роздільна здатність заявлена в діапазоні від 50 до 16000 CPI, швидкість відстеження – 400 дюймів/с.

Перемикачі мають ресурс понад 50 млн кліків. Із власного досвіду можемо сказати, що при більш-менш акуратному використанні без зайвих емоцій дані перемикачі, як і миша загалом, служитимуть довго.

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

На практиці Bloody W90 Pro виявилась досить зручною. Вона плавно пересувається ковриком – ніжки X-Glide чудово впораються зі своєю задачею. До того ж, за суб’єктивними відчуттями, миша дуже легка. Маса 109 грамів для таких габаритів – це зовсім небагато. Особисто мені б навіть хотілося трохи додати ваги. Найзручніше із Bloody W90 Pro використовувати долонний хват, коли вся долоня рівномірно лежить на робочій поверхні аксесуара. Цьому сприяють габарити.

Налаштування і «чіт-режими»

Приємним моментом стануть, так звані, «чітерські» режими Ultra Core 3 і 4, які сьогодні доступні майже в усіх мишках Bloody. Режими преактивовані за замовчуванням, тоді як раніше за них доводилось платити додатково. На нашому YouTube-каналі є окреме відео, де розповідається про практичні можливості даних режимів. Зокрема, з їхньою допомогою можна компенсувати віддачу зброї у CS:GO та інших шутерах. Використовувати дані режими, чи ні – залишаємо на ваш розсуд. Зазначимо лише, що чимало геймерів вважають це «чітами».

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

Налаштувати мишу під свій стиль гри можна за допомогою фірмової програми Bloody7. Її інтерфейс суттєво не змінився, тож буде звичним для користувачів мишок Bloody. У новачків іноді виникають претензії до графічної оболонки та інтуїтивності позначень, але це лише справа звички.

Вдалий апгрейд: огляд ігрової миші Bloody W90 Pro

Для кого ця миша?

Отже, Bloody W90 Pro – це цілком передбачуваний апгрейд у лінійці бренду. Але слово «передбачуваний» тут використовується виключно в хорошому сенсі. Аксесуар, перш за все, оцінить той, хто давно користується мишками Bloody і хоче просто оновити свою стару модель. Таким користувачам не доведеться ні до чого пристосовуватись  і звикати, адже все на своїх місцях, все працює саме так, як у вашій попередній мишці. Але є певні фішки, яких, можливо, у вас не було раніше. Наприклад, апаратні перемикачі знизу.

Bloody W90 Pro

Якщо ви переходите на Bloody W90 Pro зі звичайної офісної мишки, або бюджетних ноунейм-аксесуарів, то також не пожалкуєте. Така миша стане чудовим стартом у геймінгу і пропонує непоганий потенціал на майбутнє. До послуг користувача просто безліч експериментів з нашалтуваннями, що дозволить сформувати свій стиль гри за допомогою різноманітних комбінацій.

На момент підготовки даного огляду Bloody W90 Pro коштувала 1500 гривень, і це досить апетитний цінник для повноцінної ігрової мишки, в якій є все необхідне. Особливо, якщо враховувати цьогорічне зростання курсу долару і відповідний стрибок цін на подібні пристрої. На прикладі даної моделі ми бачимо, що продукція Bloody залишається в цілому доступною українському користувачу, а за свої гроші, як і раніше, пропонує достойну якість та вичерпний набір можливостей.

Xарактеристики Bloody W90 Pro

Тип підключення: дротовий
Сенсор: Pro 3389 16K
Час відгуку: 1 мс
Частота опитування: 125~2000 Гц
Роздільна здатність: 50~16000 CPI
Прискорення: 50 g
Частота кадрів: 12000 fps
Швидкість відстеження: 400 дюймів/с
Інтерфейс: USB
Скрол: понад 500 тис. обертів
Металеві ніжки X’ Glide: понад 300 км
Мікроперемикачі: більше 50 млн кліків (ліва/права кнопка)
Розміри: 68 х 127 х 44 мм
Детальніше: bloody.com.ua

TechnoGuide