Виробників смартфонів зобов’язали до 2027 року повернутися до знімних акумуляторів

Новини
Опубліковано:
|
Автор:

У більшості сучасних смартфонів, зокрема iPhone и топових Android-моделях, зазвичай використовується вбудований акумулятор, який неможливо замінити самостійно без використання спеціальних викруток. Але нещодавно Європейська рада затвердила закон, який зобов’язує виробників оснащувати смартфони легкознімним акумулятором. Виробники мають внести необхідні зміни до конструкції нових гаджетів до 2027 року.

Мета такого закону – сприяння циркуляційної економікі у сфері акумуляторних батарей, щоб останні могли йти на переробку і використовуватися повторно. Передбачається, що закон не лише змінить дизайн смартфонів, але й вплине на інші пристрої, оснащені акумуляторами. Зокрема, планшети, ноутбуки і навіть електромобілі.

Нагадаємо, що використання незнімних батарей дозволило виробникам зробити смартфони більш тонкими і задіяти стандарти підвищеного захисту від вологи. У конструкціях, де користувач може самостійно розібрати смартфон і замінити батарею, реалізувати такий захист значно важче. І хоча закон діє лише на території Європейського союзу, виробники, очевидно, будуть впроваджувати зміни на усіх ринках, оскільки виробництво смартфонів стандартизоване.

Тож цілком імовірно, що невдовзі ми побачимо топові смартфони з можливістю самостійно замінити акумулятор. З точки зору користувача це очевидна перевага.

TechnoGuide