Огляд Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold: електросамокат-всюдихід

Авто
Опубліковано:
|
Автор:

Електросамокат Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold – це справжній позашляховик з гідравлічним амортизатором, системою ABS і двома двигунами по 1100 Вт кожний. Самокат розвиває швидкість до 70 км/год, здатний проїхати до 100 км на одному заряді батареї і долає пагорби з кутом нахилу до 35 градусів.

Відеоогляд

В даному огляді ми продовжуємо знайомство із актуальною лінійкою електросамокатів Kaabo. Ми детально зупинялись на міських моделях Skywalker 10H ECO800 та 8 ECO500, більш потужних представниках лінійки Mantis і топовому Mantis King GT Gold. Тепер прийшла черга справжніх всюдиходів.

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold відрізняється від інших моделей кардинально іншою конструкцією. Тут використовується подвійна рама, широка платформа і широкі колеса, які мають забезпечити чудовий баланс. Особливо в умовах бездоріжжя.

На даному самокаті, справді, відчуваєш себе впевненіше, ніж при використанні моделей зі звичайною конструкцією на базі однієї рами. Зокрема, долаючи незначні перешкоди на дорожньому покритті або під час руху лісовою стежкою.

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Гідравлічна підвіска використовує демпфери для поглинання ударів і вібрацій. Крім того, ця технологія зменшує навантаження на тіло водія і ви загалом менше втомлюєтесь під час поїздки.

На попередніх самокатах, я за звичкою, пригальмовував на нерівностях, намагався акуратно оминати вибоїни. Тут же спробував розслабитись і просто їхати. За підсумком жодного дискомфорту – цей самокат ніби спеціально створювали для наших доріг. Відповідно, і для бездоріжжя.

В основі Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold лежать два двигуни, потужність кожного – 1100 Вт. Максимальна заявлена швидкість – 70 км/год. Як і в інших самокатах Kaabo тут доведеться зняти дефолтне обмеження у 25 км/год, щоб розкрити швидкісний потенціал даної моделі. Обмеження легко знімається через інженерне меню. Єдина порада – поводьтесь на дорозі обачно і не нехтуйте правилами дорожнього руху.

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Також для максимальної швидкості і миттєвого прискорення доведеться задіяти обидва мотори – повний привід. У повсякденній практиці він далеко не завжди необхідний. Наприклад, звичайна «лайтова» поїздка до магазину буде комфортнішою на одному моторі (Single Motor). Але ж не для цього здебільшого купують самокати подібного класу. Якщо їхати лісовою стежкою, по грязюці, по піску, – саме в таких ситуаціях повний привід себе розкриває. Самокат не пробуксовує навіть на полегшений дорожній гумі, яка була встановлена на наш тестовий зразок. Що вже казати про більш потужні покришки, які також можна придбати окремо і встановити. Таке комбо перетворить ваш самокат на справжнього гірського монстра. Звісно, в хорошому сенсі цього слова.

І це не перебільшення – самокат гарантовано може підняти вас на пагорб з кутом нахилу до 35 градусів. Звичайно, йому далеко до гірських мотоциклів, або квадроциклів, якими полюбляють їздити в Карпатах. Але для самоката – це високий рівень.

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Гальма гідравлічні – як передні, так і задні. Вони додатково оснащені ABS. До неї треба звикнути, але технологія себе на сто відсотків виправдовує. Ви чуєте характерний звук при гальмуванні і відчуваєте спрацьовування ABS. Зате точно не перекинетесь і не впадете навіть при екстреному гальмуванні.

Зручно, що в даній моделі з’явилася окрема кнопка для перемикання між режимами переднього і повного приводу. В інших самокатах це робилося кнопками на блоці управління, що не завжди було інтуїтивним. Окрема клавіша з відповідною позначкою – це однозначний плюс. Наприклад, ви їдете стежкою, розумієте що попереду пісок або ділянка мокрої землі, де потенційно можна забуксувати, і можете миттєво активувати режим повного приводу.

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ компактно складається, як і інші моделі Kaabo. Просто тут вам треба розімкнути кріплення на кожній стійці подвійної рами, після чого рама опускається до платформи. Тобто, принцип той самий. Вага становить 37 кілограмів, що досить немало. Але у складеному вигляді самокат можна зручно перевозити в багажнику авто, або занести на зиму до квартири.

Вас мабуть здивує, що в топовому і недешевому самокаті встановили зовсім невеликий монохромний дисплей. Хоча у Kaabo є більш доступні моделі з великими кольоровими екранами. Справа в тім, що тут встановлено контролер і дисплей від Minimotors – виробника подібних рішень саме для різноманітних екстремальних агрегатів. Тож акцент тут не на зовнішній пафос і кількість кольорів, а на якість, надійність і практичність. Індикатори на такому екрані видно під будь-яким кутом і в будь-яку погоду, він не боїться вологи, дощу і бруду.

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Серед світлових приладів передбачено RGB-підсвічування платформи, сигнали стоп та повороти, а також потужна подвійна LED-фара з регулюванням нахилу. Мені здається фара у даній моделі потужніша від будь-яких інших самокатів Kaabo, які ми тестували до цього. Вас точно помітять, і дорогу вона освітлює чудово. А кольори RGB-підсвічування платформи можна налаштувати через спеціальний додаток зі смартфона.

Акумулятор – це ще одна гордість Wolf Warrior X Pro+. Тут використовується батарея від Samsung з параметрами 60 Вт 28 А⋅год. Передбачено одразу два порти для зарядки. Наш тестовий зразок комплектувався одним блоком живлення, але якщо хочете заряджатися максимально швидко (не 14 годин, а вдвічі швидше) – просто купуєте ще одну зарядку і заряджаєте від двох портів одночасно.

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Виробник заявляє, що при номінальному навантаженні самокат може проїхати до 100 км на одному заряді. Під номінальним передбачається навантаження до 75 кілограмів і пересування рівною поверхнею зі швидкістю до 25 км/год. У наших реаліях дотримуватись подібного сценарію практично неможливо, та й немає особливої потреби. У будь-якому випадку, показник автономності тут топовий, самокат працюватиме довше за більшість моделей, з якими нам доводилось мати справу.

Характеристики Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

  • Конфігурація: 60 В 28 А⋅год
  • Акумулятор: літій-іонний 18650
  • Потужність двигуна: 1100 Вт х2
  • Макс. швидкість: бл. 70 км/год
  • Макс. дистанція: бл. 100 км
  • Макс. навантаження: 120 кг
  • Кут ухилу дороги: до 35°
  • Зарядний пристрій: 67.2 В 2 А
  • Час заряджання: бл. 14 годин (2А х1)
  • Амортизатор: передній запатентований гідравлічний амортизатор + задній амортизатор із С-подібною пружиною
  • Гальмо: передні та задні гідравлічні гальма +ABS
  • Контролер: Minimotors
  • Освітлення: подвійна LED-фара, сигнал «стоп», поворотники, RGB-підсвічування платформи
  • Шини: 10 х 3.0 (вуличні шини/позашляхові шини)
  • Вага: 37 кг
  • Ціна (на момент огляду): 91 999 грн
  • Сайт виробника: kaabo.com.ua

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold

Загальне враження

Вартість Kaabo Wolf Warrior X Pro+ Gold на момент огляду складала 92 тис. гривень, тобто трохи більше 2000 доларів США. Це змушує дану модель конкурувати не тільки із аналогами в своєму класі, але й з електроскутерами, бензиновими мопедами і навіть вживаними мотоциклами. Вибір непростий, адже у кожної категорії транспорту є свої переваги. На мою думку, перевагою вибору на користь самоката стане відсутність проблем з паркуванням і зберіганням – самокат завжди можна скласти і зберігати у квартирі. Ну а в порівнянні із бензиновими агрегатами самокат ще й не обтяжить вас необхідністю відкривати категорію у водійських правах і реєструвати свій транспорт.

Отже, Kaabo Wolf Warrior X Pro+ можна рекомендувати тим, хто полюбляє екстрим, бездоріжжя, швидкість, готовий платити відповідну ціну, але не хоче мати додатковий клопіт чи то з паркуванням, зберіганням і оформленням документів. Дана модель відзначається надійністю і дозволить повною мірою відчути адреналін як на дорозі, так і на бездоріжжі.

TechnoGuide