Чому вибухають акумулятори смартфонів і як цьому запобігти

Чому вибухають акумулятори смартфонів і як цьому запобігти Статті
Опубліковано:
|
Автор:

Самозаймання акумуляторів смартфонів – не надто розповсюджена проблема, але кожний такий випадок несе суттєву небезпеку, а отже стає об’єктом прискіпливого розслідування.

Ситуації, коли акумулятор загоряється без видимих причин експерти ділять на дві групи. До першої входять випадки, коли у проблемі винний виробник. Це випадки, коли певна модель, серія або партія акумуляторів має проблеми ще з виробництва. Про такі ситуації стає відомо досить швидко і виробник прагне якнайшвидше відкликати проблемні моделі і замінити їх.

Складніше, коли загоряння акумулятора стається внаслідок неправильної експлуатації смартфона. І тут експерти виділяють кілька найрозповсюдженіших причин:

  1. Пошкодження оболонки акумулятора. Це може статися при падіннях смартфона, ударах або загинах. Також це може трапитись, якщо користувач самостійно намагається замінити акумулятор і поводиться з ним не надто акуратно.
  2. Використання неправильних зарядних пристроїв. Зазвичай блоки живлення до сучасних смартфонів плюс-мінус стандартизовані. Але досі у продажу трапляються нестандартні, або дешеві неоригінальні зарядки, які можуть суттєво пошкодити акумулятор. Те саме стосується пристроїв або зовнішніх батарей, де немає адекватних контролерів напруги, що подається. Тому не варто експериментувати з сумнівними зарядками.
  3. Перегрів. Старайтеся не залишати смартфон на відкритому сонці, особливо у літню спеку. Варто смартфону один раз сильно перегрітися, і це може призвести до незворотніх змін у батареї. Перша ознака потенційної небезпеки – коли акумулятор починає опухати, збільшуючись у розмірах і випирати з корпусу. В таких ситуаціях використовувати даний смартфон категорично заборонено. Його необхідно терміново розібрати і зняти проблемну батарею.
TechnoGuide